Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Domyślnie SB-400 - problem, awaria

Witam
    Mam pewien problem z moją SB-400:
    W sobotę, podczas sesji zdjęciowej, zahaczyłem nogą o kabel łączący z aparatem moją SB-400 na statywie. W efekcie lampa spadła na podłogę z wysokości ok. pół metra. Upadła tą częścią, gdzie jest przełącznik włączania, a nie palnikiem. Zaniepokojony szybko wykonałem zdjęcie aby zobaczyć, czy lampa działa, wszystko jest w porządku, błyska! Jednak na drugi dzień w domu, zauważyłem, że kiedy odpali się ją na pełnej mocy, z palnika ulatnia się dymek, taki biały, spokojnie się unosi. Trwa to ok. 2 sekund po błysku. Dym nie ma zapachu i nie jest go dużo, ale ewidentnie jest.

Nie mam pojęcia co się stało z moją lampką, dlatego proszę o pomoc. Niestety jest już po gwarancji, więc nie wiem czy serwis tu coś pomoże, a może jestem w stanie sam sobie poradzić z problemem?

Bardzo proszę o pomoc

Domyślnie

Tak czy inaczej, serwis nie wykonałby naprawy na gwarancji - bo pewnie też by doszli do wniosku iż uszkodzenie jest spowodowane złym użytkowaniem - czytaj upuszczeniem.

Obawiam się że doszło do uszkodzenia jażnika i jest tylko kwestią czasu kiedy przestanie błyskać.
    Samemu nic nie zrobisz.
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Uprawnienia umieszczania postów