Gladius/Apartech/Aerocool to dobra buda. Brać i nie smęcić. Jemu chodziło o to, że jak przyciśniesz ręką, to blacha może się lekko ugiąć, ale tak jest też we Fractalu.![]()
Szukaj
Gladius/Apartech/Aerocool to dobra buda. Brać i nie smęcić. Jemu chodziło o to, że jak przyciśniesz ręką, to blacha może się lekko ugiąć, ale tak jest też we Fractalu.![]()
Ostatnio edytowane przez Umbra ; 19-11-2010 o 09:26
A powiedzcie mi, czy w którejś z wymienianych przez Was obudów jest patent, który znalazł się budzie, którą kupiłem jakiś czas temu? Też łaziłem za obudową, nie mogłem się zdecydować i koniec końców padło na Thermaltake'a Swing RS. Bo akurat był dostępny od ręki. Generalnie to już obudowa nieco z poprzedniej epoki (ale też wtedy była kupowana) w sensie, że np. zasilacz jeszcze na górze, ale jeżeli chodzi o jakość wykonania, solidność, czy "przemyślanośći" rozwiązań, to nie mam zastrzeżeń. Miejsca full, na wiatraki, na dyski, zatoki 5,25", co tylko dusza zapragnie. Ale jedno rozwiązanie mnie naprawdę pozytywnie zaskoczyło. I nie spotkałem się z czymś takim nigdzie indziej. Mianowicie płyta główna nie jest przykręcana bezpośrednio do ramy, tylko do wyjmowanego panelu. Więc można sobie wszystko w płytę pozakładać na biurku, bez gmerania w budzie i potem całość "klap" na zatrzasku w odpowiednie gniazdo, jedną śrubką dokręcić, żeby nie brzęczało. Ma to znaczenie tylko przy wymianach sprzętu, ale w sumie ze dwie, czy trzy konfiguracje sprzętowa ta obudowa przeżyła. Niby nic wielkiego, ale zawsze przy wymianie bebechów sobie łapy pokanceruję, a tu sprawa ułatwiona.
Ostatnio edytowane przez Majek ; 19-11-2010 o 12:05
spotkalem sie z takimi budami swego czasu (chyba jakis Vobis byl pierwszy - oni zawsze mieli fajne budy). z jednej strony fajna sprawa, z drugiej jednak malo uzyteczna. dla kogos kto zmienia czesto sprzet - moze byc ulatwienie pod warunkiem zmiany calej platformy. dla kogos rzadko zmieniajacego - zero przydatnosci (teraz lepsiejsze obudowy nie sa juz z nieobrobionej blachy zeby mozna sie bylo pokaleczyc tak latwo). jak sie chce zmienic jakas *******e to tez slaba opcja bo zazwyczaj trzeba odpiac wszystkie kable zeby to wyciagnac wiec operacja robi sie bez sensu. moze plus ze rama pod plyte jest niezalezna konstrukcja nie pracujaca razem z obudowa. choc przy budowie thermaltakow raczej na niestabilnosc narzekac nie mozna![]()
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
A ja tęskniłem za takim patentem, jak zmieniałem cooler na procku. Matko jedyna, ileż się z tym napierdzieliłem z racji ciasnoty, trudności z włożeniem łapsk, przeszkadzającymi kablami. Koniec końców musiałem użyć do tego kobiety. Znaczy jej szczuplejszych dłoni. I też nie było łatwo.
Gladius vs Dominator - czy wejdą 2 wentyle na przód (łatwo) i jakie maxymalnie?
D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl
Bez kombinowania ani do jednej, ani drugiej nie wejdą 2.
Inna sprawa, że jeśli nie robisz wc, to jest to zupełnie niepotrzebne. W tej chwili mam 1 wydmu****ący wentylator z tyłu i 2 na coolerze cpu - praktycznie nie ma różnicy przy większej liczbie wentylatorów.
Mam budę chiefteca bo grubość blachy jest prawie jak w tych starych z przed 8-10 lat nie wpada tak w rezonans i sama nie gra, sama buda waży ok 12kg, a nie to co puszka po coli, 5-6 kieszeni na HDD
Czego brakuje ?
Widziałem patent w ramkach na dyski gumeczki które nie przenoszą tak drgań (na dysk) w jakiejś plastikowej budzie w cenie mojego chifteca.
krytyka nie boli krytyka ma uczyć
Skontaktuj się z nami