Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Sikora

Domyślnie Sikora

Kolejne z dzisiejszego wypadu, może jest bardziej ostre?

Domyślnie

Dużo lepiej niż poprzednio, aczkolwiek ostrośc cały czas nie taka i szum spory.Kiepskie światło przez co oczko ginie w "ciemności",policzek przepalony,bez szczegółow.
    Za to kompozycja już ok,ptak ma "czym oddychać"
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek61 Zobacz posta
    Dużo lepiej niż poprzednio, aczkolwiek ostrośc cały czas nie taka i szum spory.Kiepskie światło przez co oczko ginie w "ciemności",policzek przepalony,bez szczegółow.
    Za to kompozycja już ok,ptak ma "czym oddychać"
    Pozdrawiam
    Tomku, w moim D200 miałem ustawione iso 400 i jest to pełen kadr.
    Dzięki za konstruktywną krytykę, będę ćwiczył dalej i mam nadzieję, że efektami niedługo się podzielę na Forum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    w moim D200 miałem ustawione iso 400 i jest to pełen kadr.
    Jeżeli trafiłeś z ostrością i to pełen kadr to nie wierzę, żeby po wyostrzeniu jakość była tak słaba. Choć z drugiej strony 1/60s to zwykle za długi czas na zamrożenie modela i zdjęcie może być poruszone.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Będzie dobrze...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sekta Zobacz posta
    Jeżeli trafiłeś z ostrością i to pełen kadr to nie wierzę, żeby po wyostrzeniu jakość była tak słaba. Choć z drugiej strony 1/60s to zwykle za długi czas na zamrożenie modela i zdjęcie może być poruszone.
    Mateusz, jak się wydało focimy razem z Andrzejem. Widziałem zdjęcia na podglądzie w jego D200 - bardzo dobra plastyka i ostrość szczegółów. Jego stałka lepiej rysuje jak ta moja sigma. Problem niestety leży w obróbce. W tym tygodniu wgram mu programy do obróbki i wstępnie pokażę co i jak. Planujemy w grudniu jeszcze raz gdzieś wyskoczyć.
    Na pewno następne zdjęcia będą lepsze.
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Poprosiłem Andrzeja o wysłanie mi oryginału - chciałem sprawdzić czy da się coś z tego zdjęcia wycisnąć, bo wiedziałem, że nie może być tak źle. No i nie jest - całkiem dobra fota. Ciut tylko dokadrowałem, rozjaśniłem cienie i wyostrzyłem. Niestety z przepałem nic się nie da zrobić, bo strzelane w JPG-ach. Moje rady to: robić w NEF-ach, wyostrzać zdjęcia po zmniejszeniu i skrócić trochę czasy, bo zdjęcie jest jednak nieco poruszone.

| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sekta Zobacz posta
    Poprosiłem Andrzeja o wysłanie mi oryginału - chciałem sprawdzić czy da się coś z tego zdjęcia wycisnąć, bo wiedziałem, że nie może być tak źle. No i nie jest - całkiem dobra fota. Ciut tylko dokadrowałem, rozjaśniłem cienie i wyostrzyłem. Niestety z przepałem nic się nie da zrobić, bo strzelane w JPG-ach. Moje rady to: robić w NEF-ach, wyostrzać zdjęcia po zmniejszeniu i skrócić trochę czasy, bo zdjęcie jest jednak nieco poruszone.

Dzięki Mateusz za kawał dobrej roboty

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    kawał dobrej roboty
    Co 2 fotografów to nie jeden

Uprawnienia umieszczania postów