Szukaj
....a ja sądzę, że już jest
oczywiście wszystkie zdjęcia są ładne, dobrze wykadrowane, bdb jakościowo etc etc. ;ale mimo wszystko w oko wpadła mi tylko 1 i 3 - ta skała nadaje takiego charakteru dla "złego" polarnego zabójcy; tak jak krew na 3...
Dwójka również jest fajna, jednak moim zdaniem niedźwiedź nie leży w mocnym punkcie (nie, nie mówię o punkcie aparatu, ale punkcie dla oka). Albo zrobiłbym go bardziej centralnie albo bliżej pd.
No i jakbym mógł zapomnieć o piątce. Podoba mi się ta dwuplanowość - pierwszy plan - ostre ptaszory, a drugi pełen nieostrych pobratymców...choć te zdjęcie nie przemawia do mnie, aż tak jak jedynka...
Pz
Cała seria trzyma poziom,3 budzi grozę ,alczyki ,mam nadzieje że się nie mylę, też super wyszły.
1 i 4 to taki wypełniaczCo do kadru na jedynce, to możemy podyskutować. Zdjęcie mi nie leży i chyba nic się z tym nie da zrobić. Twój pomysł na kadr tez raczej mi się nie widzi. Ale w tym zdjęciu podobają mi się te metamorfiki. Chyba dla nich właśnie w ogóle zabrałem się za ta fotę
![]()
Fajnie, że nie umknął Wam ten drugi plan na alczykach. To kolejne stado robiące nawrót. Jakiś sentyment mam do tych ptaków
TMB, przepraszam myślałem, że mówisz o jedynce. Dwójka mi leży. Zresztą musi bo nie mam dołu. To wybrzeże i doszedłby ciemny pasek fiordu. Kompozycyjnie odpada.
Jak różnie odbieramy zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez Jastrząb ; 14-11-2010 o 18:16
mozna zakochac sie w tym miejscu chociaz napewno nie rozpieszcza klimat
co do fotografi bardzo dobry material
Pierwsze trzy tworzą genialny set - mogłyby być jako osobny wątek. Na 3 oprócz krwi, mroczne chmury na horyzoncie dodają grozy - świetny klimat i to zdjęcie podoba mi się najbardziej. Stado alczyków też wyszło genialnie. Renifer bardzo dobry, ale przez 3 i 5, które są o niebo lepsze nie zatrzymuje wzroku na tak długo.
Jedyne do czego mogę się przyczepić to jak zwykle obróbka - stempluj te syfy z matrycy, bo mnie szlag trafi.
| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
Pozdrawiam Mateusz Cofta
Na ostatnim to pingwiny ?nie no żarty
Udane fotografie
"nie pióro czyni obraz lecz malarz"
Pozdro Kuba
Pierwsze trzy mówią głośno i wyraznie, czwarte też bardzo dobre, piąte dla mnie za trudneWspaniała wyprawa.
Pozdrawiam Jacek P.
gratuluję zdjęć i widoków
Skontaktuj się z nami