Skoro już o F801 mowa - czy ma on możliwość ustawiania przysłony z korpusu (tak jak np. F80 czy F100) dla obiektywów ze znaczkiem "G", bez pierścienia przysłony?
Szukaj
Skoro już o F801 mowa - czy ma on możliwość ustawiania przysłony z korpusu (tak jak np. F80 czy F100) dla obiektywów ze znaczkiem "G", bez pierścienia przysłony?
flickr dużo gratów
jeśli pytasz o takie szczegóły , a chcesz TANIO i DOBRZE to polecam nikona 401 - jeśli będziesz zainteresowany pomogę w dodatkowych szczegółach opisu
puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności
Pentax K1000 - niezniszczalnoscia i bezawaryjnoscia porownuja go do tytanowego Nikona FM2. Swojego kupilem kilka lat temu za 80pln, gdyz potrzebowalem sprzetu ktory przetrwa wszystko. Bateria sluzy mu jedynie do zaslienia swiatlomierza, ktory jak w tak leciwym sprzecie caly czas daje rade - mala probka miernika http://www.poranneespresso.pl/2008/0...i-banananisci/ (przed pierwszym zdjeciem mozna kliknac "tutaj" po wiecej przykladow). Dlatego tez sprzet do dzisiaj walczy u mego boku![]()
regulamin
Yashica 635 bardzo jest fajna, miło się tym robi fotki. Minus - trzeba kupić coś co nazywa się Pro Battery Adaptors from Yashica Guy - z przesyłką 15 usd i można używać dostępnych baterii. Bardzo dobre szkło, pomiar światła, istnieje tele i widekonwerter z dodatkowym wizjerem. Bez manuala tylko priorytet przesłony
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Nie, naprawdę nie, za to na prawdę ma. Masz w związku z tym coś do dodania w temacie?
Zaczepny post, ale jestem spokojny.
Myślałem, że forum jest po to , by sobie pomagać, a nie wytykać błędy.
Po prostu w sieci znalazłem informację że nie ma, chciałem wyjaśnić, bo posiadasz aparat.
Ponieważ za dlugo edytowałewm posta to jeszcze raz. Post nie jest zaczepny. Przepraszam, moja pomylka pisalem o yashice electro 35, nie 635. Poza tym wszystko sie zgadza. 635 nie ma pomiaru, ale np. 124 tak. Yashici ze światlomierza wymagają kombinacji mniejszych lub większych z zasilaniem. Jeśli szukać 635 to raczej na ebayu. Większy wybór, lepsze ceny, poza tym często są razem z adapterem na film 135. Konwertery tele i wide też są do niej. Ja osobiście lubię trochę miękki obraz jaki daje 635. Ale to już raczej kwetia gustu
OK. Dziękuję wszystkim za odpowiedziTrochę się porozglądam jeszcze i pewnie coś wybiorę.
Skontaktuj się z nami