Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Wątek: Fajna obudowa

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Dobra , niedroga , cicha , super wentylowana , którą polecam :
    http://zenlabs.pl/obudowy/76-obudowa...three-hundred/ . Siedzi w niej - HD 5850, zasilacz 650W , 12GB RAM'u i i7 w sumie 4 dyski , w tym dwa w Raid0

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Ten Fractal R3 wygląda bardzo ładnie. Zastanawia mnie tylko rozwiązanie chłodzenia na froncie, a mianowicie w jaki sposób te wiatraki pobierają powietrze z zew?? skoro są przykryte najpierw jedną klapką. Potem klapa frontowa wygłuszona matą.

I jak są montowane HDD? Śrubki czy jakieś szybkozłączki? Te białe elementy w zatokach HDD to system wygłuszający?
    Ostatnio edytowane przez Articool ; 04-01-2011 o 12:07

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Ten Fractal R3 wygląda bardzo ładnie. Zastanawia mnie tylko rozwiązanie chłodzenia na froncie, a mianowicie w jaki sposób te wiatraki pobierają powietrze z zew?? skoro są przykryte najpierw jedną klapką. Potem klapa frontowa wygłuszona matą.

I jak są montowane HDD? Śrubki czy jakieś szybkozłączki? Te białe elementy w zatokach HDD to system wygłuszający?
    Pomiędzy osłoniętym frontem a wiatrakiem znajduje się calowa przestrzeń do której powietrze wciągane jest żebrowaną osłoną z boku obudowy.

HDD's montowane są w białych szynach które elastycznie wchodzą na wcisk a same dyski są do nich przykręcane dystansowymi śrubami z gumową podkładką tłumiącą drgania.

Pozdrawiam
    Janusz

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Wiesz może czy da się odkręcić górne 4 miejsca na HDD, czy to jest konstrukcyjnie całość i albo wszystko albo nic?

Front klapa jest na magnesiki, tak?
    Wejścia Front USB są na tyle szeroko, że wejdą dwa grube peny? Większość obudów ma to nie przemyślane kompletnie.
    Ostatnio edytowane przez Articool ; 04-01-2011 o 14:17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Wiesz może czy da się odkręcić górne 4 miejsca na HDD, czy to jest konstrukcyjnie całość i albo wszystko albo nic?

Front klapa jest na magnesiki, tak?
    Wejścia Front USB są na tyle szeroko, że wejdą dwa grube peny? Większość obudów ma to nie przemyślane kompletnie.
    Przednia klapa jest świetnie wyważona i ma dobre zawiasy, domykana na magnes.

Odstęp pomiędzy frontowymi portami USB jest na tyle duży, że zmieściłby się dodatkowy port pomiędzy nimi (dokładnie szerokośc portu). Osobiście nie korzystam z przedniego panelu. Mam sporo wejść z tyłu obudowy plus komplet w monitorze.

Da się wyjąć wszystkie szyny, ale pozostaje stelaż do ich mocowania. Zależy do czego ci to potrzebne? W szyny można zamontować dyski 2,5cala, 3,5cala i dyski SSD.

Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hydra_nt Zobacz posta
    Dobra , niedroga , cicha , super wentylowana , którą polecam :
    http://zenlabs.pl/obudowy/76-obudowa...three-hundred/ . Siedzi w niej - HD 5850, zasilacz 650W , 12GB RAM'u i i7 w sumie 4 dyski , w tym dwa w Raid0
    Potwierdzam! Obudowa naprawde dobrze zrobiona i calkiem stabilna, na zdjeciach nie widac tego, ale jest z pozadnych materialow i ciezka.....nasz forumowy kolega niedawno taka zakupil, mialem przyjemnosc wkrecac w to kompa

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Zależałoby mi aby można było zdemontować górne 4 miejsca na HDD wraz ze stelażem. Daje to więcej przestrzeni plus ewentualnie jeszcze więcej miejsce na grafikę. Obecne modele mieszczą się ponoć na styk (29cm) Marudze, wiem, ale chyba jednak sobie taką sprawię. Myślałem nad Lian Li, ale tego typu model kosztuje 2x tyle niestety.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Nie mogłem już edytować

Czy w CM 690 II Adv. można zatoki na HDD demontować wedle upodobań i potrzeb? Czytałem opinie że można ale wolę się upewnić. Czy ten system mocowania HDD jest stabilny i solidny?

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów