Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68

Wątek: Fajna obudowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Jam włochaty durnowaty i kurde nie rozumiem... Mógłbyś wytłumaczyć? może czegoś się nauczę wkońcu...
    w wiekszosci obudow zasilacz jest nad plyta glowna zamontowany (czyli na gorze obudowy). przyjelo sie tak od zawsze z prostego powodu - kiedys zazwyczaj byl tam jedyny wentylator w calej obudowie (czasem byl jeszcze na procku), a zasilacz czesto byl najcieplejszym elementem ukladu. cieple powietrze szlo do gory i bylo wywalane na zewnatrz przez wentylator zasilacza na zewnatrz.
    teraz w czesci lepszych obudow zasilacz znajduje sie na dole. jego wentylator pobiera zimne powietrze z dolu, ze srodka obudowy, a dosc czesto bezposrednio z zewnatrz (spoza towera). plusy - nie bierze udzialu w wyciaganiu cieplego powietrza w srodku, nie przegrzewa sie, wentylator nie wkreca sie na obroty.
    zalozenie jest oczywiscie takie ze znajduja sie w srodku inne wentylatory zajmujace sie wyciaganiem goracego powietrza na zewnatrz (co jak sie patrzy na popularnie sprzedawane komputery w sklepach nie jest wcale takie oczywiste).

ed. kontroler obrotow to sobie mozna dokupic po prostu. w zaleznosci od potrzeb jest spory wybor. niektore maja fajne bajery
    Ostatnio edytowane przez maly5 ; 18-11-2010 o 16:40
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Osobiście używam takiego chiefteca http://www.chieftec.pl/index.php?strona=podstrona&id=50 . I od pewnego czasu "nosi mnie" na zamianę na fractala trzeciego No i chyba w końcu go kupię. A z ciekawości - jakiej grubości jest blacha fractala?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    musialbym wziac xl bo 2 dziury 5.25 to troche malo.
    Właśnie właśnie, może Ty mi wyjaśnisz skąd się bierze wśród zagorzałych pececiarzy ten pęd do fyfnstu zatok 5.25, zwłaszcza dostępnych z zewnątrz? Ni w ząb tego nie mogę zrozumieć.

Domyślnie

Ja troche tez.... mam jeden naped i jakby w zupelnosci mi to wystarcza.... sam nie wiem po co wiecej tych zatok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wisa Zobacz posta
    Osobiście używam takiego chiefteca http://www.chieftec.pl/index.php?strona=podstrona&id=50 . I od pewnego czasu "nosi mnie" na zamianę na fractala trzeciego No i chyba w końcu go kupię. A z ciekawości - jakiej grubości jest blacha fractala?
    ja mam bardzo podobnego. wydaje mi sie ze we fractalu jest ciensza odrobine blacha - w r2 bylo 0.8 i r3 chyba taka pozostala.
    Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Właśnie właśnie, może Ty mi wyjaśnisz skąd się bierze wśród zagorzałych pececiarzy ten pęd do fyfnstu zatok 5.25, zwłaszcza dostępnych z zewnątrz? Ni w ząb tego nie mogę zrozumieć.
    nie wiem czy jestem zagorzaly ale u mnie to sila przyzwyczajenia do moich napedow - stara nagrywarka cd teaca do wypalania audio, dvd teaca, nagrywara pionka. oprocz tego kontroler zalmana. z jednego napedu pewnie bym i zrezygnowal, ale z dwoch na razie jakos jeszcze.. psychicznie nie jestem gotowy hehe
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Kontroler obrotów - bardzo fajna sprawa. Dla niektórych też czytniki kart.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Dziękuję serdecznie nie znam się za bardzo ale z wyglądu zacne budy, ciekawe tylko która z tych najlepsza :P
    Czy to już kwestia gustu jeśli chodzi o wygląd?
    Nie no Cooler Master ma ugruntowaną pozycję (tylko tutaj usłyszałem że ma wady), 690 nie do końca mi tylko z wyglądu. Kurde nie wiedziałem że Gladus tak nisko wypadnie. Niższa waga na + przy przenoszeniu ale jak ma mi się giąć a z nią płyta?! no nie wiem
    Fractall - słyszysz (prawie) same plusy. Laancala nie znam Kurna nie chce wydawać ponad 2 stówki na obudowe
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Bardzo długo chodziłem wokół Cooler Master CM Stacker 830, ale w końcu się zdecydowałem i kupiłem

http://www.youtube.com/watch?v=NnmeUTcnbFs

Domyślnie

6 stów za bude nie dam ale funkcjonalność zaj....ta!
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Moje podsumowanie jest takie: Rynek nasycony jest na tyle, że cudów spodziewać się już nie można. Za konkretną cenę otrzymujemy pewne standardy i określone minimum. I tak od ok 350zł możemy spodziewać się przyzwoitych materiałów, zwartej konstrukcji, niezłego chłodzenia i dobrej funkcjonalności. Poniżej tej kwoty trzeba zrezygnować z min dwóch w/w aspektów. Powyżej możemy wymagać pancerności, mnóstwa gadżetów, super chłodzenia i niemal serwerowej budowy. Wszystko zależy od tego kto chce ile wydać.
    Pozdrawiam
    Janusz

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów