Close

Strona 32 z 56 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

Napisał Dawidek
    Nie wiem co Ty bierzesz... ale ja też chcę
    Wstyd przyznać, ale tylko zwykłą Polopirynę S. Nr serii: 60909, ważna do 09/2011 - zostały jeszcze dwie tabletki

Realizacja wywiadu z pinami napotkała poważne kłopoty - żaden z nich nie chce "sypać" bez zezwolenia Królowej
    Do czasu, aż któryś się nie ugnie (złośliwiec ze mnie...) trzeba będzie wspólnymi siłami podtrzymywać wątek przy życiu. Mam też w ogólnym zarysie pomysł na historyjkę, którą będzie można zapodać po szczęśliwym powrocie naprawionego D700 - czego serdecznie Koleżance życzę. Natomiast dziś późno w nocy... zapowiadane w mediach przecieki tajnych materiałów "Nikonleaks".

Kolejne propozycje tytułów:
    The Pin
    Znikający pin
    Terpinator (mogą też być sequele...)
    Poszukiwacze zagiętych pinów
    Essential pining
    Milczenie D700 (mój faworyt)

Pozdrawiam.

Domyślnie

Twój faworyt, moim faworytem
    aparat + kit www.korzewa.com

Oszczędny w słowach Awatar daromax
    Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

dokładnie...chociaż nie powiem..ale Essential pining też do mnie przemawia, tak profesjonalnie brzmi
    Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!

Domyślnie Tajne materiały NikiLeaks

Szanowni Państwo.

Nasi reporterzy z narażeniem życia zdobyli tajne materiały agencji CBF – Centrali Banów Forumowych. Mimo, że za ich ujawnienie grożą poważne konsekwencje (z utratą licencji na PS’a oraz pozbawieniem dostępu do powłok nanokrystalicznych włącznie) - postanowili przedstawić cały zgromadzony materiał. Pamiętajcie o ich poświęceniu, gdy bezduszne organy ścigania zagrożą im surowym wyrokiem. To nie są przelewki – mogą dostać nawet trzy lata ciężkiego obrabiania RAW’ów, zaś współodpowiedzialni zostaną przymknięci do f/16, niezależnie od ogniskowej! Kojarzycie może podobną sprawę? Fotograf do dziś nie wyszedł z ciemni. Jakim trzeba być potworem, by w XXI wieku kogoś skazywać na chemiczną obróbkę materiałów analogowych?
    Z dumą prezentujemy dziś całemu światu tajne stenogramy rozmów jednego z uczestników tzw. „afery pinowej”, którą to żyje ostatnio społeczność naszego Forum. Gdy kilka lat temu wprowadzano system CLS, byliśmy mamieni błogimi wizjami automatycznego ustawiania parametrów ekspozycji i balansu bieli, nikt jednak nie wspomniał o podstawowym celu stosowania tej złowrogiej technologii. Jest nim permanentna inwigilacja rozmów prowadzonych pomiędzy „body” a „błyskotkami”. Zapewne właśnie tą drogą CBF weszła w posiadanie publikowanych dziś z narażeniem soczewek materiałów. Dla dobra naszych czytelników postanowiliśmy lekko zmodyfikować surową treść stenogramów. Trzeba chronić najmłodszych przed językiem, jakim posługuje się szemrane towarzystwo związane z mrocznym półświatkiem CCD. Dlatego dział prawny zasugerował usunięcie wszystkich k…łapnięć migawką, od których roił się prezentowany materiał. Ze wstępnych analiz wynika, że dysponujemy zapisem konwersacji dobrze nam znanego D80 z bliżej nieokreśloną jeszcze lampą typu SB-xxx. Jej numery seryjne i wersja firmware’u są właśnie w trakcie ustalania.

[CLS rec mode] 28.11.2010, godz. 11:45, operacja nadzorowana przez agenta SU-800.

[D80] Cześć Sabinka, kopę lat – jak tam twoja stopka? Dalej taka gorąca? No laska, dawaj ją w moje saneczki, to po-CLS-ujemy sobie!
    [SB-xxx] Hello Bodziu, aleś ty się wyleżał w tej torbie, aż żal było patrzeć. Obawiałam się, że wpadniesz w depresję i dokonasz samorozładowania akumulatora.
    [D80] Nie pękaj Sabcia o mój akumulator, bo jak połaskoczę miliamperami po stopce to Ci palnik zabłyśnie! Trzy tygodnie leżakowania – miałem już tego dość, ale znowu tu jestem. Moja Pani wróciła do swojego CCD-Bodziusia.
    [SB-xxx] No to masz fuksa, ale zaraz – co z tym kulturystą D700.
    [D80] Zafajdany arystokrata na sterydach! Jak on się chwalił tą swoją dobrze zbudowaną „pełną klatą”. Ja też potrafię przypakować megapikseli - co z tego, że w CCD. Normalnie, wiesz CMOS’owiec odwalił kitę.
    [SB-xxx] Puchacz z serii Pro, po zaledwie trzech tygodniach - chyba mnie wkręcasz!
    [D80] Jak bum-cyk-cyk, zimny trup, choć podobno go będą reanimować w Centralnej Klinice. Już to widzę, chyba metodą obiektyw – obiektyw, ale obciach.
    [SB-xxx] Co mu tak zaszkodziło, bliskie spotkanie z podłogą, czy mikro-klient Naszej Pani?
    [D80] Nic z tych klimatów. Ja wiem, że robota z dzieciakami jest niebezpieczna. Taki na pierwszy rzut migawki słodki szkrab, jak Cię dorwie w swoje paluszki, to już tylko serwis albo utylizacja zgodnie z dyrektywą RoHS. Nie ma przebacz, zatłuści paluchami obiektyw i obślini pasek. Masz szczęście, jak pourywa i zeżre tylko połowę guziczków. Ale najgorsze są chyba te ich pieluchy – aż powłoki nanokrystaliczne się lasują od oparów! Mówię Ci, jak nie założysz przynajmniej portretowej 85-tki, to jesteś zbyt blisko. Słyszałem, że kiedyś D300 chciał fotnąć takiego brzdąca przez jasną 35-tkę, niech jego gumy spoczywają w spokoju. Trzeba trzymać dystans! Och Sabcia, jak ja bym chętnie zrobił glamour jakiejś modelce, a tu nic tylko te słodkie brzdące – oszaleć można.
    [SB-xxx] Nawijasz dziadek i nawijasz, a ja dalej nie kumam – co z panem De Siedemsetnym?
    [D80] Załatwiła go ta jego blachara, co ją „Lexi” wołają. Wredny z niej kawał krzemu! Jak do niej zagadałem, tak się odszczeknęła – co sobie mogę do slotu SD włożyć, to aż do dzisiaj mi gorące piksele na matrycy wyskakują. Zabujała się w tym arystokracie, świata poza nim nie widziała. Jak trzeba było do czytnika, to ona w płacz, że chce do markowego slotu CF. Chlipała coś o pieszczotach aksamitnymi pinami, porąbane karcisko. Moja SD-towarzyszka nigdy tak nie wybrzydzała, zawsze cicho i spokojnie brała RAW’y i JPG’i.
    [SB-xxx] No dobra, ale jak go załatwiła? Może z zazdrości, chłoptaś chciał transferować przez WIFI na boku, co Bodi?
    [D80] Nie, gdzie tam. Tak się zakochanemu CF’iątku spieszyło do „aksamitnych pinów”, że mu je pokrzywiła. Normalnie tylko CHA ERR i buch - wywalił lustro przez mocowanie obiektywu. Żebyś słyszała ten lament – „misiu, no obudź się – daj jakiś bajt życia”. Gdyby nie była taka wredna, to pewnie by mi było jej nawet żal. A tak – ma za swoje!
    [SB-xxx] Aleś ty pamiętliwy Bodziu, nie ma przebacz.
    [D80] Nooo.
    [SB-xxx] Bodziu, zaświecić Ci w matrycę?
    [D80] Pewnie!
    [SB-xxx] To dawaj namiary na kompensacje błysku i jedziemy.

[/CLS rec mode] 28.11.2010, godz. 11:52, agent SU-800 potwierdza rozpoczęcie standardowych procedur negocjacji mocy błysku.

Tradycyjny bonusik:
    Przybywa SuperCF

Ps. Odnośnie całej serii. Wszelakie podobieństwo do osób, zarówno fizycznych jak i prawnych (chemicznych i bezprawnych też…) jest dziełem czystego przypadku. Podobnie mają się sprawy z obecnymi na rynku produktami znanych firm – to tylko przypadkowa zbieżność kodów ASCII.

Domyślnie

Wpadłam z nadzieją na małe co niecoś, ale twoje dzieła przekraczają moje najśmielsze oczekiwania.

MISTRZ!

No i wszystko się zgadza Masz dobre źródła. Mam podać numer seryjny sabinki?

Domyślnie

Optymistycznie założyłem, że w tym gronie można spotkać sporo "sabinek". Numer seryjny omawianego egzemplarza pewnie już został ustalony przez CBF {...Nikon Is Watching You...}

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazwita Zobacz posta
    Z dumą prezentujemy dziś całemu światu tajne stenogramy rozmów jednego z uczestników tzw. „afery pinowej”, którą to żyje ostatnio społeczność...
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Wśród ujawnionych przez portal WikiLeaks poufnych depesz amerykańskich ambasad jest 970 dokumentów z Polski.

------------------------------------------------------------------------------------------
    Czyli jednak wyciekło...
    Biorąc pod uwagę, iż kazwita przygotował gotowy scenariusz /mniemam, iż stworzony jest on na zasadach open source movemen/, sugeruję ogłoszenie przez królową pinów konkursu na najlepszą ekranizację.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

... nakręconą C5D MkII
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Kazwita - powinieneś trafić na pierwszą stronę forum, zamiast tych banerów reklamowych powinny tam wisieć Twoje wytwory... na wieki Jesteś niemożliwy ze swoją pomysłowością, do stóp padam!

Strona 32 z 56 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów