Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Monika

Domyślnie Monika

W sumie moje pierwsze studyjne z chęcią wysłucham krytyk i dobrych rad

1.

Domyślnie

nie wiem, ale jak na 50mm, to raczej z większej odległości bym zrobił - bo tak odnosi sie wrazenie zniekształcenia (nos)
    Ostatnio edytowane przez carac ; 13-11-2010 o 13:10 Powód: liter...

Domyślnie

Ladnie oczy wyszly ale ta mala czarna plamka po lewej strasznie odwraca uwage.
    Don't take life too seriously... You'll never escape it alive, anyway.

Blog

Domyślnie

Mamy wrażenie jakby modelka się wychylała do nas, do kamery, wciskała w obiektyw. Jeżeli zapomnimy o obiektywie, to wygląda jakby chciała nam coś powiedzieć na ucho, albo pocałować. No i fajnie tylko... kompletnie do tego nie pasuje wyraz twarzy. Która zastygła w jakimś takim niespełnionym oczekiwaniu. Pełnym wiary w to, co stanie się za chwilę. I tak trwa w tej pozie dzień po dniu, od tygodni, od miesięcy.
    Niepotrzebnie porysowana szyja - trochę delikatniej z tą teksturą bym postąpił. Generalnie nieźle, ale dla mnie to albo dobre zdjęcie, albo słabe. W zależności od tego jak do tematu podejdziemy. Czy emocjonalnie, czy technicznie. Jeżeli autor jest artystą i zdjęcie wystąpi obok innych prac twórczych - będzie super. Jeżeli to jednorazowy portret w tym stylu - to... hmm... mimo tego, coraz bardziej zaczyna mi się ten obraz podobać. Jutro może uznam za bardzo dobry. Przemyślę to jeszcze.

Domyślnie

faktycznie tą kropkę mogłem sobie podarować :P co do szyi z chęcią sprawdzę i zmniejszę tą teksturę albo ją usunę
    dzięki za miłe słowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Mamy wrażenie jakby modelka się wychylała do nas, do kamery, wciskała w obiektyw. Jeżeli zapomnimy o obiektywie, to wygląda jakby chciała nam coś powiedzieć na ucho, albo pocałować. No i fajnie tylko... kompletnie do tego nie pasuje wyraz twarzy. Która zastygła w jakimś takim niespełnionym oczekiwaniu. Pełnym wiary w to, co stanie się za chwilę. I tak trwa w tej pozie dzień po dniu, od tygodni, od miesięcy.
    Niepotrzebnie porysowana szyja - trochę delikatniej z tą teksturą bym postąpił. Generalnie nieźle, ale dla mnie to albo dobre zdjęcie, albo słabe. W zależności od tego jak do tematu podejdziemy. Czy emocjonalnie, czy technicznie. Jeżeli autor jest artystą i zdjęcie wystąpi obok innych prac twórczych - będzie super. Jeżeli to jednorazowy portret w tym stylu - to... hmm... mimo tego, coraz bardziej zaczyna mi się ten obraz podobać. Jutro może uznam za bardzo dobry. Przemyślę to jeszcze.
    fajna interpretacja, w podobny sposob odczuwam to zdjecie.
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Aaaa, to nie tyle rysa od tekstury jest na szyi, co jeden włos się tak zaświecił - pędzel w dłoń?

Domyślnie

Jak dla mnie, to zdjęcie ma w sobie coś bardzo intrygującego - chce się na nie spojrzeć jeszcze raz. Efekt "pochylania się" modelki do obiektywu jest fajny, lekkie przerysowanie zupełnie mi tutaj nie przeszkadza. Ogólnie bardzo pozytywne odczucia.

Bardzo jestem ciekaw, jak by to wyglądało bez tekstury.

Domyślnie

Światło na + , niestety przerysowane ogniskową obiektywu jak na moje... Tekstura nadała zdjęciu fajnego klimatu.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Podoba mi się

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów