Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Monika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Mamy wrażenie jakby modelka się wychylała do nas, do kamery, wciskała w obiektyw. Jeżeli zapomnimy o obiektywie, to wygląda jakby chciała nam coś powiedzieć na ucho, albo pocałować.
    A jakby założyć, że czeka, aż się ją pocałuje, to mina na tym zdjęciu jest wręcz idealna
    Patrząc z tej perspektywy mysle, ze zdjęcie jest niemalże idealne :]
    Najgorsze w Twoich interpretacjach jest to, że po przeczytaniu gubię swoją

Tylko... czy dookoła oczu nie przebijają się skrawki koloru?
    Naucz się czytać

Domyślnie

1. Poprawiona wcześniejsza wersja z teksturą

2. Ktoś chciał bez tekstury tak więc proszę

3. I Kolor bonusowo

Kosmyk włosa został mi to nie przeszkadza

Domyślnie

Chyba co byś nie robił, tego zdjęcia nie popsujesz. Mnie się po prostu bardzo podoba i tyle. Przez chwilę zastanawiałem się, czemu nie centralny kadr, ale tak jest dobrze o dziwo.

Domyślnie

Kurde, kolor świetnie (imo) wygląda...

Domyślnie

Świetnie zatrzymany moment. Jest silne wrażenie intymnego kontaktu z modelką. Na początku zupełnie nie podobało mi się przesunięcie modelki na prawo i chciałem napisać że wolałbym centralnie. Teraz mi przeszło Dobrze jest jak jest. Kolorowa wersja jest chyba najlepsza, BW wolałbym bardziej na miękko. Podoba mi się ostatnio perspektywa 50mm w portrecie.

PS. przeczytałem właśnie komentarz mOSADa. Właśnie o taką intymność mi chodziło.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Mi też kolor przypadł o dziwo do gustu jakoś zawsze wybierałem BW, ale nie tym razem udało mi się znaleźć fajne kolory po prstu.

Domyślnie

A ja się męczę oglądając to zdjęcie:
    mój wzrok ześlizguje się z ostrych partii twarzy w coraz bardziej rozmyte i tam gdzie spodziewam się dalszej nieostrości dostaję w oczy ostrą fakturą jakiejś ściany (?). I już domyślam się granic maskowania między jednym obrazem i drugim i już mi to nie smakuje.
    To zdjęcie jest ciekawsze w wersji z tłem, czy teksturą, którą na drodze manipulacji komputerowej próbujesz dorobić, ale tak wykonana - mnie nie odpowiada. Wniosek - spróbować powtórzyć ujęcie i już na etapie fotografowania pomyśleć o drugim planie. Fakturę zadrapań dodawać ew. potem dla wzmocnienia efektu.
    Inspirująca modelka, ujęcie ok - mnie przeszkadza pofotograficzne potraktowanie tego zdjęcia.
    POZDRAWIAM
    PS. Efekt o którym piszę znacznie bardziej widoczny jest w wersji CB - co jasne Wycięcie koloru automatycznie uwypukla fakturę
    Ostatnio edytowane przez RomanZWrocławia ; 15-11-2010 o 14:51 Powód: PS
    myślę co piszę

Domyślnie

obraz intrygujący, ale
    1. wg mnie za dużo zniekształceń w rejonie prawego (modelki) ramienia - do zagubienia korali
    2. btw - czym zakrapiałeś (znaczy nie myślę o alku,tylko o kroplach), że źrenice take duże?
    D5k/N18-105VR/N70-300VR/N85makro/S10-20/4-5,6/Di622MII

Domyślnie

no dobra, teraz zobaczyłem drugą stronę - odszczekuję (hau, hau) pkt.1
    D5k/N18-105VR/N70-300VR/N85makro/S10-20/4-5,6/Di622MII

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów