Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Wprawki BW 2 - prymitywizm

Witam,

nadal walczę z wywoływaczem i skanerem. Efekty są bardzo różne, ale dochodzę już chyba to w miarę przewidywalnych rezultatów. Przynajmniej w plenerze.

Dzisiaj pokarzę kilka poglądowych zdjęć Agnieszki. Agnieszka jest początkującą wizażystką która wpadła do mnie na kawę uzgodnić szczegóły planowanej sesji. Dała się namówić na kilka zdjęć. Co myślicie?

Zdjęcia robione w ciemnym pokoju, jedynym źródłem światła była lampka biurowa. Stąd tytuł. Bonusy cyfrowe świecone sabiną przez parasolkę lub bez.

1.

2.

3. Backstage

4.

5. Nieostre, wiem, modelce za to bardzo się spodobało.

I bonusowo cyfrowe:
    6.

7.

8.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Wyszło całkiem przyjemnie. Nie ma więc powodu, aby pokarać ni autora, ni modelkę /via pokażę /.
    Najbardziej 3 się podoba. Osobiście bym wywalił oparcie krzesła. Uparcie odciąga wzrok od ramion modelki.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cholerna ortografia...
    9.

Domyślnie

1 i 2 fajne. Pozostałe to dla mnie albo wprawki, albo nieudane zdjęcia - ot takie tam pozowanie za śniadanie. 5 ciut ciekawsza jedynie.
    I takie pytanie - czym się różnią zdjęcia cyfrowe od niecyfrowych? Niecyfrowe to analog, czy coś innego miałeś na myśli? W każdym razie nie do odróżnienia przy takiej obróbce.

Domyślnie

Dzięki.
    Pierwsze 5 to analog, samodzielne wywołanie i skan negatywu (uczę się tego, kupa zabawy), w PSie odwróciłem negatyw i ustawiłem poziomy i tyle obróbki.
    Cyfra to cyfra, obróbkowo chciałem dojść jak najbliżej tych analogowych (kupa roboty). Jeżeli nie do odróżnienia to super

Uprawnienia umieszczania postów