Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Już czas...

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie Już czas...

Właśnie skończyłem montaż

Otwarte od jutra skoro świt

I pytanko do kolegów i koleżanek: czym karmić, gdzie się zaopatrywać?
    Na początek zrobiłem mix: kasza jaglana, kukurydziana, jęczmienna, manna, siemię lniane i mieszanka dla gołębi, oraz słonina dla sikorek.
    Czy to jest dobra mieszanka? http://allegro.pl/pokarm-mieszanka-z...291173758.html

Domyślnie

Oby slonina nie solona, strasznie szkodzi ptakom, poza tym, ziarna slonecznika jak masz to i tak Ci zabraknie, zuzywam przez zime jakies 40-50 kilo, towar schodzi jak ponczochy za komuny
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-11-2010 o 00:01 Powód: pis. ("po za tym")
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Słonecznik czarny, czy łuskany ( na Allegro różnica w cenie 100% ). Może kupić 20kg tej mieszanki http://allegro.pl/pokarm-mieszanka-z...291173758.html i dołożyć drugie 20kg słonecznika ?

Domyślnie

Zabezpiecz przed kotami dobrze
    D750
    flickr

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniksk Zobacz posta
    Zabezpiecz przed kotami dobrze
    O tym już pomyślałem przed montażem. Karmnik umieściłem na sosnowym słupie z dala od drzew i podobnych miejsc, skąd kot mógłby skoczyć. "Stołówka" jest na tyle obszerna, że żaden drapieżnik nie wejdzie do niej od dołu (podłoga wystaje mocno po za stempel).

Domyślnie

Ja uzywam zwyklych nasion slonecznika w lupinkach, kupuje worki po 10kg, do tego czasami zawieszam gotowe kulki z karma dla sikor albo skorupy orzechow kokosowych wypelnione mieszanka, przed drapieznikami moze bedzie chronic ptaki, ale wiewiorkom nic nie stanie na przeszkodzie

Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Dzięki Eskimos. Już wiem po co Wy te wille ptaszyskom stawiacie....
    Nikon

Domyślnie

słonecznik w łupinkach - zawsze będzie tańszy i więcej kupisz; odnośnie słoniny to zabezpiecz, zawiąż drutem np. przed srokami i gawronami....
    ja sie nie bawie w mieszanki i wygody dla ptaków - po prostu pszenica, słonecznik czarny, uzbierana późnym latem jarzębina, słonina + dodatki lnu (ja tam kupuje worki 1kg w sklepach związanych rolnictwem). Jednego roku, to nawet ptaszki dostały nasiona świerka hehe

Tak na marginesie ->
    DRODZY KOLEDZY, NIE DOKARMIAJCIE JESZCZE PTAKÓW JEST JESZCZE STOSUNKOWO CIEPŁO, A PTAKI MAJĄ CO JESZCZE JEŚĆ. DOKARMIAJĄC JE TERAZ, ROBICIE NIEŚWIADOMIE SZKODĘ

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    [..] odnośnie słoniny to zabezpiecz, zawiąż drutem np. przed srokami i gawronami....
    [...] he he przecież to też chce żyć mam nadzieję, że wystarczy dla tych mniejszych i większych

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    DRODZY KOLEDZY, NIE DOKARMIAJCIE JESZCZE PTAKÓW JEST JESZCZE STOSUNKOWO CIEPŁO, A PTAKI MAJĄ CO JESZCZE JEŚĆ. DOKARMIAJĄC JE TERAZ, ROBICIE NIEŚWIADOMIE SZKODĘ
    Z tego co wyczytałem w necie powinno się dokarmiać od listopada do marca, sugerując się pogodą.
    jeśli jest ciepło, powinno się ograniczyć dokarmianie; jedynie by przyzwyczaić ptactwo do nowego miejsca. W czasie mrozów i śnieżyc - dokarmiać intensywnie.

Domyślnie

Kurcze elegancki ten domek. Muszę jutro też coś pomyśleć

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-11-2010 o 00:02 Powód: lit.
    Nikon System

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów