Close

Strona 41 z 56 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Właśnie tego jestem ciekaw. Czy samo gniazdo + robota bedzie tyle kosztowała.
    przy wymianie tego gniazda będą musieli wymienic gumy za 250 zł wiec chyba to realne ...
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

W tej cenie jest wymiana gniazda karta, ale również płyty zasilania. Oczywiscie i gumy
    Padło. Padło na amen.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Pinquin trzymam kciuki !! Nie daj się,walcz. W tym świecie wszystko tak przekonstruowano, że jednostka z reguły dostaje po tyłku. Jak czytam jak w innych krajach dbają o klienta to serce ściska. W USA na obiektywy nikona 5lat gwarancji... a w Europie jak 2 lata to już sukces Mam nadzieje,że FJ z racji sprzedaży kompletu załatwi to sobie z Nikonem polubownie i na swój koszt. Inaczej FJ ode mnie nie wyciągnie już złotówki
    Pozdrawiam. Martini
    NIKON-owska pucha z dodatkami

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    W tej cenie jest wymiana gniazda karta, ale również płyty zasilania. Oczywiscie i gumy
    Padło. Padło na amen.
    Ale jestes pewna, ze plyta zasilania padla od pokrzywionego pina? Bo moga byc to 2 niezalezne rzeczy.
    Niech dokladnie Ci okresla i postawia diagnoze na pismie co i przez co wysiadlo bo snuc domysly kazdy moze.

Kiedys pojechalem do salonu Fiata bo samochod zacza mi szarpac podczas jazdy. Podlaczyli swoje madre urzadenie do mojej centrali i okazlo sie ze komputer cos sie krzaczy. Wymianiono komputer ale nic nie pomogla wiec dalej szukali. Wymienili czujnik obrotow. I dalej nic... Wymienili swiece ale dalej nic. W koncu zasugerowalem wymiane przewodow do swiec bo juz 10 lat na nich jezdzilem. Tak wiec zamiast 3,5k [komputer] + 0.4k [czujnik] zaplacilem tylko 0,2k za przewody a swiece to juz wymienilem dla swietego spokoju.

Zadaj od nich dokladnej ekspertyzy na pismie!
    Ostatnio edytowane przez co4en ; 21-12-2010 o 12:21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simil Zobacz posta
    w Polsce to już za darmo nawet po twarzy nie dostaniesz... czyli prostowanie pinów nie było głupim rozwiązaniem- zapewne oni wymienią czytnik kart pamieci w aparacie na nowy z prostym pinem, zmienia ogumowanie i policzą robocizne i zapewne stąd to 900 zł, bo wymiana całej elektroniki chyba troche drożej by kosztowała... powodzenia w walce z serwisem, który jednoznacznie coś stwierdził - wina klienta to wina klienta i żadne odwołanie nie pomoże już niestety chyba... moim zdaniem szkoda czasu i nerw.
    Przykro mi, ale moim zdaniem kolega simil ma rację. Nic nie ugrasz, bo tak naprawdę to Twoja wina. Piny same sie nie pogięły. Szkoda tylko czasu, nerwów i nadziei. Podobno ona umiera ostatnia.
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simil Zobacz posta
    w Polsce to już za darmo nawet po twarzy nie dostaniesz... czyli prostowanie pinów nie było głupim rozwiązaniem- zapewne oni wymienią czytnik kart pamieci w aparacie na nowy z prostym pinem, zmienia ogumowanie i policzą robocizne i zapewne stąd to 900 zł, bo wymiana całej elektroniki chyba troche drożej by kosztowała... powodzenia w walce z serwisem, który jednoznacznie coś stwierdził - wina klienta to wina klienta i żadne odwołanie nie pomoże już niestety chyba... moim zdaniem szkoda czasu i nerw.
    a czemu nie wina kadry?
    to co stwierdzi serwis wcale nie oznacza, ze nie mozna tego podwazyc i dochodzic swoich praw przed sadem

Domyślnie

Sugeruję, żeby do sprawy podejść chłodno, bez emocji, ale z kalkulatorem w ręku. Najpierw wstępnie oszacować ile Koleżanka straci czasu (a więc i zarobku) na prowadzenie działań sądowych, ile zapłaci za ewentualną pomoc prawną. Przeprowadzenie rachunku zysków i strat dla poszczególnych scenariuszy (naprawa na własny koszt, wygrana lub przegrana sprawa w sądzie) pomoże wybrać optymalne rozwiązanie, czego serdecznie Koleżance życzę.

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Tu wcale nie chodzi o nasza Kolezanke i o to czy straci czy zyska
    Tu chodzi o serwis na ul.Postepu, ktoremu wydaje sie wie wszytsko najlepiej i ze zwyklego szaraka nalezy kopac w tylek tak dla zasady ;p bo po co maja do tego dokladac

Domyślnie

Wiem, że jeśli dojdzie do sprawy sądowej, to czeka mnie gruba przeprawa. Wiem, że pewnie szybciej i taniej byłoby naprawić samemu.
    Wiem też, że nie zawiniłam przy usterce aparatu i nie mam zamiaru płacić za jego naprawę. Jak już pisałam - nie chodzi o ten głupi tysiąc. Chodzi o zasadę. Nie można tak traktować klienta i liczyć że im w zębach przyniesie pieniądze i będzie jeszcze dozgonnie wdzięczny za naprawę. Sami panowie na Postępu uznali że jest to wina kartu lub niedbałego jej użycia. Czyli nie użycia siły, użycia innego niż instrukcja nakazała, działania widelca w slocie czy jakichkolwiek innych pomysłów.
    W takim wypadku uważam, że powinnam mieć naprawiony sprzęt na ich koszt.

Inna sprawa, to że faktycznie z niewiadomych przyczyn zdarzały się przypadki zwarcia w d700 i konieczności wymiany płyty zasilania - i nie wiadomo czy piny miały z tym cokolwiek wspólnego. Wszak aparat z błędem CHA żył ze dwa dni, a dopiero 3go umarł...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    Tu wcale nie chodzi o nasza Kolezanke i o to czy straci czy zyska (…)
    Racja, pojęcia „rachunek zysków i strat” użyłem potocznie, bez głębszego zastanowienia. W tej sytuacji można tylko mniej lub więcej stracić.

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    (…) Tu chodzi o serwis na ul.Postepu, ktoremu wydaje sie wie wszytsko najlepiej i ze zwyklego szaraka nalezy kopac w tylek tak dla zasady (…)
    Dodam przewrotnie, że zwykły szarak w tej sytuacji powinien być szczęśliwy, bo jest TYLKO kopany w tyłek, a może zawsze być gorzej…

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    (…) Jak już pisałam - nie chodzi o ten głupi tysiąc. Chodzi o zasadę. (…)
    Zdaję sobie z tego sprawę, i gorąco kibicuję, licząc na świąteczny cud – naprawią, zapłacą i przeproszą. Namawiam jedynie do chłodnego podejścia, by decyzje były nie były wynikiem emocji. Żeby nie było jak w reklamie „satysfakcja z wygranej: bezcenna, za resztę zapłacisz kartą” (optymistycznie zakładając wygraną). Podejmując temat trzeba oszacować ile mogę poświęcić w imię zasad. Brutalne, ale chyba prawdziwe.

Strona 41 z 56 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów