Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie YN460 II - naprawa

Witam.
    Klękła mi lampka YN460 II na panelu wszystko jest OK, lampa nie błyska na zaden z mozliwych sposobów.
    Ktos zna jakis serwis co sie tym zajmuje, czy w ogole sie to opłaca a moze samemu by ją tak napererować... ?
    Dzieki za zainteresowanie.

Domyślnie

co zrobić?
    ..a tak poważnie.. pierwszy i najbardziej rozsądny krok to kontakt ze sprzedawcą.
    Gdzie kupowałeś?
    Nikon system...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sidek Zobacz posta
    Gdzie kupowałeś?
    Oczywiscie pomyslalem o tym.
    Ebay- przesyłaka z Hong Kong-u

Domyślnie

Niedawno rowniez padla mi jedna YN-460II, szukalem, dzwonilem... niestety zaden znany mi serwis nie podjal sie naprawy, na elektronice sie znam, ale z tego co udalo mi sie dowiedziec to konstrukcja tej lampy jest prosta jak przyslowiowy cep, wiec poszukalem po znajomych, znalazlem samozwanczego elektronika, ktory lampke rozebral i stwierdzil ze padl kondensator, kwestia przelutowania i powinno byc ok, jak tylko naprawa sie zakonczy dam znac.
    Mysle ze serwis ciezko bedzie znalezc, ale jesli prawda jest ze sama konstrukcja to nic skomplikowanego, mysle ze samemu mozna sie podjac naprawy... na dobra sprawe nawet jak sie nie uda, to nic nie ryzykujesz

Domyślnie

u mnie tez stało się tak , ze nagle przestała działac . wszystko niby gra , kontrolki się swiecą , jest swiatełkogotowosci i dupa . również czekam na odp Pawlo85
    "GŁASKANIEM NIC SIĘ NIE NAUCZĘ - pokrytykuj mnie nieco"
    ~ JA

Domyślnie

No i sluchajcie niestety :/ kondensator wymieniony a lampka w tym momencie nadal swiruje, jak postoi ze dwa dni to sie wlaczy i dziala jak trzeba, ale tylk do momentu wylaczenia, po wylaczeniu nie da sie jej uruchomic przez nastepne dwa dni ...

Domyślnie

a ile kosztowało wymienienie kondensatora?
    ~ JA

Domyślnie

Koszt samego kondensatora to max kilka złotych
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Zależy który kondensator, np. w SB-600 siedzi taki: http://cgi.ebay.com/RUBYCON-STROBE-P...item5d2a126fa1

Domyślnie

Jutro ufam sie do serwisu . Może znacie jakiś tani w krk ??
    ~ JA

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów