Close

Strona 30 z 53 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 552

Wątek: d700 umarł

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    ...Nie miała baba kłopotu, kupiła sobie Nikona
    No jakby podmienić słowo "Nikona" na "Canona" to miałoby ręce i nogi, a tak - niekoniecznie... Bo w sumie to nie tyle kłopot co przygoda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    Mi się nasuwa jeszcze jeden: Nie miała baba kłopotu, kupiła sobie Nikona
    ...typowo prozaiczne kobiece myślenie.
    Nic romantyzmu, ciepła, polotu. Wszyscy tak się starają, dopieszczają, dopingują.
    Wstydź się i popraw!
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Hahaha ale Cię pojechali, bo tylko obraziłaś "żółte bóstwo" . Ja to się nie obrażę, bo w Canonie jestem :P, ale żeby nie było że kogoś do zmiany namawiam.

Domyślnie

Napisał Dawidek
    Nie wiem co Ty bierzesz... ale ja też chcę
    Wstyd przyznać, ale tylko zwykłą Polopirynę S. Nr serii: 60909, ważna do 09/2011 - zostały jeszcze dwie tabletki

Realizacja wywiadu z pinami napotkała poważne kłopoty - żaden z nich nie chce "sypać" bez zezwolenia Królowej
    Do czasu, aż któryś się nie ugnie (złośliwiec ze mnie...) trzeba będzie wspólnymi siłami podtrzymywać wątek przy życiu. Mam też w ogólnym zarysie pomysł na historyjkę, którą będzie można zapodać po szczęśliwym powrocie naprawionego D700 - czego serdecznie Koleżance życzę. Natomiast dziś późno w nocy... zapowiadane w mediach przecieki tajnych materiałów "Nikonleaks".

Kolejne propozycje tytułów:
    The Pin
    Znikający pin
    Terpinator (mogą też być sequele...)
    Poszukiwacze zagiętych pinów
    Essential pining
    Milczenie D700 (mój faworyt)

Pozdrawiam.

Domyślnie Tajne materiały NikiLeaks

Szanowni Państwo.

Nasi reporterzy z narażeniem życia zdobyli tajne materiały agencji CBF – Centrali Banów Forumowych. Mimo, że za ich ujawnienie grożą poważne konsekwencje (z utratą licencji na PS’a oraz pozbawieniem dostępu do powłok nanokrystalicznych włącznie) - postanowili przedstawić cały zgromadzony materiał. Pamiętajcie o ich poświęceniu, gdy bezduszne organy ścigania zagrożą im surowym wyrokiem. To nie są przelewki – mogą dostać nawet trzy lata ciężkiego obrabiania RAW’ów, zaś współodpowiedzialni zostaną przymknięci do f/16, niezależnie od ogniskowej! Kojarzycie może podobną sprawę? Fotograf do dziś nie wyszedł z ciemni. Jakim trzeba być potworem, by w XXI wieku kogoś skazywać na chemiczną obróbkę materiałów analogowych?
    Z dumą prezentujemy dziś całemu światu tajne stenogramy rozmów jednego z uczestników tzw. „afery pinowej”, którą to żyje ostatnio społeczność naszego Forum. Gdy kilka lat temu wprowadzano system CLS, byliśmy mamieni błogimi wizjami automatycznego ustawiania parametrów ekspozycji i balansu bieli, nikt jednak nie wspomniał o podstawowym celu stosowania tej złowrogiej technologii. Jest nim permanentna inwigilacja rozmów prowadzonych pomiędzy „body” a „błyskotkami”. Zapewne właśnie tą drogą CBF weszła w posiadanie publikowanych dziś z narażeniem soczewek materiałów. Dla dobra naszych czytelników postanowiliśmy lekko zmodyfikować surową treść stenogramów. Trzeba chronić najmłodszych przed językiem, jakim posługuje się szemrane towarzystwo związane z mrocznym półświatkiem CCD. Dlatego dział prawny zasugerował usunięcie wszystkich k…łapnięć migawką, od których roił się prezentowany materiał. Ze wstępnych analiz wynika, że dysponujemy zapisem konwersacji dobrze nam znanego D80 z bliżej nieokreśloną jeszcze lampą typu SB-xxx. Jej numery seryjne i wersja firmware’u są właśnie w trakcie ustalania.

[CLS rec mode] 28.11.2010, godz. 11:45, operacja nadzorowana przez agenta SU-800.

[D80] Cześć Sabinka, kopę lat – jak tam twoja stopka? Dalej taka gorąca? No laska, dawaj ją w moje saneczki, to po-CLS-ujemy sobie!
    [SB-xxx] Hello Bodziu, aleś ty się wyleżał w tej torbie, aż żal było patrzeć. Obawiałam się, że wpadniesz w depresję i dokonasz samorozładowania akumulatora.
    [D80] Nie pękaj Sabcia o mój akumulator, bo jak połaskoczę miliamperami po stopce to Ci palnik zabłyśnie! Trzy tygodnie leżakowania – miałem już tego dość, ale znowu tu jestem. Moja Pani wróciła do swojego CCD-Bodziusia.
    [SB-xxx] No to masz fuksa, ale zaraz – co z tym kulturystą D700.
    [D80] Zafajdany arystokrata na sterydach! Jak on się chwalił tą swoją dobrze zbudowaną „pełną klatą”. Ja też potrafię przypakować megapikseli - co z tego, że w CCD. Normalnie, wiesz CMOS’owiec odwalił kitę.
    [SB-xxx] Puchacz z serii Pro, po zaledwie trzech tygodniach - chyba mnie wkręcasz!
    [D80] Jak bum-cyk-cyk, zimny trup, choć podobno go będą reanimować w Centralnej Klinice. Już to widzę, chyba metodą obiektyw – obiektyw, ale obciach.
    [SB-xxx] Co mu tak zaszkodziło, bliskie spotkanie z podłogą, czy mikro-klient Naszej Pani?
    [D80] Nic z tych klimatów. Ja wiem, że robota z dzieciakami jest niebezpieczna. Taki na pierwszy rzut migawki słodki szkrab, jak Cię dorwie w swoje paluszki, to już tylko serwis albo utylizacja zgodnie z dyrektywą RoHS. Nie ma przebacz, zatłuści paluchami obiektyw i obślini pasek. Masz szczęście, jak pourywa i zeżre tylko połowę guziczków. Ale najgorsze są chyba te ich pieluchy – aż powłoki nanokrystaliczne się lasują od oparów! Mówię Ci, jak nie założysz przynajmniej portretowej 85-tki, to jesteś zbyt blisko. Słyszałem, że kiedyś D300 chciał fotnąć takiego brzdąca przez jasną 35-tkę, niech jego gumy spoczywają w spokoju. Trzeba trzymać dystans! Och Sabcia, jak ja bym chętnie zrobił glamour jakiejś modelce, a tu nic tylko te słodkie brzdące – oszaleć można.
    [SB-xxx] Nawijasz dziadek i nawijasz, a ja dalej nie kumam – co z panem De Siedemsetnym?
    [D80] Załatwiła go ta jego blachara, co ją „Lexi” wołają. Wredny z niej kawał krzemu! Jak do niej zagadałem, tak się odszczeknęła – co sobie mogę do slotu SD włożyć, to aż do dzisiaj mi gorące piksele na matrycy wyskakują. Zabujała się w tym arystokracie, świata poza nim nie widziała. Jak trzeba było do czytnika, to ona w płacz, że chce do markowego slotu CF. Chlipała coś o pieszczotach aksamitnymi pinami, porąbane karcisko. Moja SD-towarzyszka nigdy tak nie wybrzydzała, zawsze cicho i spokojnie brała RAW’y i JPG’i.
    [SB-xxx] No dobra, ale jak go załatwiła? Może z zazdrości, chłoptaś chciał transferować przez WIFI na boku, co Bodi?
    [D80] Nie, gdzie tam. Tak się zakochanemu CF’iątku spieszyło do „aksamitnych pinów”, że mu je pokrzywiła. Normalnie tylko CHA ERR i buch - wywalił lustro przez mocowanie obiektywu. Żebyś słyszała ten lament – „misiu, no obudź się – daj jakiś bajt życia”. Gdyby nie była taka wredna, to pewnie by mi było jej nawet żal. A tak – ma za swoje!
    [SB-xxx] Aleś ty pamiętliwy Bodziu, nie ma przebacz.
    [D80] Nooo.
    [SB-xxx] Bodziu, zaświecić Ci w matrycę?
    [D80] Pewnie!
    [SB-xxx] To dawaj namiary na kompensacje błysku i jedziemy.

[/CLS rec mode] 28.11.2010, godz. 11:52, agent SU-800 potwierdza rozpoczęcie standardowych procedur negocjacji mocy błysku.

Tradycyjny bonusik:
    Przybywa SuperCF

Ps. Odnośnie całej serii. Wszelakie podobieństwo do osób, zarówno fizycznych jak i prawnych (chemicznych i bezprawnych też…) jest dziełem czystego przypadku. Podobnie mają się sprawy z obecnymi na rynku produktami znanych firm – to tylko przypadkowa zbieżność kodów ASCII.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazwita Zobacz posta
    Z dumą prezentujemy dziś całemu światu tajne stenogramy rozmów jednego z uczestników tzw. „afery pinowej”, którą to żyje ostatnio społeczność...
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Wśród ujawnionych przez portal WikiLeaks poufnych depesz amerykańskich ambasad jest 970 dokumentów z Polski.

------------------------------------------------------------------------------------------
    Czyli jednak wyciekło...
    Biorąc pod uwagę, iż kazwita przygotował gotowy scenariusz /mniemam, iż stworzony jest on na zasadach open source movemen/, sugeruję ogłoszenie przez królową pinów konkursu na najlepszą ekranizację.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Kochani!

Wiecie jak to jest z miłością... Nikt nie potrafi zranić nas tak mocno, jak właśnie ci, których kochamy. Bo kiedy wszystko jest ok, to ta miłość dodaje nam skrzydeł, ekscytuje, unosi 10 cm nad ziemią. Ale kiedy coś zaczyna się psuć, to życie traci smak... I zostaje rozgoryczenie... Mam więc nadzieję, że nie odczytaliście moich słów jako oznak nieczułości, ale wręcz przeciwnie - wielkiej miłości do mojego wybranego. Mam nadzieję, że przed nami jeszcze długa przyszłość i że terapeuci z Postępu, naprawią naszą relację...

Domyślnie

Twój faworyt, moim faworytem
    aparat + kit www.korzewa.com

Oszczędny w słowach Awatar daromax
    Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

dokładnie...chociaż nie powiem..ale Essential pining też do mnie przemawia, tak profesjonalnie brzmi
    Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!

Strona 30 z 53 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów