Mam dokładnie tak samo w dwóch YN460II, więc myślę, że raczej bez stresu.
Szukaj
Mam dokładnie tak samo w dwóch YN460II, więc myślę, że raczej bez stresu.
How much can you know about yourself if you've never been in a fight?
Mam 2 takie lampy i jedna z nich zachowuje się identycznie. Podejrzewam że jest to spowodowane uszkodzonym "głośniczkiem" bo u mnie wyłączenie dźwięku w lampie załatwia sprawę.
Na pewno nie jest to zjawisko normalne bo druga YN 560 po błysku wydaje z siebie bardzo miły dla ucha dzwięk, więc to kwestia egzemplarza. Druga 560-tka ma za to inny problem - bardzo głośny silnik zooma.
Niestety jakość wykonania tych wyrobów pozostawia wiele do życzenia... ale błyskają poprawnie, więc za tą cenę można znieść te niewielkie niedogodności![]()
FX | D700
Kurcze. Nie zwróciłem uwagi na piski podczas ładowania. Musze to dzisiaj sprawdzić.![]()
D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |
Dziękuję za odpowiedzi.
W między-czasie pogoogliłem za forami anglojęzycznymi i wszyscy piszą to samo. Czasem zgrzyta, czasem nie zgrzyta, ale świeci i to najważniejsze.
Zatem nie wpadam w niepokój.![]()
Witam- Próbowałem jednocześnie wyzwolić za pomocą wbudowanej lampy w D7k lampę SB-900 i YN-560 , SB-900 działa natomiast YN-560 nie błyska ani na S1 ani na S2 . Po wyłączeniu SB-900 YN-560 działa na S2 . Sam już nie wiem co źle robię ? Odnośnie dziwnych dźwięków moja YN-560 też je czasem emituje .
Podobnie dziwnie zachowują się fotocele w mojej lampie, przy synchronizacji z krótkimi czasami. Co ciekawe, wyzwalają się, kiedy moja 580EXII świeci w trybie e-ttl, ale nie wyzwala się, kiedy świeci z ta samą moca w trybie M
Może to zjawisko w odniesieniu do współpracy z Nikonem działa podobnie, niezrozumialePoradziłem sobie tak: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=940
Odgrzebię wątek... Czy ktoś z Was przerabiał już temat wymiany palnika w starej dobrej YN560? W mojej zaczyna się już wypalać. Objawia się to niewypałami w coraz większej ilości (obecnie już ok 50%). Myślałem, że to kondensator 47nF (http://www.flickr.com/groups/yongnuo...7626879002708/) ale po rozebraniu lampy okazało się że jest on OK, natomiast palnik wygląda jakby był lekko przydymiony od środka po bokach.
Serwis w PL praktycznie nie istnieje (wymiana na gwarancji, a moja lampa jest już dawno po) a w dodatku wykończenie palnika to podobno rzadki przypadek. Napisałem do serwisu w ChRL - proponują bezpłatną obsługę (o ile dobrze zrozumiałem) ale przesyłka do Chin i powrotna pozostała by w mojej gestii. Twierdzą też, że palniki od popularnych producentów (Canon EX580, Nikon SB) nie będą pasowały (czy aby na pewno?)
Zastanawiam się czy komuś jeszcze udało się wykończyć YN560? A jeśli tak to czy palniki nie będą potrzebne do wymiany na szerszą skalę.
Może warto producenta przekonać, żeby przy okazji wyprodukował trochę części zamiennych.
Moja lampa wykonała już sporo błysków (20, może 30K) i pewnie bym ją spisał na straty gdyby nie to, że na prawdę dobrze się spisywała na tle innych (sb80,sb800,yn460).
aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio
Ja sie przymierzamw poniedzialek bede kupowal palnik jak sie dorzucisz do przesylki do moge tez zamowic Tobie
mialem podobn eobjawy, znajomy fachowiec lampe obejrzal i stwierdzil, ze to wina palnika, zrobil zdjecia i rzeczywisicie palnik wyglada juz bardzo zle![]()
druga na razie spoko, ale palniki zamawiam dwa
mam w planach nowe lampy, ale tych tez mi szkoda bo pracuja bardzo dobrze, a blyskam sporo (mysle ze juz maja okolo 30-40 K)
Skontaktuj się z nami