Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Domyślnie Pytanko w sprawie kupna Ps cs5

Zauważyłem że nowy Photoshop jest 3 razy tańszy jeśli kupi go student lub uczeń i potwerdzi rzynależność do szkoły.

Moje pytanie polega na tym czy jezeli mój kuzyn by kupił photoshopa i po otrzymaniu numeru seryjnego od Adobe, sprezentowałby mi go, to czy nadal by się liczyło że mam legallną wersje?

Domyślnie

Nie, on/kolega bedzie wlascicielem licencji. Musi wyslac kopie legitymacji studenckiej i podobno weryfikują.
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

a jeśli zabrać kogoś z domowników to będzie to legalne ?

Domyślnie

Nie, nie nie będzie. Licencja jest przypisana do konkretnej osoby. Weryfikacja tez nie jest prosta - kupujesz program, wysyłasz do adobe kopie legitymacji dostajesz klucz.

Domyślnie

Podobno cały zestaw Adobe kosztuje 1600 zł dla studentów. Pani grafik zachęcała nas na zajęciach do kupna, ale że studia są nieco z innej bajki, to jakoś nikt się nie pali.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_G Zobacz posta
    Nie, nie nie będzie. Licencja jest przypisana do konkretnej osoby. Weryfikacja tez nie jest prosta - kupujesz program, wysyłasz do adobe kopie legitymacji dostajesz klucz.
    no dobra, ale jak licencja będzie na brata to czy ja mogę też używać tego programu na jego komputerze ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_G Zobacz posta
    I co pół roku muszę im przesyłać skan Indeksu, że zaliczyłem semetr?
    Co będzie, jak skończę studia? Program stanie się nielegalny? Będę go mógł oddać do sklepu? Zakupić licencję "normalną" po promocyjnej cenie?
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Skibek tu masz FAQ ze strony adobe:
    http://www.adobe.com/pl/education/st...ition/faq.html

Czy uczeń, student, nauczyciel lub wykładowca może nadal używać wersji produktu firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli po zakończeniu nauki lub nauczania?
    Tak. Po zakończeniu nauki lub nauczania można nadal używać wersji produktu firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli.

Domyślnie

no ale potwierdzenie jest jednorazowe, przecież jak zakupi to może potem sprezentować komuś, albo powiedzieć że do nauki u mnie

Domyślnie

Nie może sprezentować. No, przynajmniej w zgodzie z licencją. Bo jak to zrobi, program stanie się równie legalny, co ściągnięty z torrentów. W przypadku domowników (np. syn, czy brat student, ojciec czy żona nauczyciel) jest to de facto niemożliwe do udowodnienia. Ale już w przypadku sąsiada - dopóki nie będzie przychodził korzystać z komputera właściciela licencji lub tenże właściciel nie pożyczy mu całego swojego komputera z zainstalowanym softem (choć toteż dyskusyjne) - to będzie złamanie warunków licencji.
    I jedną kwestią jest złamanie warunków z umowy licencyjnej, a czym innym realność jakichkolwiek konsekwencji z tego tytułu (w takim przypadku - w okolicach zera).

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów