Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Domyślnie

sa rodzaje sesji gdzie ponosi cie ekspresja emocje i kombinujesz jak kon pod gore... sa sesje komercyjne gdzie trzymasz sie pewnych reguł i oczekiwań klientów.

Remik to kiedys ladnie napisal..
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 19-11-2010 o 01:44 Powód: ort. "regół"
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    4 w miarę, choć za sztucznie.
    A ja się nie zgodzę - przerysowany nos i usta wyglądają groteskowo, tym bardziej, że inne zdjęcia (np. ostatnie) ujawniają, że dziewczę tak nie wygląda.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    i od samego poczatku stosuje zasade "zobaczyc zdjecie przed jego zrobieniem "

wiec nie rozumiem nadal, co ma piernik do wiatraka
    tak z ciekawosci. To dlaczego prezentujesz niektoer zdjecia w kilku wariantach ? widzisz tak ? bo chyba zdjecie to calosc, razem z postprocesem.

nie tylko Ty muszisz nazywac platnych zdjec komercyjnymi, w zasadzie powszechnie tak jest

numer 4 i 12 sa ok, fajne.

ekonet: faktycznie, wyglada jak przez i po operacji korekcyjnej nosa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    A ja się nie zgodzę - przerysowany nos i usta wyglądają groteskowo, tym bardziej, że inne zdjęcia (np. ostatnie) ujawniają, że dziewczę tak nie wygląda.
    czyli sugerujesz mi ze 85 1.4 na FX w tej odleglosci od modelki przerysowalo mi portret ?

Cytat Zamieszczone przez MR Zobacz posta
    tak z ciekawosci. To dlaczego prezentujesz niektoer zdjecia w kilku wariantach ? widzisz tak ? bo chyba zdjecie to calosc, razem z postprocesem.
    z regoly robie zdjecia w dwoch wersjach CZB i kolor. daje klientowi wybor. bo moze np zobaczy kolorowa fotke a bedzie chcialo ja w CZB i na odwrot.

i zgadzam sie z Toba ze zdjecie to calosc z postprocesem.
    ale ja ogladam i oceniam zdjecia jako kazde z osobna a nie jako set calosciowy.
    i tak chcialbym by moje zdjecia ogladano.
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 19-11-2010 o 10:48
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

czyli sugerujesz mi ze 85 1.4 na FX w tej odleglosci od modelki przerysowalo mi portret ?
    Użycie 85 nie jest magicznym panaceum na wszystko. 85 nie przerysowało Ci portretu - Ty to zrobiłeś, a powodem jest wg mnie nieodpowiednie ustawienie głowy - wprawdzie stoisz z obiektywem na podobnej wysokości i w podobnym położeniu, co na zdjęciu #18, ale dziewczynka zupełnie inaczej trzyma głowę.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

ok rozumiem dziekuje za cenna uwage
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-11-2010 o 09:40 Powód: pis. ("rozumie")

Domyślnie

Mi się z tej serii podobają 12, 14, 16 i jeszcze 15.
    Na niektórych zdjęciach dziewczynki wyszły sztucznie np. na 2, 3 czy 8. W pierwszej chwili pomyślałem, że próbowałeś je ustawiać jak dorosłe modelki ale doczytałem, że to były ich pomysły. Pytanie, czy Ty jako fotograf nie powinieneś mimo wszystko przejąć kontroli lub chociaż przemycić jakoś swoich pomysłów i wyciągnąć z młodych modelek to co w nich najfajniejsze. Myślę, że (szczególnie w przypadku najmłodszej modelki) fajnie byłoby zrobić bardziej naturalne (mniej pozowane) zdjęcia, bo takie pozy jak na 10 czy 13 dla mnie wyglądają sztucznie i śmiesznie.
    No, ale zamówienie jest zamówienie - nasz klient, nasz per pan Ważne by był zadowolony.
    Pozdrawiam
    Michał

Domyślnie

z regoly robie zdjecia w dwoch wersjach CZB i kolor. daje klientowi wybor. bo moze np zobaczy kolorowa fotke a bedzie chcialo ja w CZB i na odwrot.
    no ok, ale jak tutaj jak wstawiasz zdjecia to pokazujesz to co Ty widziales, Twoj punkt widzenia i wlasnie wg mnie wstawianie trzech wersji jednej klatki kłóci się z Twoją ideologią.

a co za roznica czy na dx czy ff ? na dx jeszcze mniej bedzie przerysowywala...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-11-2010 o 14:20 Powód: orto. ("kluci")

Domyślnie

zdjecie 10 i 13 zrobione podczas pozowania innej dziewczynki...
    obróciłem sie i zobaczylem ze ona tak lezy i sie usmiecha i mowi a jesce takie

Domyślnie

Jak dla mnie tylko 2 ma jakąś wartość ponadalbumową. Ale jako albumowo-pamiątkowe to bardzo miłe zdjęcia.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów