Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Martyna

Domyślnie Martyna

Jak zwykle 2 wersje i jakoś się nie mogę zdecydować
    Mam nadzieję, że koś powie coś konkretnego.

Domyślnie

Prosto i fajnie. JAk dla mnie to wb fajniejsze, choć to kolorowane też ma swój urok. Trudno, faktycznie, wybrać.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Obie wersje świetne, choć kolor bardziej mi odpowiada. Piękny portret.
    Nikon

Domyślnie

Bez dwóch zdań lepsza wersja czarno biała, jeśli miałbym sie do czegoś przyczepić to do kwiatka, który wygląda na sztuczny - z powodzeniem mogłoby go nie być.
    W kolorwej wersji zbyt rzucaja sie w oczy te duże kolorowe bransolety.

Tak czy inaczej obie foty fajne.

c-man
    Gość

Domyślnie

Ja zawsze wybieram BW jak obydwa kadry są jednakowo dobre
    Co do koloru - obróbka selektywna chyba była w użyciu... Ale czy na pewno to zagrało na plus?

Domyślnie

Nie podoba mi się obróbka twarzy. Wygasiłeś blask i przestrzenność. Spłaszczyłeś ja, a do tego podbiłeś oczy i całość wygląda ciut groteskowo. Na mój mózg - nienaturalnie. W wersji kolorowej czerwone akcenty za mocne, albo pozostałe zbyt nasycone - bo tak to wygląda jak błąd, a nie celowe wzmocnienie jednego koloru. Za dużo punktów zaczepienia w obrazie. Oczy, usta, gryf, bransolety, czapka, kwiatek... Przy tym obrazie rozważyłbym "mdłą" wersję obróbki cz-b, z mlecznymi czerniami i niskim kontrastem.
    Ogólnie zdjęcie przyjemne. Jako fotografia na okładkę płyty lepiej pasuje wersja monochromatyczna chyba.

Domyślnie

tak, tak dopiero zauważyłem jaki bubel wstawiłem :P ( to halo :/ )
    co do nagromadzenia elementów mea culpa w BW mi jeszcze to jakoś gra ( bransoletki )
    hymm coż
    Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Przy tym obrazie rozważyłbym "mdłą" wersję obróbki cz-b, z mlecznymi czerniami i niskim kontrastem.
    ja tam wole kontrastowe BW każdy ma widzi mi się :P

dzięki za opinię

Domyślnie

Jedynka jak dla mnie.

Domyślnie

BW moim zdaniem lepsze tym razem. W kolorze zdecydowanie za dużo się dzieje (sporo mocnych kolorów), a BW trochę to ratuje.
    Wydaje mi się poza tym że tors i barki modelki wyszły zbyt "mocne". Winne jest chyba ułożenie ramion, cięcie pod biustem i może odsunięcie głowy do tyłu przez modelkę. Pionowy kadr byłby chyba lepszy.
    Nie podoba mi się obróbka skóry, w światłach wyszła jakoś trochę mdła. Może to zresztą przepalony kanał czerwony który odzyskiwałeś.
    Bez ozdób na ręce i z modelką wychyloną do przodu byłoby chyba lepiej.

Namarudziłem, ale tragedii nie ma. Po prostu z Moniką było lepiej.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów