Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Sezon budowy...

Domyślnie Sezon budowy...

... czas zacząć

Niedawno wróciłem z pierwszej zasiadki w budzie. Celem były sójki. Myszaki musiałem odpuscic z chwilowego braku miesa...
    Jak to zwykle bywa, babole wychodza w praniu. Ale człowiek uczy sie na własnych błędach, więc jeszcze kilka sezonów i dopiero bede w pełni zadowolony
    Miejscówka nie jest najlepsza, ale w tym sezonie tylko na taką mogłem se pozwolic, z powodu braku prawa jazdy. Na przyszły sezon mam mz o wiele lepszą.

no i były te sójki
    1.
    2.

Powtórka w przyszły łikend

Pozdrawiam i zachęcam do komentowania

Domyślnie

patyk mi nie pasuje; a jako, że nie masz możliwości zmiany miejscówki/tła, to może wykorzystaj brzozy jako pionowe ramy zdjęcie? czyli np. przytnij jedynkę o 3cm z lewej strony

Wisze Sławku, że "wystartowaliśmy" w tym samym weekendzie

Domyślnie

Sójka to wdzięczny model.
    Jak dla mnie patol ok.Co do białych pni w tle to zdecydowanie "psują" foty.
    Pozdrawiam

c-man
    Gość

Domyślnie

Chyba trochę miniatury straciły na ostrości...
    Tło rzeczywiście nieco rozprasza - są dość jasne plamy o wyraźnym kształcie, nieco odciąga to uwagę...

Domyślnie

2 mi się podoba, koniecznie zmień tło

Domyślnie

Jakie czasy i przysłona na tych zdjęciach?
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Co do tła to sie zgodzę, ale nie mam w tym roku innego wyjscia :/ Moze gdy bede focił myszaki na ziemi, bedzie lepsze tło. W moich lasach, gdzie nie musze jeździc przez drogi publiczne, nie mam lepszego miejsca, ale jak zrobie prawko to no problem

miniaturek nie wyostrzam za bardzo bo potem widze, szum :P a i chyba zółta żaba zzera troche jakosc:/

edit: czas 1/150s f5,6
    Ostatnio edytowane przez Slawek Wojtczak ; 21-11-2010 o 20:03

c-man
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawoj400 Zobacz posta
    ...a i chyba zółta żaba zzera troche ostrosc :/
    Pierwsze słyszę. Chyba że zostawiasz im zmniejszenie zdjęcia przy przesyłaniu. Jeśli tak, to nie jest najlepszy pomysł... Zmniejszaj programem, wyostrz odrobinkę i wrzucaj.
    Od lat korzystam z IS i jestem zadowolony - uważam żabę za najlepszy hosting, bo wszystko da się ustawić po mojej myśli... Ale czasami trzeba się trochę namęczyć w poszukiwaniu opcji, bo stronę mają tak średnio zaprojektowaną...

Przepraszam za offtop.

Domyślnie

No coś Ty sam wywołuje z rawa, i zmniejszam. NIewykluczone, ze na którymś etapie popełniam bład...

c-man
    Gość

Domyślnie

No to się nie bój wyostrzyć minimalnie...
    Zdjęcie często na tym skorzysta (jeśli chodzi o prezentację na forum).
    Tylko trzeba to wszystko oczywiście dobrze wyważyć...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów