czyli muszę zostać studentem?![]()
Szukaj
czyli muszę zostać studentem?![]()
Być może masz rację, bo sama aktywacja softu odbywa się automatycznie, więc nie wiem co konkretnie Adobe niuchało w moim komputerze. W każdym razie kiedy kontaktowałem sie z Adobe poinformowano mnie, że można tylko używać na tym komputerze, z którego następowała aktywacja; i to osoba z którą rozmawiałem podała mi tą informację o IP (być może błędnie).
Wg mnie licencja jest przypisana do jednej osoby, a do konkretnego komputera numer seryjny (w momencie aktywacji). Być może istotny jest tu numer płyty głownej. IP napewno nie bo może być zmienne (zależy od sieci). U siebie w Photoshopie mam opcje dezaktywacji oprogramowania i instalacji na nowym komputerze. Ale nie próbowałem więc nie wiem jak to działa. Z drugiej strony skoro ma się licencję to Adobe powinno w awaryjnej sytuacji (np. awaria komputera, czy dysku) przysłać nowy numer seryjny.
[QUOTE=Woland;2162532]Zauważyłem że nowy Photoshop jest 3 razy tańszy jeśli kupi go student lub uczeń i potwerdzi rzynależność do szkoły.
Kolego Woland a jak to się ma jeśli ten program chciałby zakupić uczeń technikum informatycznego, czy tom możliwe i gdzie trzeba się odezwać, wiesz zbliża się gwiazda i myślę dla syna zakupić
Ostatnio edytowane przez jak501 ; 20-11-2010 o 21:38
troszkę cacyków nikona
Każdy uczeń może ten program zakupić i to niekoniecznie na Allegro, ale od normalnego resellera Adobe, np.:
http://www.cortland.pl/adobe-photosh...r-edition.html
Tam masz też podane warunki jakie trzeba spełnić, żeby otrzymać numer seryjny od Adobe.
Skontaktuj się z nami