Szukaj
Mam mieszane uczucia. W obu widziałbym trochę odważniejsze kadry, może z tego pierwszego planu bym zrezygnował, który niewiele wnosi od zdjęć. W jedynce brakuje mi trochę cienia tej brzózki, a jednocześnie z drugiej strony denerwuje mnie, że nie ma słońca, bo wiem, że jest nieopodal. Trochę dziwne rzeczy się dzieją też na niebie, jakaś błękitna aureola dokoła drzewa i ten nienaturalny kolor chmur. W dwójce natomiast zrezygnowałbym z centralnej kompozycji na rzecz cienia z lewej. Ogólnie, idziesz w bardzo dobrym kierunku. Tak trzymać. Ale to tylko moje zdanie.
Be obscure clearly...
choruję na kwadrat, ale nie jestem przekonany do osadzenia drzewka akurat w tym miejscu
Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.
Marian jedynka na TAK![]()
Na jedynce przyciąłbym zdecydowanie dółjak kolega Tomek pisał niedokładna obróbka uwidoczniła jaśniejsza poświatę wokół drzewa, spróbowałbym bardziej uwidocznić światło i cień na podłodze
co do kwadratu słuszna uwaga
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Tak z obróbką jedynki mi nie wyszło jeszcze cały czas się uczę, natomiast co do cienia na dwójce to było trudno.
Słońce było dość nisko , cień był bardzo długi i kładł się na nie ciekawe krzaki po lewej.
pozdrawiam
E w jedynce jest coś fajnego, trzeba coś obróbką pomajstrować.![]()
"nie pióro czyni obraz lecz malarz"
Pozdro Kuba
Pomijając obróbkę, to jedynka bardziej mi się widzi.
To "Święte" (z aureolą) drzewo z jedynki nie przemawia do mnie.Drugie zdjęcie podoba się,a jedynie drzewo jeśli już miałoby być centralnie to widziałbym je w nieco dalszej perspektywie względem pierwszego planu.
za jedynkąz uwagami o obróbce jak wyżej, ale sam motyw bardzo na tak
Skontaktuj się z nami