Szukaj
Przybyłem, zobaczyłem, zapomniałem.
Czyli nie budzą żadnych emocji - ogląda się jak nudnawą relację w tv. Kogoś, kogo temat w jakimś stopniu dotyczy być może coś tu dostrzeże, ale dla mnie nic tu nie ma. Przypomina to trochę zdjęcia koncertowe wykonawców, którzy nic na scenie nie robią tylko stoją i śpiewają. Ciężko im zrobić sensowne zdjęcia - tu chyba było podobnie. Ot dokument, bez narracji się nie broni moim zdaniem. Wielu z nich po prostu nie rozumiem - nie wiem na co patrzyć, co chciałeś pokazać. Wydaje mi się, że duża głębia ostrości akurat w tym wypadku nie pomaga. Jasne - widzimy dobrze tłum, ale nie wiadomo, czy na zdjęciu jest istotny jakiś transparent, czy emocje rysujące się na twarzach, czy jakiś ciekawy moment, ktoś coś może robi, co powinno zwrócić uwagę - itd. Nie poprowadzona jest uwaga w odpowiednim kierunku. Można założyć, że to co na środku kadru to jest to, o co chodziło. Ale tyle kadrów centralnych znów wypada minus. Zdjęcia wyglądają jakby były zrobione na szybko, bez dłuższego wyczekania na odpowiednie chwile, gdy dana osoba znajdzie się w lepszym miejscu, jakoś tłum zagra...
Krótko mówiąc: ot pstryki (głównie plansz z hasłami).
Dzieki mOSAd, rzeczowo napisane
Powiem że ciężko, wyciągnąć emocje od ludzi smutnych i martwiących sie o przyszłość!
Może faktycznie brak zrozumienia wychodzi w jakimś stopniu, że nie dotyczy tu większości!
Nikt nie robił zadym, było pokojowo więc i ludzie bez wyrazu
To nie był slub by grac na emocjach, a i wchodzenie komuś w droge i robić mu zdjęcie też nie rokuje dobrze
Dziekuje za wskazówki, nastepnym razem postaram sie poprawić
Pozdrawiam.
Miałem nie pisać, ale Twoje argumenty mnie pobudziły.Od tego tam byłeś, żeby zrobić ciekawy (dla widza) reportaż. Nie wyszło ciekawie? To nie jest wina rzeczywistości, tylko Twoja. W jakimś filmie młody polski malarz usprawiedliwiał swoje kicze tym, ze w kraju nie ma ciekawych pejzaży. Trzeba jechać do Włoch. Tam dopiero malarz odżywa!
sprzęt: fotografuję sercem
Po obejrzeniu zdjęć doszedłem do wniosku, że zupełnie brakuję tym fotografiom życia wyróżniających się ujęć, jakiejkolwiek obróbki aby uwydatnić to co w nich najważniejsze, odebrałem to jako było poszło nie ważne jak ale jest.
|| D750 + MB-D16 || D300s + MB-D10 || D80 + MB-D80 || F601 || N50mm f1.8 || S85 f1.4 || T12-24 f4 || N17-55 f2.8 || N24-120 f4 || S70-200mm f2.8 || SB910 || SD9 || S PZ42x ||
Skontaktuj się z nami