Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie przedłużenie Wi-FI - jaki Access Point

Witam.
    Padł mi router Linksysa - serwis zachował sie ekstra, mimo ze po dwuletniej gwarancji (4 mies.) to ze sprzet był wyzszej klasy zrobiono zwrot kasy. W międzyczasie kupiłem nowego Linksysa, ale siła tych wbudowanych anten jest gorsza niż w tamtym starym "sterczacych" antenek bo były dwie - tam gdzie było 95% mam teraz 80.

Chcę kupić coś co "przedłuży" zasięg tylo Wi-Fi aby postawić gdzieś dalej w kamienicy. Myślałem , że każdy Access Point to ma , ale okazuje się, że niekoniecznie to takie proste. jakies doświadczenia w tym temacie ? zaznaczam, iż w Linksysie anteny nie da rady podłączyć silniejszej - więc co ewentualnie aby łatwo się konfigurowało (bo sie nie znam) i kosztowało rozsądnie

ewentualnie pyt 2 - czy na jednej linii neostrady można dac dwa routery wi-fi ? to może zrobie dalej drugie gniazdo i drugi rani router - ale czy tak to sie da, jak to wtedy z łączeniem/wybieraniem punktu dostępu? jak z IP ? są spece aby to wytłumaczyć ewentualnie ?

Z góry dzięki za rady i sugestie - tylko już nie doradzajcie zmiany operatora czy pierwszego routera Samsung Wave "przedłuża" sygnał, ale troche za drogi na acces point
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 04-10-2010 o 11:21

Domyślnie

Odpowiedzi na temat "przedłużania sieci WiFi" poszukaj pod hasłem "universal repeater".
    ja używam takiego modelu: OVISLINK AirLive WL-5470AP
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Nie da sie na jeden linii wpiacdwoh routerow.

Najlepszym "repeaterem" bedzie AP (najlepiej taki z zewnetrznymi antenami) na kablu podlaczony do routera.

Z praktyki niepolecam bezprzewodowych "repeaterow".
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

ten Ovsik zadziała, weź sobie model 5460, najprostszy sposób - ustaw go w bridgu, ale będziesz miał inne ssid jeśli Ci to nie przeszkadza.

ps: dzejms : wszystko działa, problemy są po stronie nieumiejętnego skonfigurowaniu sprzętu/rozwiązania, kupowania niewłaściwego sprzętu (nawet b. dobrego) do niewłaściwej funkcji

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Nie do konca sie zgodze. Pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc.

Zestaw Router-kabel-AP-wifi-komp bedzie zawsze szybszy/pewniejszy niz Router-Wifi-Repeater-wifi-komp lub router-wifi-bridge-wifi-ap-wifi-komp.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

ewentualnie WDS daje nie raz dość dobre osiągi i łatwo dopiąć do tego dodatkowe urządzenia które jeszcze powiększą zasięg. ale nie mam pewności czy standardowy soft linksysa ma go wbudowanego.
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

witam
    podepnę się pod temat
    chcę zrobić tak samo jak krzysztof , u mnie WAG54GS daje WIFI i chcialbym go wydłużyć poprzez WRT54GL i WDS tomato.
    Problem w tym że nie wiem jak to wszystko ustawic by poszło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez **luk** Zobacz posta
    Problem w tym że nie wiem jak to wszystko ustawic by poszło.
    najprościej chyba tak jak pisze w instrukcji
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez onia Zobacz posta
    najprościej chyba tak jak pisze w instrukcji
    tobie podziekuje za odpowiedzi , jesteś wolna papa!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów