Close

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Question D90 czy D5000 dla amatora

Proszę o szybką pomoc. Wiem, że były już podobne tematy, ale nie znalazłam w nich satysfakcjonujących mnie odpowiedzi, więc liczę na Was! Postanowiłam, kupić lustrzankę, jednak jestem totalną amatorką w robieniu zdjęć. Nie mogę zdecydować się czy Nikon D90 czy D500. Są bardzo różne opinie na temat tych dwóch aparatów.
    Liczę, że mi pomożecie. Bierzcie pod uwagę szczególnie to, że chciałabym się dopiero nauczyć robić zdjęcia na tym aparacie, więc musi być w miarę prosty w obsłudze na początek. Nie wiem czy lepiej bardziej się skupić na body czy obiektywie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasssik5 Zobacz posta
    Bierzcie pod uwagę szczególnie to, że chciałabym się dopiero nauczyć robić zdjęcia na tym aparacie, więc musi być w miarę prosty w obsłudze na początek
    Na szybko, to na szybko - D5000. Poczytaj inne wątki na ten temat, były ich dziesiątki.
    to be a rock and not to roll

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Krótko i zwięźle
    Zazwyczaj radzi się lepsze szkło a gorsze body. Daje to bez wątpienia lepszy finalny efekt.
    Ale ta konfiguracja mz pasuje do dylematu d90 vs d300s.
    W sytuacji d5000 vs d90 - radzę d90. Skomplikowany nie jest, żaden to problem dla średnio inteligentnego człowieka. Bez problemu - dasz radę
    Jest modelem wyższym, bardziej zaawansowanym - to będzie procentować w przyszłości.
    I nie chodzi mi tylko o osławiony silnik w korpusie.
    Jak kupować, to raz i dobrze
    ps. na przyszłość podawaj szacunkowy budżet..

Domyślnie

rooner ma raję jeśli fotografia cię wciągnie i kupisz d5000 to po czasie będziesz żałowała że nie wzięłaś d90 tak jak ja, teraz kilku rzeczy z d90 mi brakuje
    d5000, nikkor 18-105mm vr , N 35/1.8G , Helios-44m-4 2/58, sb-600

Domyślnie

Na D90 kusiłbym się tylko i wyłącznie wówczas gdybym miał pewność że interesują mnie szkła bez silnika.
    EDIT- ja po 3 latach z D60 nie narzekam a brakuje mi tylko wyższego iso.
    Zresztą temat był wałkowany xxx razy i zawsze była wojna.
    http://www.dxomark.com/index.php/en/...(brand2)/Nikon
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 12-11-2010 o 19:31
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    Na D90 kusiłbym się tylko i wyłącznie wówczas gdybym miał pewność że interesują mnie szkła bez silnika.
    EDIT- ja po 3 latach z D60 nie narzekam a brakuje mi tylko wyższego iso.
    Zresztą temat był wałkowany xxx razy i zawsze była wojna.
    http://www.dxomark.com/index.php/en/...(brand2)/Nikon
    podstawowy problem jest takie ze chcąc w tej kwestii teraz oszczędzić ... później dołożysz.
    Tyle ode mnie ...
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Wybralbym d90 to zaprocentuje na przyszlość. Dwa lata teemu kupiłem d60, fotografia mnie wciągła i poczułem brak af w body, gdy zacząłem rozbudowywać "szklarnie", np.obiektywy z af są droższe. Kupiłem miesiąc temu 90 i jestem zadowolony.
    pozdr.

Domyślnie

Więc mam proźbę... zrób zdjęcie tej Twojej szklarni i wrzuć ...
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Witam. D5000 to całkiem fajna pucha która generuje praktycznie obrazki tej samej jakości co D90. Co do obiektywów, to wybór tych AF-S jest całkiem duży i bez wiertarki w body da się żyć.
    ALE jeżeli masz kasę, to D90 jest modelem wyższym,-wiertarka i górny wyświetlacz, lepiej się trzyma w ręce, chociaż dla kobiety... . Wybór należy do Ciebie.
    Nikon D70s, Nikon D200, Nikkor AF-S 18-70, Nikkor 50 1,8/D, SB-400.

Domyślnie

używałem D5000 przez rok- rozczarował mnie LV i wiele innych rzeczy. cieszę się, że go sprzedałem
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów