Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Hosting

Domyślnie

A tak z ciekawosci zapytam przy okazji -- co sadzicie o 1&1? Bardzo agresywnie wskoczyli na nasz rynek i szczerze mowiac zastanawia mnie ich oferta i jakosc uslug. Ostatnimi czasy przerzucilem swoje wszystkie uslugi do home.pl, ale zaczynaja mnie powoli wpieniac. Jak to przez lata (kiedy tylko jedno konto mialem u nich), zlego slowa powiedziec nie moglem, tak teraz dzieja sie cuda. A to padnie im serwer i pliki JPG uszkodzone (nawet po sesji odzysku z kopii), a to przez kilka godzin maile nie chca wyjsc z serwera, a to znowu (tak jak dzisiaj od samego rana) problem z serwerem news... No Q! szlag juz mnie zaczyna trafiac. :[
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Warto spróbować. Dają na 24 miesiące za free. Ciekawe, czy jest jakiś haczyk w tym. Tak mi chodzi po głowie, żeby sobie tę usługę u nich zamówić, tylko mam problem, bo jakąś domenę muszę wymyślić. W zasadzie z hostingu, z którego teraz korzystam jestem w 100% zadowolony, ale może warto sprawdzić jakie są alternatywy, szczególnie, że za free.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vredota Zobacz posta
    webd.pl? Jezu, skąd Ty się urwałeś?
    A Ty ? Jakos jestem z nimi od 3 lat i nie mialem ani jednego problemu. Obecnie mam na serwerze swoja strona, bloga i troche roznych galerii dla znajomych z takiej czy innej okazji.

Domyślnie

1&1: http://www.1and1.pl/xml/order/tariff...op&__lf=Static
    To mi przypomina troche opcje OVH i ich KimSufi. Tam to byl cyrk. Az zlozylem reklamacje. A bylo to tak:
    Po tym, jak SH zaczal mnie juz doprowadzac do bialej goraczki, pomyslalem sobie, ze wykupie serwer wirtualny z oferty OVH. Ceny przystepne, parametry extra, nic tylko brac. Zaplacilem, przenioslem jedna strone, przenosze druga... Chwila, zaraz. Guzik! Wykupilem hosting z niebotycznym transferem, pojemnoscia, kontami mail, bazami danych i chwcj, a moge tam miec tylko "natywnie" (bez przekierowan) tylko JEDNA domene! Myslalem, ze rozniose ich na strzepy przez telefon. Na pytanie "dlaczego nikt o tym nie informuje" dostalem odpowiedz "Pan nie pytal o to". Nosz ****... I ich pomoc techniczna po... francusku! Nie zapomne tego, jak dzwonie po 18 w piatek a tu mi babka wyjezdza z "parlewufranse". Myslalem, ze jestem w ukrytej kamerze. Co chwile tam musialem dzwonic i dogadywac sie po angielsku, bo na ich stronie serwer mysql mial adres (przykladowo) abcd.pl a babka mi mowi, ze nie, xyz99.ovh.com! Jaka nie z tej ziemi. W koncu rozpatrzyli moja reklamacje i podziekowalem. Na koniec, zupelnie przypadkowo natrafilem na Linuxpl.com (ze co? 50zl za hosting? Pewnie jakis szajs!). I tak zostalem.
    A, tej oferty KimSufi juz nie ma. Juz teraz wiem dlaczego.

Domyślnie

mam na home.pl - jak dotychczas mało problemów, ale nie obsługują Ror a nowa strona www powstaje w tym systemie. Założyłem też na ovh darmowe konto i wygląda to ok. do tego śmieszne kwoty za przedłuzenie domen. Zastanawiam się też nad iSwift.pl zamiast home.pl i ich usługą "servery VPS" (sklep internetowy). Otrzymałem od nich ofertę i wygląda to bardzo obiecująco - jeśli wprowadzą tak jak obiecali obsługę Ror.
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Ja tam porownania nie mam ale wzialem usluge na www.1and1.pl Sa rozne opinie w sieci jednak po przeczytaniu wielu foròw uznalem, ze nie ma sie czego bac. Wypytalem o co sie da mailowo uslugodawce i mam u nich domene. Sprawdz sobie.

Domyślnie

Co jak co, ale domeny nigdy nie bralbym "za darmo". Jest to unikatowy adres, ktory naprawde nie warto tracic dla 100zl rocznie. Pomyslcie sobie, macie kapitalny adres i nagle uslugodawca mowi Wam: "to bylo za darmo, wiec nie masz do niego prawa". Pliki zawsze mozna skopiowac.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

nie mam porównania z innymi ale ja mam home.pl , bardzo chwalę sobie, odzyskiwanie folderów, baz prawie od ręki, tylko czasami na słuchawce trzeba powisieć,, no i co jakiś czas zwiększają pojemności transfery i ilość baz. Instalator Joomli, i innych
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Domyślnie

Obecnie przeniosłem się do www.ionic.pl i generalnie duży pozytyw jeżeli chodzi o szybkość działania serwerów mam tam shared-a konto pro opcja medium, polecam jak ktoś by chciał, to zapraszam na pw podam linka na którym skorzystają obie strony.
    D200 + N 70-210 4-5.6 + T 17-50 2.8 + S 30 1.4

Domyślnie

ja korzystam z usług linuxpl.com; kontakt 24h po przez gg z usługodawcą zero problemów, polecam.
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów