Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: F70 czy F75?

Smile F70 czy F75?

Chcę sobie w najbliższym czasie sprawić nowy aparat. Dokładniej któryś z tych dwóch. O Nikonach nie mam zielonego pojęcia Czym sie one wogóle różnią, który lepszy. Doradzicie coś? Obecnie robie zdjęcia Revue AC5 CP-7M (bodajże ). Prosiłbym o pomoc! Pozdrawiam i z góry dzięki.

Domyślnie

wyższa cyfra - wyższy model. więc bierz 75.
    tylko że cana jest teraz kiepsko powiazana z modelem. Możesz czasami taniej dostać 80, a drożej 65.Pisze o kupnie uzywek, bo w sklepie lepszy jest droższy. Na alledrogo niekoniecznie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

no ja głównie na allegro licze z tym ze pytam sie bo widze ze korpus nikona f70 jest drozszy od nikona f75 z obiektywem. i to mnie dziwi...
    Ostatnio edytowane przez macieju ; 05-01-2007 o 23:57

Domyślnie

F70
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macieju Zobacz posta
    no ja głównie na allegro licze z tym ze pytam sie bo widze ze korpus nikona f70 jest drozszy od nikona f75 z obiektywem. i to mnie dziwi...
    Bo ten pierwszy to aparat fotograficzny a drugi to zabawka?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

No właśnie też mnie dziwi teza, że im wyższa cyfra tym wyższy model. Ja bym wybierał F70. Co ja mówię, przecież wybrałem F70
    D7(5)0 | F100 | F8/3.5 | S10-20/4.5 | N18-35 | S24-70/2.8 | N50/1.8 | N85/1.8 | N70-300VR | SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    wyższa cyfra - wyższy model. więc bierz 75.
    tylko że cana jest teraz kiepsko powiazana z modelem. Możesz czasami taniej dostać 80, a drożej 65.Pisze o kupnie uzywek, bo w sklepie lepszy jest droższy. Na alledrogo niekoniecznie.
    Totalne nieporozumienie - w przypadku F75 wyzsza cyfra nie oznacza wyzszego modelu od F70. Jest zupelnie odwrotnie.
    F75 to w prostej linii nastepca F65 i F55 i tu zasada wyższego modelu przy wyzszej cyfrze jest zachowana, ale F70 to starszy (co nie oznacza gorszy albo nizszy model) odpowiednik F80.
    A tak na marginesie czy F6 to byl wyższy model od F5 czy tylko nowszy?
    Ostatnio edytowane przez Smurf ; 06-01-2007 o 00:58
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    jedno i drugie oczywiscie.

jak chcecie tak łapać za słówka to F75 jest wyższym modelem niż F5 bo 75>5
    były tez serie 3 cyfrowe - sam mam naj, naj, najwyższy model nikona F801. Bardzo bym go polecał gdyby nie dziś dyskwalifikujący brak drugiego kółka sterującego przysłoną. Przez chwilę miałem też jeden z najniższych modeli - F5

ale na poważnie. Racja - trzeba się orientować w seriach nikona. Tych jedno, dwu, trzycyfrowych co najmniej dla popełnienia ewentualnie tylko małego błędu.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 06-01-2007 o 01:15
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macieju Zobacz posta

Bo jest duuużo lepszy!!!
    Aparaty cyfrowe są fajne - niech fotografują nimi inni.
    ---------------------------
    Pozdrawiam!!!

-----------------------------

http://foto.recenzja.pl/Forum-album_...ff4128ffa.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Niższy bo..... bo mu Batery Packa zabrali
    Aparaty cyfrowe są fajne - niech fotografują nimi inni.
    ---------------------------
    Pozdrawiam!!!

-----------------------------

http://foto.recenzja.pl/Forum-album_...ff4128ffa.html

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów