ja zaczynam oglądać serial "przygody pinów dwóch" od godz. 7, ale oglądałem "wszystkie odcinki".też myślałem o przesiadce na canona,ale najpierw musi się skończyć serial na nikosiu .pozdrawiam wszystkich miłośników tasiemców.![]()
Szukaj
ja zaczynam oglądać serial "przygody pinów dwóch" od godz. 7, ale oglądałem "wszystkie odcinki".też myślałem o przesiadce na canona,ale najpierw musi się skończyć serial na nikosiu .pozdrawiam wszystkich miłośników tasiemców.![]()
Nie ma co czekać
Aparat już mógłby wracać spowrotem![]()
Wkleję Wam co napisałam i ide do sklepu:
Opis usterki
18.11.2010 bo skończeniu zdjęć z aparatu wyjęta została karta pamięci, w celu zgrania zdjęć na dysk twardy, oraz ponownie włożona do aparatu. W tym momencie wyświetlił się błąd CHA, oznaczający błąd karty. Wnoszący reklamację sądził, że usterce uległa karta, więc w najbliższym możliwym terminie (20.11.2010) udał się do FOTOJOKER na ul. XXX w celu złożenia reklamacji na kartę.
Nadmienić należy, że karta zakupiona została łącznie z aparatem i jest kartą rekomendowaną do użycia przez producenta aparatu z danym body (załącznik 2), oraz że została włożona prawidłowo, tj. w prawidłowym kierunku, zgodnie z instrukcją użytkowania. Wykluczyć należy możliwość nieprawidłowego włożenia karty, ponieważ port w aparacie posiada zabezpieczenie przed możliwością włożenia jej np. drugą stroną, oraz prowadnice zabezpieczające przed możliwością nierównego wprowadzenia.
Na miejscu, w FOTOJOKER aby przybliżyć problem, użytkownik włączył aparat, w celu wyświetlenia błędu, lecz okazało się że aparat nie reaguje (tj. nie włącza się). Użytkownik poprosił personel o sprawdzenie karty, która została prawidłowo odczytana w czytniku.
Po powrocie z FOTOJOKER zrobiono co następuje:
- odłączono wszelkie peryferia, wyjęto akumulator
- sprawdzono aparat z innym akumulatorem (sprawnym), jednakże nie był to problem zasilania
- wyjęto akumulator i od tej pory aparat nie był zasilany by nie potęgować ew. problemu
- dokonano oględzin portu karty i stwierdzono wygięcie dwóch pinów w czytniku
- dokonano oględzin karty Lexar i stwierdzono rysę biegnącą od wejścia na pin do krawędzi karty, wskazującą, na to uszkodzenie powstało przy włożeniu karty pamięci prawidłową stroną (zgodnie z instrukcją użytkowania).
Stanowisko reklamującego
Aparat klasy profesjonalnej, plasowany jako sprzęt wytrzymały i niezawodny, przygotowany do pracy w najtrudniejszych warunkach zdjęciowych (załącznik 3 i 4) nie powinien być tak delikatny i awaryjny, aby ulegał usterce przy normalnym, zgodnym z instrukcją użytkowaniu. Karta wkładana była zgodnie z instrukcją, była ona rekomendowana przez producenta sprzętu, oraz sprzedana łącznie z aparatem. Wykluczyć więc należy uszkodzenie mechaniczne zawinione przez użytkownika. Prawdopodobnie usterka spowodowana była wadą ukrytą karty bądź body. W jednym i drugim przypadku nie jest ona zawiniona przez kupującego i jako taka, podlega naprawie na podstawie przepisów KC, dział II, art. 556.
Żądanie reklamującego: Naprawa lub wymiana sprzętu
Opis oględzin dokonanych przy oddawaniu sprzętu:
Sprzęt posiada/nie posiada* śladów użytkowania, odklejonych gum, rys na wyświetlaczu, śladów rozkręcania, inne………………………………………. .
Lista oddanego sprzętu:
body NIKON D700 nr seryjny xxxx, pasek do aparatu, osłona bagnetu, osłona na sanki, osłona monitora
Karta Lexar Professional 233x, 8GB, UDMA
Jesteśmy baaardzo możliwi, a cupcakee mówi dobrze, gdyby od razu zostały podjęte jakieś działania to pewnie już byśmy znali finał tego serialu
uuu...może to zrobi na nich wrażenie ;] ładnie napisane![]()
Ostatnio edytowane przez daromax ; 24-11-2010 o 11:01
Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!
co do pisania krócej i prościej - jestem przeciwny temu. Czym więcej napiszemy tym lepiej. A tu jest świetnie napisane.
Jeszcze jedno jesli będą zarzucali ze gniazdo karty było zabrudzone i przez to przy wkładaniu karty piny zostały odgięte. Nalezy sie poprzeć instrukcją wkładania karty. Chyba nigdzie nie jest (zaznaczam chyba) napisane ze przed włożeniem należy przedmuchać , sprawdzić gniazdo w celu wyczyszczenia ewentualnego zabrudzenia.
N i pare gratów
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
Ja bym jeszcze coś zrobił i dopisał, albo nawet tego nie zrobił i dopisał. Mianowicie, że karta była również sprawdzona z innymi body: d300s, oraz inny d700 i w żadnej z tych puszek nie wystąpił błąd CHA. Niech siedzą i myślą.
Pytanie tylko czy starczy cierpliwości jak napiszą że karta jest winna. Pewnie lexar napisałby, że marne gniazdo ma aparat.
przeczytałem wątek jednym tchem i czuję wielki niedosyt że to jak na razie koniec, może się zamienisz na jeszcze sprawnego d80hahahahahaha
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-11-2010 o 14:43 Powód: pis. ("narazie")
F50 | D80 | D100Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6
Skontaktuj się z nami