W sumie nic nie tracisz, możesz zyskać uznanie gwarancji, bo raczej w to że piny były zrąbane od nowości nikt Ci nie uwierzy w serwisie ;]
Szukaj
W sumie nic nie tracisz, możesz zyskać uznanie gwarancji, bo raczej w to że piny były zrąbane od nowości nikt Ci nie uwierzy w serwisie ;]
Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!
kobieto,bądź męska i wyprostuj te piny(lub tego pina).dokładnie,nic nie stracisz, a może naprawisz.mnie d 70 kiedyś kosztował 4500 z kitem.to nie były małe pieniądze.odważyłem się i wyprostowałem.jak napisałem wyżej,aparat działa do dziś(jako zapas,ale działa).karta(1 g lexmark też dział).ja bym nie wytrzymał i coś zrobił, a nie pisał.może tobie też się poszczęści i wszystko będzie ok.pozdrawiam i powodzenia.
Nie dajcie sie zwariowac, wada ukryta to by musieli wziąć te piny i sprawdzić ich grubość - czy się zgadzają z dokumentacją. Jeśli byłyby zbyt cienkie lub zbyt grube - albo za szerokie itp. to znaczyłoby ze jest to wada fabryczna. Natomiast bez takiej ekspertyzy stwierdzenie ze pin był lekko zagiety mija sie z celem gdyż wczesniej bylo wszystko OK. Tak mozna mówić jesli coś od pierwszego pstryknięcia szwankowało.
Co do zabezpieczeń - widzę dziwną przypadłość. Mianowicie jest to jeden z lepszych korpusów w Nikonie. I te najlepsze aparaty sa tak skonstruowane żeby najwięcej kasy przynosiły. Mianowicie po co zabezpieczać jakos elektronikę. W takim przypadku wymienili by piny które kosztują parę zł. A jak sie elektronika skopała to kilkaset lub nawet więcej. I tak producent wie że od niego nie uciekniemy i zbija na nas kasę.
Myle się? możliwe - ale zobaczcie topowy obiektyw 24-70/2.8 ciezko poprawic mu konstrukcję by się pierścienie nie zacierały?
Ale po co to robić jak sie zatną to użytkownik kupi nowy i tak karuzela sie kręci. TO nie są sprzęty amatorskie i dlatego wiadomo, że każdy uzytkownik ich ma bogatą szklarnię i ciężko sie przesiąść na inny system, więc klient i tak zostaje w systemie.
Co do sprzętów amatorskich - to już inna sprawa - tam muszę lepiej dbać o klienta. Zazwyczaj jak sie zepsuje to klient bez problemu moze zmienić system.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-11-2010 o 17:44 Powód: orto. ("wziaść")
N i pare gratów
Dziś niestety nie miałam czasu zadzwonić do serwisu. Sesja od rana i spotkanie z klientami. I dzień zleciał...
Ja się nie odzywałem, ale piszę teraz, u mnie w D100 po zgięciu umarł, a po wyprostowaniu ożył. Tylko nie wiadomo, czy tu będzie tak samo. Robiąc to bardzo delikatnie plastikową pęsetą można to zrobić praktycznie idealnie i wtedy jest ok.
Z drugiej strony to trochę dziwne, bo jak płacę 7k za korpus czy 5 k za szkło to jednak wymagam od tej ceny jakiejś jakości, nie tylko działania ale i wykonania, wytrzymałości...to się nazywa "wyzysk człowieka przez człowieka"!!
No właśnie o to chodzi! Jak sprzęt profesjonalny, z szybkim i celnym AF, plasowany jako sprzęt pod reportaż (wiadomo jakie warunki użytkowania), może się psuć przy prawidłowym wkładaniu karty w studio?
Co w takim razie z użytkowaniem w terenie, gdzie nie ma czasu, gdzie jest myk i już?
tomek20stencel5Coraz bardziej się zastanawiam....Ja się nie odzywałem, ale piszę teraz, u mnie w D100 po zgięciu umarł, a po wyprostowaniu ożył. Tylko nie wiadomo, czy tu będzie tak samo. Robiąc to bardzo delikatnie plastikową pęsetą można to zrobić praktycznie idealnie i wtedy jest ok.![]()
No niby tak, ale skoro zakupujemy już korpus jak by nie było dość profesjonalny to chyba wymagamy od niego czegoś a nie że byle pin od karty pamięci uśmiercał nasze body, czy brak jakichś elektronicznych zabezpieczeń żeby wraz z małym pinem nie poszła z dymem cała płyta główna i inne droższe jak by nie było części. Czy tak jak z tymi 24-70/2.8, przecież nie trudno chyba się domyślić że jak ktoś wyda 5k na obiektyw to nie położy go na szafkę i będzie oglądał (chociaż tacy też się mogą znaleźć) tylko będzie go czynnie używał i dość często eksploatował, więc jako tak takie mankamenty jak zacierające się pierścienie nie powinny występować w tej klasie szkieł IMO.
Nie zastanawiaj się tylko działajIm dłużej się będziesz zastanawiać tym więcej wątpliwości..
Skontaktuj się z nami