Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Hosting

Domyślnie Hosting

witam

mam pytanko do zorientowanych w tematach hostingowych - gdzie się przenieść?
    do tej pory byłem użytkownikiem hostingu pro futuro (netia) w bardzo podstawowej opcji (jak mnie nie myli 5gb dysku, nielimitowana ilość kont i domen, jakieś bazy (nigdy nie korzystałem) i koło 30 gb transferu miesięcznie) - nazywało się to chyba basic flexo czy jakoś tak i kosztowało coś 300 pln/rok. teraz niestety netia (właściciel pro futuro) zamyka hosting i przenosi klientów do ogicom. wszystko byłoby niby git ale sprawdziłem cennik tej firmy no i wtedy przestało być ....

więc poradźcie coś sensownego w rozsądnej cenie. potrzebuję tak na prawdę korzystać z poczty na jakiś 5 domenach, możliwość postawienia stronki byłaby mile widziana (sklepu nie planuję) no i przydałby się dobry ftp (obsługa wznawiania połączeń, szyfrowanie, zdalna obsługa transferu ftp-ftp)
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Niech moja wypowiedz bedzie kontynuacja... Wczesniej dyskutowalem z filkiem nt. Superhosta. Ja bylem za nimi, filek mowil, ze przesadzaja z oversellingiem i dziwnymi mailami o przeciazaniu serwera. Minelo duzo czasu. I... przyznaje filkowi calkowita racje. To, co wyrabial SH ostanio to jakis horror, ale i farsa. Testowa strona postawiona na Joomla z odwiedzinami dziennie na poziomie (uwaga!) 50 UU (tak, piecdziesiat unikalnych!) to wg wykresu SH obciazenie rzedu 700-800%! I te ich maile o wylaczeniu strony, jesli nie zaradze temu przypadkowi...
    Poszedlem w koncu po rozum do glowy i przerzucilem wszystkie swoje stronki na hosting, ktory jest... 5-krotnie tanszy! Ba, dodatkowo w ciagu 7 dni testowych specjalnie obciazylem wszystkie statystykami online. To bylo nie do pomyslenia, abym wlaczyl je na SH. A tu smigaly az milo. Wylaczylem rowniez caly cache (!). Po 5 dniach kontaktuje z pomoca technicza "tego drugiego" hostingu i pytam o obciazenie, a gosc do mnie: "Jakie przeciazenie? Ja tu nic nie widze". No i pieknie. To mnie przekonalo do calkowitego pozegnania sie z SH. Napisalem do nich jeszcze ladnego maila, w ktorym podziekowalem im za to, ze przez miniony rok nauczylem sie naprawde duzo o optymalizacji witryny. Szkoda, ze to nie pomoglo, dlaczego dziekuje im za wspolprace i przenosze sie w inne miejsce.
    Dzis jestem szczesliwym klientem Linuxpl.com Z czystym sumieniem polecam ten hosting.

Domyślnie

Polecam http://www.linuxpl.com/
    Dobre ceny, zero problemów, świetne wsparcie techniczne (nawet w nocy na GG siedzą konsultanci i odpowiadają na pytania).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Polecam http://www.linuxpl.com/
    Dobre ceny, zero problemów, świetne wsparcie techniczne (nawet w nocy na GG siedzą konsultanci i odpowiadają na pytania).
    ja sie tam przenioslem dwa lata temu, mam kilka stron poczte w 4 domenach
    i jest ok, plus wsparcie szybko reagujace
    tez polecam

Domyślnie

Bylo juz kilka takich watkow. szukac mi sie nie chce ale ja polecam webd.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    ja polecam webd.pl
    ma ktoś jeszcze jakieś opinie o tym hostingu ? oferta wygląda obiecująco ... za 130 pln mam nawet więcej niż mi potrzeba. może ktoś pokusiłby się o porównanie dwóch wyżej wymienionych z ich wadami i zaletami ? bo mi cięzko to trochę ogarnąć ...
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

webd.pl? Jezu, skąd Ty się urwałeś? Przy jakichkolwiek problemach ze strony webd.pl (pad serwera, problem z kopiami zapasowymi po padzie, itp.) nie uzyskasz właściwie żadnej odpowiedzi. Na bardziej skomplikowane pytanie ciężko jest uzyskać odpowiedź (dobry Admin odpowie, to nie są pytania z serii s-f). Gdy jednak user spowoduje zbytnie obciążenie to wiedzą, jak do Ciebie uderzyć. Dla prostego hostingu plików, statycznej strony lub niewielkiej bazy danych bez dużego obciążenia webd.pl jest OK, dla jakiejś galerii czy bardziej rozbudowanego skryptu, który po prostu wymaga solidnych podstaw sprzętowych w serwerowni za rozsądną cenę: nie polecam. Problem był nie raz i nie dwa. Niejeden znajomy z głupim 4images bez żadnych dodatków został już od nich dyskretnie wyproszony, a gdzie 4images do innych wymagających skryptów galeriowych, blogowych itp. rzeczy...

Być może się poprawili, moja opinia kończy się na początku 2010 roku. Poczytaj sobie na webhostingu: http://www.webhostingtalk.pl/topic/1...l/page__st__20 i ogólnie polecam cały http://webhostingtalk.pl jako miejsce o opiniach i doświadczeniach z hostingami, często Admini lub właściciele hostingów odpisują w swoich wątkach (np. mam hosting na prohost.pl, gdzie właściciel sukcesywnie wypowiada się w wątku i odpowiada na zarzuty).

Domyślnie

a ja proponuję www.klatka.pl
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Niech moja wypowiedz bedzie kontynuacja... Wczesniej dyskutowalem z filkiem nt. Superhosta. Ja bylem za nimi, filek mowil, ze przesadzaja z oversellingiem i dziwnymi mailami o przeciazaniu serwera. Minelo duzo czasu. I... przyznaje filkowi calkowita racje. To, co wyrabial SH ostanio to jakis horror, ale i farsa. Testowa strona postawiona na Joomla z odwiedzinami dziennie na poziomie (uwaga!) 50 UU (tak, piecdziesiat unikalnych!) to wg wykresu SH obciazenie rzedu 700-800%! I te ich maile o wylaczeniu strony, jesli nie zaradze temu przypadkowi...
    Poszedlem w koncu po rozum do glowy i przerzucilem wszystkie swoje stronki na hosting, ktory jest... 5-krotnie tanszy! Ba, dodatkowo w ciagu 7 dni testowych specjalnie obciazylem wszystkie statystykami online. To bylo nie do pomyslenia, abym wlaczyl je na SH. A tu smigaly az milo. Wylaczylem rowniez caly cache (!). Po 5 dniach kontaktuje z pomoca technicza "tego drugiego" hostingu i pytam o obciazenie, a gosc do mnie: "Jakie przeciazenie? Ja tu nic nie widze". No i pieknie. To mnie przekonalo do calkowitego pozegnania sie z SH. Napisalem do nich jeszcze ladnego maila, w ktorym podziekowalem im za to, ze przez miniony rok nauczylem sie naprawde duzo o optymalizacji witryny. Szkoda, ze to nie pomoglo, dlaczego dziekuje im za wspolprace i przenosze sie w inne miejsce.
    Dzis jestem szczesliwym klientem Linuxpl.com Z czystym sumieniem polecam ten hosting.
    Nooo, a wiesz, że jeszcze dołożyli 2x większe dopuszczalne obciążenia? Tylko chyba nie wzięli tego pod uwagę w konfigu WisePanela. Ja mam w tej chwili u nich 2 dedyki i sporo się uspokoiło, no ale coś za coś. Nie każdy chce płacić prawie 900zł miesięcznie... za serwer

Domyślnie

Filek, ja z 200zl (a juz mialem wziac u nich za 400zl sic!) przeszedlem na... 50zl. Bylem w szoku, ze mozna miec wiecej za mniej!

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów