a NAWT jeśli masz BF/FF to co? i tak aparatu pewnie nie zwrócisz a tylko się martwić będziesz...NIE RÓB TEGO TESTU...masz faktycznie problem jeśli na zdjęciach portretowych będziesz miał ostrość na szafie![]()
Szukaj
a NAWT jeśli masz BF/FF to co? i tak aparatu pewnie nie zwrócisz a tylko się martwić będziesz...NIE RÓB TEGO TESTU...masz faktycznie problem jeśli na zdjęciach portretowych będziesz miał ostrość na szafie![]()
Jeszcze raz dzięki , nie będę robił żadnego testu .W sumie chyba niepotrzebnie zakładałem temat , bo przecież jakby coś było nie tak , to bym to zauważył na zdjęciach.
ja ci odpowiem tak. Jedni kupują aparat po to aby robić testy sprawdzać czy to jest dobre a tamto nie a inni kupują aparaty i robią nimi świetne zdięcia bez nadmiernego wnikania co jest złe a co dobre jeśli nie robisz fotek do wysokiej jakości katalogów to D70s + kitowe szkiełko 17-80mm jest idealnym wyborem ja jestem zadowolony i nie narzekam robie zdięcia i jestem z nich zadowolony to tyle
wez tez pod uwage ze zle ustawienei aparatu kompletnie psuje wynik, a w efekcie twoje nerwy![]()
podpis nieczytelny
najlepiej jest zobaczyc czy wychodza dobre zdjecia
jesli celowales tam gdzie trzeba - i widzisz ze ten przedmiot jest ostry - jest super, a jesli celowales np w kolezanke, a trafiles w kwiatek obok... to... nie jest dobrze:P
a z tych testow.. wynika ze moij nikkor ma delikatny BF, a na zdjeciach - to jest niedostrzegalne
/pozdrawiam
jeśli na gwarancji to wysyłasz i po 4 miesiącach masz puszke spowrotem z nie naprawionym FF-em, jeśli nie masz gwarancji to idziesz do dobrego serwisu i za 200zł naprawiają (czasem lepiej czasem gorzej bo nie jesteś w stanie dopasować puszki do wszytskich szkieł)
a mnie podkusiło i zrobiłem ze swoim T17-50. I tak wychodzi mi, przynajmniej na niektórych zdjęciach, że mam BF jakieś... hmm z 2mm. I czy tym się przejmować... f[..]k... po co ja to robiłem ??
D750, D7500, S Art 18-35/1.8; N10-20/4.5-5.6, T 60/2 Macro, N AF-P 70-300/4.5-6.3; T17-35mm f/2.8-4 Di OSD; T 35-150 2,8-4; Sigma A 50/1.4; T SP 24-70 mm f/2.8 VC USD G2
Jeżeli ustawią obiektyw pod body to potem może się okazać, że z inną puszką znowu jest BF/FF.
Skontaktuj się z nami