Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaSkal
    Czy karta graficzna może się "zużyć"? Tak jak monitor CRT się zużywa.
    Karta się nie zużywa.

Cytat Zamieszczone przez Paweł
    Eizo S1931 - mam polecam. Masz funkcję CUSTOM i tam możesz ustawić kolorki w kanałach RGB jakie chcesz skala procentowa (ciach....)
    Widzę, że mało kto widzi w czym rzeczywiście jest problem z kolorami i LCD. Regulatory składowych RGB wnoszą zafarb/dominantę w cały zakres jasności regulowanego koloru. Przydałoby się to gdyby cały monitor miał dominantę, ale nie ma. Kłamie wybiórczo, i tego nie ma jak skompensować. Monitor S1931 to faktycznie dobry wybór w klasie około 2 tys zł, jednakże regulację w nim można włożyć między bajki. Na szczęście jest fabrycznie dość dobrze poustawiany.

Czujnik oświetlenia przy robieniu grafiki trzeba bezwzględnie wyłączyć.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Karta się nie zużywa.
    karta się psuje
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Swoop Zobacz posta
    karta się psuje
    To stwierdzenie w kontekście pytania jest nieco poza tematem.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Osobiscie polecam NEC 1990FX
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sjm Zobacz posta
    Osobiscie polecam NEC 1990FX
    Jeśli jesteśmy przy Nec'u to zdecydowanie wersję SXi a nie FX. Można go sprzętowo skalibrować i posiada 12 bitową tablicę LUT, co daje znacznie mniej przebarwień.

Domyślnie

Mój NEC współpracuje z ATI 8500 poprzez złacze DVI .Nie poddawałem go sprzętowej kalibracji a jedynie ustawiłem na oko kolorki na jedną z " pocztówek " GLISKA
    Po ustawieniu jasnosci na 5,4% kontrastu na 50% i czerni na 50% kolorki sa OK a czerń jest czarna
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sjm
    Nie poddawałem go sprzętowej kalibracji
    Nic dziwnego. Nie da się. FX ma 8 bitową, przez to nieedytowalną tablicę luminancji.

Cytat Zamieszczone przez sjm
    jedynie ustawiłem na oko kolorki na jedną z " pocztówek "
    Jest to popularna metoda, jednakże niestety nie zapewniająca ustawień monitora do standardu. Monitor dzięki swojej dobrej jakości nie ma poważnych defektów, ale przy wymaganiu zgodności barw np z labem się nie nadaje.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-02-2007 o 01:28

Domyślnie

Tom01

Dobrze.
    To jaka karta graficzna jest właściwa do połączenia płyty

ASUS P5WDG2 WS Profesional
    z
    EIZO FlexScan S1931
    x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej500 Zobacz posta
    To jaka karta graficzna jest właściwa do połączenia płyty ASUS P5WDG2 WS Profesional EIZO FlexScan S1931
    Nie ma żadnych specjalnych wymogów technicznych. Oczywiście jak z każdym urządzeniem, minimalne wymagania jakościowe powinny być zapewnione, jak np ostry obraz na interfejsie analogowym, niezawodność.

Domyślnie

Tom01
    Co możesz polecić w klasie 24-26'' - do obróbki fotografii ofkors
    Jakaś opinia o NEC MultiSync LCD2690WUXi ?? (nie doczytałem się o kalibracji, więc pewnie jej nie ma )

A może własne typy? Tak do 5500 zł max.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów