Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Rime Lite Grand Softbox

jak w temacie czy któryś z panów miał okaze przetestować, dotknąć itp http://www.rimelite.com/en/grandsoftbox
    jest to dla odmiany Koreańska firma, jak narazie jeden przedstawiciel w Polsce, wystawiali sie na Photokina kilka razy ale w necie niema rzadnych informacji na temat jakośći wykonania i ogólnie opini uzytkowników, a cena jest stosunkowo konkurencyjna jak za tej wielkosci produkt

Domyślnie

W Polsce dużo ich sprzętu sprzedawane jest pod markę FOMEI.

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Ostatnio takze sie nim interesuje tz. Rime Lite Grand Softbox ale znikoma ilosc uzytkownikow je ma albo nie chca sie wypowiadac na ich temat

conik
    Gość

Domyślnie

spokojnie brac....koreanczycy robia dobry i niezawodny sprzet....sam od lat uzywam aurory i jeszcze nigdy mnie nie zawiodly....rimelite to podobna firma i jakosciowo i asotrymentowo

Domyślnie

Ja także zwróciłem uwagę na ten sprzęt i mam nieco wątpliwości:
    - softboxy są bardzo płytkie, np 140x200x54 cm (dane z katalogu), jak w takim razie będzie z równym oświetleniem całej powierzchni?
    - grand softbox to taka duża, paraboliczna parasolka, idea tego typu sprzętu polega na tym że lampa świeci z przodu a Rime Lite jakby nie rozumiał idei i montuje lampę z tyły jak w zwykłym soft boxie,

Sprzedawca tego sprzętu jest z Wrocławia, może ktoś z zainteresowanych obejrzy i przetestuje sprzęt?
    Dołączam link do katalogu pdf: http://www.hdace.com/catalog/rimelitecatalog.pdf

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Campsis Zobacz posta
    ....
    - grand softbox to taka duża, paraboliczna parasolka, idea tego typu sprzętu polega na tym że lampa świeci z przodu a Rime Lite jakby nie rozumiał idei i montuje lampę z tyły jak w zwykłym soft boxie
    Tez zwrocilem uwage na ten fakt i dlatego gleboko sie zastanawiam nad nim

Domyślnie

Prawde powiedziawszy przeróbka tak żeby lampa błyskała do środka nie należy do najtrudniejszych a tym bardziej szczególnie kosztownych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Campsis Zobacz posta
    - grand softbox to taka duża, paraboliczna parasolka, idea tego typu sprzętu polega na tym że lampa świeci z przodu a Rime Lite jakby nie rozumiał idei i montuje lampę z tyły jak w zwykłym soft boxie,
    ]
    bo to softbox a nie parasolka i pewnie dlatego na wewnętrznym dyfuzorze ma w centrum coś na kształt deflektora. Wygląda to trochę jak gigantyczny beauty dish. Może być ciekawe, szkoda że nie dali sampli na stronie

Domyślnie

zaryzykowalem i kupilem:P no i jestem wsumie mile zaskoczony jakościa wykonania, narazie tylko kilka sesji było na próbe ale uważam że zakup by dobry

Domyślnie

A możesz wrzucić jakieś przykładowe fotki? Bardzo ciekawy jestem jak to świeci...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów