Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Samotna

Domyślnie Samotna

Takie dwie wersje, co o tym sądzicie.
    Pozdrawiam

1.

2.

Domyślnie

Mam mieszane uczucia. W obu widziałbym trochę odważniejsze kadry, może z tego pierwszego planu bym zrezygnował, który niewiele wnosi od zdjęć. W jedynce brakuje mi trochę cienia tej brzózki, a jednocześnie z drugiej strony denerwuje mnie, że nie ma słońca, bo wiem, że jest nieopodal. Trochę dziwne rzeczy się dzieją też na niebie, jakaś błękitna aureola dokoła drzewa i ten nienaturalny kolor chmur. W dwójce natomiast zrezygnowałbym z centralnej kompozycji na rzecz cienia z lewej. Ogólnie, idziesz w bardzo dobrym kierunku. Tak trzymać. Ale to tylko moje zdanie.
    Be obscure clearly...

Domyślnie

choruję na kwadrat, ale nie jestem przekonany do osadzenia drzewka akurat w tym miejscu
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Na jedynce przyciąłbym zdecydowanie dół jak kolega Tomek pisał niedokładna obróbka uwidoczniła jaśniejsza poświatę wokół drzewa, spróbowałbym bardziej uwidocznić światło i cień na podłodze co do kwadratu słuszna uwaga
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Tak z obróbką jedynki mi nie wyszło jeszcze cały czas się uczę, natomiast co do cienia na dwójce to było trudno.
    Słońce było dość nisko , cień był bardzo długi i kładł się na nie ciekawe krzaki po lewej.
    pozdrawiam

Domyślnie

E w jedynce jest coś fajnego, trzeba coś obróbką pomajstrować.
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

Pomijając obróbkę, to jedynka bardziej mi się widzi .

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To "Święte" (z aureolą) drzewo z jedynki nie przemawia do mnie.Drugie zdjęcie podoba się,a jedynie drzewo jeśli już miałoby być centralnie to widziałbym je w nieco dalszej perspektywie względem pierwszego planu.

Domyślnie

za jedynką z uwagami o obróbce jak wyżej, ale sam motyw bardzo na tak

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów