Close

Strona 11 z 56 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

czekam z niecierpliwościa co powiedzą.
    A co do " Niezgodności towaru z umową" -to każdy udowodni że w chwili sprzedaży aparat był sprawny - wykonał przecież jakieś zdjęcia.
    Jedyna szansa to reklamować kartę i obarczyć ich kosztem naprawy - ale to pewnie będzie bardziej skomplikowane niż zawieziene na postępu
    N i pare gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek 77 Zobacz posta
    czekam z niecierpliwościa co powiedzą.
    A co do " Niezgodności towaru z umową" -to każdy udowodni że w chwili sprzedaży aparat był sprawny - wykonał przecież jakieś zdjęcia.
    Jest coś takiego jak wada ukryta. Jeśli zaś sprzęt zepsuje się w przeciągu 6 m-cy od zakupu domniemuje się że właśnie z powodu tej wady. W przeciwnym wypadku należy wezwać rzeczoznawcę, który udowodni winę klientowi. Oczywiście jak ktoś idzie w zaparte to kończy się w najlepszym przypadku w sądzie polubownym (PIH).

Ale jak już pisałam - u mnie to nieaktualne

Zbanowany
    Miasto
    50-cio tysięczne

Domyślnie

dlaczego nieaktualne?

Domyślnie

Bo kupowałam na firmę, czyli nie podlegam ustawie jako konsument. Muszę korzystać z gwarancji.

Zbanowany
    Miasto
    50-cio tysięczne

Domyślnie

nie doczytalem sorrki

Domyślnie

Nie będę oryginalny jeżeli powiem, że raczej gwarancji nie uznają. Ja miałem taki sam przypadek kiedyś w D100 i właśnie przy wkładaniu karty zgiął się jeden pin (w karcie było ziarenko piasku) i aparat przestał reagować. Jako, że aparat był mi potrzebny na gwałt (stało się to w czasie chrztu) to usiadłem spokojnie na ławeczce, rozkręciłem długopis i wkładem owy pin wyprostowałem . Aparat ożył i śmigał ładnie do czasu padnięcia migawki. Czyli podsumowując nie będę mówił, żebyś grzebała, bo decyzję podjęłaś, ale prawdopodobnie dojdzie do tego...

Domyślnie

witam.ciężko coś doradzić.miałem podobnie jak "tomek20stencel5".dawno temu w d70 przy wkładaniu zgiąłem pina(nie wiem jak i nie wiem dlaczego).wtedy jeszcze nie myślałem o forum,a o serwisie na "podstępu"nie pomyślałem.nie myślałem,że mogła wysiąść elektronika.cienkim śrubokrętem wyprostowałem pina i "dziadek" zadziałał i działa do dziś.był wtedy na gwarancji,ale udało się bez serwisu.

Domyślnie

Ale czy komuś z was, wygięcie pina spowodowało odcięcie zasilania? Bo nie wiem czy to że się nie włącza jest wynikiem trwałego uszkodzenia w elektronice, czy też może aparat ma zabezpieczenie, które tak długo jak styki się dotykają, blokuje aparat?

Oszczędny w słowach Awatar daromax
    Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

Z racji że nie jest to najtańszy sprzęt, ani d70 czy d100 to jest taka możliwość, że posiada jakieś zabezpieczenia elektroniczne żeby się nie skopało więcej niż skopane już jest ;] ale to już powiedzą Ci tylko panowie w serwisie lub konstruktorzy a może gdzieś w jakichś instrukcjach jest o zabezpieczeniach ;] poszukaj..

Ale też myślę, że na dłubaniu się skończy jak usłyszysz, że nie ma na to gwarancji i przede wszystkim koszty naprawy...
    Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!

Strona 11 z 56 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów