Close

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 133

Domyślnie

A mogłabym poprosić o jakieś dobre jakościowo aukcje z Allegro w granicach body do 1500 (bo za używany więcej nie wydam)?

Znalazłam tu post pewnego użytkownika i mniej więcej zgadzam się z jego myślą. Właśnie o to mi chodzi, chcę się bawić aparatem. Taki zwykły do pstrykania zdjęć to mam Sony Cybershot, od lat spisuje się znakomicie i robi dobre fotki. Lustrzanką mogą osiągać lepsze efekty, właśnie przy wspomnianych przeze mnie wyżej kategoriach.

Chyba postawię na to 35mm f/1.8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lia Zobacz posta
    A mogłabym poprosić o jakieś dobre jakościowo aukcje z Allegro w granicach body do 1500 (bo za używany więcej nie wydam)?
    No to d90 odpada. Za takie body z gwarancja trzeba dac kolo 2000zl. Wiadomo ze mozna takiej ale bedzie juz sporo napstrykane i bez gwarancji. Mimo wszystko uwazam ze wart w porownaniu z d60/80/5k

Domyślnie

Ktoś wspominał, że między D80 a D90 sporej różnicy nie ma. Czy D90 rzeczywiście jest tego wart? W sumie nie znalazłam wielu aukcji D80 z ważną gwarancją (może 2-3, ale cena bywała ciut wyższa od 1500zł). Przy nowej puszce raczej nie powinnam się bać, że z dnia na dzień padnie.

Domyślnie

drdln, dzięki za sugestię, nie byłam wcześniej zorientowana co do tego szkła, teraz poczytałam i prezentuje się naprawdę nieźle. Fakt, 50mm jest tańsze, ale mam wrażenie, że 35mm jest bardziej uniwersalny i ma większe zastosowanie. A lubię robić zdjęcia z bliska, takie a'la makro (które w 50mm prezentowały się naprawdę fajnie - to mnie do niej początkowo skusiło!). Fotografia to dziedzina, która mi się raczej nagle nie znudzi. Skoro od dobrych trzech lat planuję zakup lustrzanki, coś jest na rzeczy.

Cały czas myślę o tym D90... Mam szansę ściągnąć aparat z zza granicy, gdzie Body kosztuje około 2000zł (z tego co mi mówiono). Jeśli bym się na nie zdecydowała, od razu zakupiłabym stałkę. Myślę, że w granicach 2500zł bym się zmieściła. Co myślicie o takim zestawie?

Oczywiście dziękuję za wszystkie wypowiedzi, dały mi do myślenia!
    Tutaj na forum są oferty za 1900-2000 zł.

Domyślnie

Przeglądałam wcześniej forum i nic ciekawego nie znalazłam.

Domyślnie

Przeglądałam wcześniej forum i nic ciekawego nie znalazłam.
    Czesto sie pojawiaja na forumowej gieldzie tylko trzeba obserwowac albo zamiescic posta ze chce sie cos kupic a napewno sie ktos zglosi

Domyślnie

Nie daj się zwieść D80 to dziadek, kup D90... Wiem, że każdy chwali swoje ale patrząc uważnie to d90 ma dużo lepszą matrycę cmos (d80 ma ccd i przy czasach naświetlania 30 sek lub więcej w rogach pojawiają się dwie białe plamy spowodowane przegrzewaniem elektroniki!!!). Dodatkowo szum, szum i jeszcze raz szum... D90 szumi 2 razy MNIEJ przy wyższym iso i gwarantuję Ci, że prędzej czy później po zakupie jakiejkolwiek lustrzanki problem szumu do Ciebie dotrze.

Jeżeli miałbym wybór między d90 a d80 nawet sekundy bym się nie zastanawiał i wybrałbym D90. Swojego czasu uważnie przyglądałem się D90 i rozważałem jej zakup lecz uznałem, że chcę czegoś więcej (obecnie myślę o d7000) pomimo to nadal uważam że d90 to super sprzęt na początek. Polecam Ci stronę www.optyczne.pl tam są testy obu aparatów i zwróć uwagę jak wyglądają darki oraz poziom szumu na zdjęciach.

I jeszcze słówko do osoby BolzZ, która pisze głupoty o tym d80 i broni tej puszki jakby zależało od tego jej życie nie wspominając, że nie umie czytać ze zrozumieniem i wybiera fragmenty wypowiedzi oraz dorabia własną ideologię... D80 to staroć, TAK UWAŻAM i NIE WARTO TEGO OBECNIE KUPIĆ!!! Poza tym oprogramowanie każdego nikona ingeruje w odszumianie zdjęć nawet jak są robione w RAW-ach!!! No i d80 nie ma tej samej matrycy co d60 i nawet ten sponiewierany przez błędne opinie d60 mniej szumi niż d80!!!
    D800 | D60 + Grip | N18-55VR | N70-300VR | N28/1.8 | N35/1.8 | N85/1.8 | N24-70/2.8 | SB-900 | + gadżety
    www.rafalwisniewski.com.pl

Domyślnie

Ktoś wspominał, że między D80 a D90 sporej różnicy nie ma. Czy D90 rzeczywiście jest tego wart? W sumie nie znalazłam wielu aukcji D80 z ważną gwarancją (może 2-3, ale cena bywała ciut wyższa od 1500zł). Przy nowej puszce raczej nie powinnam się bać, że z dnia na dzień padnie.
    I więcej aukcji z ważną gwarancją D80 nie znajdziesz. Puszkę przestali produkować pod koniec 2008/początek 2009 więc niedługo już takich w ogóle nie będzie D90 jest wart ceny dla większej ilość fps i niższego szumu.

Cytat Zamieszczone przez unicode Zobacz posta
    I jeszcze słówko do osoby BolzZ, która pisze głupoty o tym d80 i broni tej puszki jakby zależało od tego jej życie nie wspominając, że nie umie czytać ze zrozumieniem i wybiera fragmenty wypowiedzi oraz dorabia własną ideologię... D80 to staroć, TAK UWAŻAM i NIE WARTO TEGO OBECNIE KUPIĆ!!!
    Ale zdjęcia robi i robić będzie.

Cytat Zamieszczone przez unicode Zobacz posta
    Poza tym oprogramowanie każdego nikona ingeruje w odszumianie zdjęć nawet jak są robione w RAW-ach!!! No i d80 nie ma tej samej matrycy co d60 i nawet ten sponiewierany przez błędne opinie d60 mniej szumi niż d80!!!
    Tia. Jeśli strzelasz tylko JPG.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 19-11-2010 o 19:06
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Dziękuję za Wasze opinie. Zmierzam ku kupnie nowego body D90.

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów