Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Coolpix s3000

Domyślnie

nigdy nie wyjmowałem baterii z laptopa podłączonego do sieci
    na baterii pracuję codziennie przez 4-5 godzin i nie zauważyłem by to działanie miało wpływ na jej normalne zużycie

nie przeprowadzam testów ogniw i dobrze mi z tym
    mam inne problemy i takimi drobiazgami się nie zajmuję

kończę temat i pozdrawiam
    wyraziłem tylko i wyłacznie swoje subiektywne opinie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cheyenne Zobacz posta
    nigdy nie wyjmowałem baterii z laptopa podłączonego do sieci
    na baterii pracuję codziennie przez 4-5 godzin i nie zauważyłem by to działanie miało wpływ na jej normalne zużycie
    A z czym porównywałeś? Jak określiłeś, które zużycie jest "normalne". Tak się składa, że wysoka temperatura wewnątrz laptopa jest szkodliwa dla akumulatora Li-ion. Zalecenia wyjmowania go z zasilanego z sieci komputera są bardzo często spotykane w poważnych źródłach. Nie sądzę, aby były to czyjeś rojenia.

nie przeprowadzam testów ogniw i dobrze mi z tym
    Ja też nie przeprowadzam testów. Bo nie mam ku temu odpowiednich kwalifikacji. Ale wiem, że są instytucje i maniacy, którzy takie testy przeprowadzają. I z ich spostrzeżeń wynika, że wcale nie jest tak różowo, jak zapewniają producenci. Po prostu przedstawiam ich ustalenia.

wyraziłem tylko i wyłacznie swoje subiektywne opinie
    Wszystkie opinie są subiektywne. Także moje. Dobrze zatem, że Alice miała możliwość zapoznania się z dosyć rozbieżnymi ocenami zasad ładowania i użytkowania akumulatorów.
    Pozdrawiam.
    Jeśli nie dostrzegasz sensu stosowania polskich liter, to w takim razie proszę Cię: Zrob mi laske.

Domyślnie

Poszukuje pilnie zródła do którego mogę się zwócić o zakup ładowarki do nikona s3000, bardzo mi zależy na pewności zródła i czasie przesyłki,za okazaną pomoc z góry dziekuje

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów