Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie GF GTS 250 na GTX 450, warto??

Mam opcje zmiany karty dosc tanio, mianowicie sprzedaje mojewgo ASUSA GTS 250 dokladam troszeczke i kupuje GTX 450 768/DDR5.....czy roznica bedzie widoczna???
    Wiem znam temat Radeonow, znam temat GTX460 jednak tutaj mam okazje odkupic od znajomego za dobra cene praktycznie nowa karte.....koles kupuje co dwa miesiace nowa karte

Domyślnie

Sorki ten nowy to jest GTS 450 1gb 783mhz

Domyślnie

jaki masz procek ? do czego ci ona do grania ?
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

W grach na pewno będzie różnicia, w Szopie itp. – ni hu hu.

Domyślnie

Proca mam AMD Phenom II 550 BE krecony na 3,5....
    Wiem, ze do obrobki to mi nie potzrebne, czasami pogram co zdaza sie juz rzadko.....ale interesuje mnie to, ze obsluguje DX11 czego nie robi w pelni GTS 250 i to, ze ma nowszy GPU i mniejszy pobor pradu a co za tym idzie jest ciszej

Domyślnie

Jeżeli grasz sporadycznie, to ten DX11 też Ci za bardzo nie potrzebny. Tym bardziej, że póki co, są chyba ze 2 tytuły, które zostały "natywnie" napisane pod DX11. Lub raczej przepisane. Bo zaczęły powstawać, jak jeszcze DX11 nie było. W takiej sytuacji też się nie da wszystkiego przepisać od nowa, bo by to za dużo zachodu kosztowało. Natomiast cała reszta gier niby działających pod DX11, to tylko mniej lub bardziej udolna implementacja dodatkowego API do istniejących już tytułów. Takie wciskanie dodatkowego kodu wiele w samej grze nie zmieni. Tym bardziej, że są to tytuły pisane jeszcze pod DX9 i dla "chłitu mantetindodedo" developerzy pat****ą istniejące gry, żeby niby korzystały z bibliotek DX11. Ale na pewno nie będą w stanie wykorzystać zdecydowanej większości możliwości w DX11 drzemiących. Już nawet nie wspominam o flagowych technologiach obsługiwanych przez 11-tkę (sprzętowy instancig, czy sprzętowa teselacja). Ot po prostu zamiast funkcji X z biblioteki D3D9 będą korzystać z tej samej funkcji z biblioteki D3D11 i tyle. A sama funkcja się zasadniczo nie zmieniła, robi to samo. Aaale... Wymagane jest zainstalowanie DX11. Wprowadzenie istotnych zmian wymagałoby napisanie całego silnika gry, całego renderera od nowa. Jeszcze chwilę potrwa, zanim pojawi się więcej gier korzystających z dobrodziejstw DX11 i architektury kart go obsługujących.

EDIT:
    Aczkolwiek rozumiem chęć zmiany gratów. Sam pewnie bym w takiej sytuacji wymienił kartę. Ot, choćby po to, żeby coś sobie zmienić.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 25-11-2010 o 16:48

Domyślnie

ech, ech wlasnie sie dowiedzialem ze to jest jednak GTX 460 768mb DDR5...
    A zmnieniam bo za kwote smieszna bede mial dwa razy wydajniesza karte...lubie miec zapas i cisze a ten GTS 250 to podkrecony GPU 8800 i strasznie cieply jest

Domyślnie

dobra zmiana. ale 460 raczej chlodna nie bedzie. ta seria nalezy do tych co 'lubiom prund i daja cipło'
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

No, ale sam slyszalem, ze w porownaniu do tej mojej to jest cicho

Domyślnie

Oj, cudów bym się nie spodziewał... Od czasów 8800 te karty mają duży apetyt na prąd i emitują duże ilości ciepła. Jedna ciut mniej, druga ciut więcej, ale wszystkie na podobnym poziomie. I jak GTX8800 huczał, GTX280 huczał, tak GTX460 też huczy podobnie. "Praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź Pan głąb", jak to Pan Kobuszewski w pewnym skeczu powiedział. Co prawda460-tki do swojego kompa nie wkładałem, ale za to kolega mój, z którym mniej więcej podobnie etapy sprzętowe przechodzimy, ostatnio zmienił kartę, na 580. Pierwsze co go zapytałem, to czy jest głośna. On mi na to: "Noo... Tak normalnie..." Czyli tak, jak było. Ja co prawda raczej celowałem zawsze w modele oparte na modelu referencyjnym, czyli z tą taką turbinką, ale nawet jeśli producenci wezmą się za konstruowanie autorskich rozwiązań, to i tak, żeby schłodzić układ bez nadmiernego zwiększania powierzchni oddającej ciepło, będą musieli przepuścić przez kartę określoną ilość powietrza. A powietrze szumi.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 26-11-2010 o 01:35

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów