A mi się waćpan zdaje że kiepskiej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy...
Poza tym zamiana 50tki na 35tkę do portretu rozbawiła mnie na cały dzisiejszy wieczór![]()
Szukaj
A mi się waćpan zdaje że kiepskiej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy...
Poza tym zamiana 50tki na 35tkę do portretu rozbawiła mnie na cały dzisiejszy wieczór![]()
Na prośbę autora zamykam.
Ale tak naprawde po przeczytaniu wątku to sądzę, że nie w sprzęcie sprawa, a w umiejętnościach. Przy czym uczenie się poretowania na błysku to zły pomysł. 50/1.8 jest w miarę OK, można dokupić 85/1.8. Ale szkło to nie wszystko. Trzeba ćwiczyć. Miesiącami.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
No. D3x jest większy, też ma lepszy balans i ma jeszcze dużo małych i nawet wielkich szczegółówtylko ma jedną wadę dla dużej większości zakochanych w N - cenę
Wg mnie szukasz nie wiem czego? niestety tak to widzę. Masz generalnie wszystko co do szczęścia potrzeba aby zająć się na poważnie swoją pasją. Zacznij robić zdjęcia, przestań czytać i zakładać ( choć na jakiś czas ) wątki sprzętowe, przestań porównywać inne systemy bo jeszcze jest Pentax, Olek, Sony, Leica i jeszcze się parę znajdzie. Każdy system ma coś czego inni nie mają, co nie znaczy, że bez tego nie da się zrobić dobrych i bardzo dobrych zdjęć; jak poświęcisz się fotografii a nie sprzętowi to z czasem pewnie i będziesz robił suuuuper zdjęcia.
To tak na tą chwilę
pisałem kiedy zamykałeś,
nie będę kasował, tyle klepania w klawiaturę na próżno![]()
Hehe, skoro uważasz że mam poprawić swoje zdjęcia to zapraszam do skomentowania i wytknięcia błędówBo narazie to tylko się rzucasz niepotrzebnie...
Skontaktuj się z nami