Close

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 103

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adar18 Zobacz posta
    a to niby dlaczego dla amatora stanowczo d5000?? ja sie z tym wcale nie zgadzam.
    to znaczy, że dla kogo? d5000 nie ma nawet wyświetlacza na górze, który bardzo pomaga bez podglądu na ekran tylny czy tez grzebania w menu. Po 2 wiadomo, że można tym aparatem zrobić wiele ciekawych tematów, ale jednak wygoda użytkowania jest większa w d90. Grip też przemawia za d90. Im lepsze możliwości tym wyższa półeczka aparatu dlatego d5000 jest dobre dla amatora. Pro wybiora raczej ff, a zaawansowany amator wedle potrzeb i finansów myslę, że od d90 wzwyż.

Oszczędny w słowach Awatar tkopec
    Miasto
    Łuków/Radzyń Podlaski

Domyślnie

wbrew pozorom bez gornego wyświetlacza da się zrobić zdjęcie i to całkiem niezłe.a co do wygody to fakt moze d90 ma wiecej funkcji wyrzuconych na zewnatrz ale czy amator z nich wszystkich skorzysta?wątpię...ja większość fotek robie na A,WB niewazne bo robie w RAWach,ISO wrzuciłem pod Fn,czego mi trzeba więcej do szczęścia?

Domyślnie

mnie tez nie potrzebny górny wyświetlacz. Wszystko mam na głównym oraz w wizjerze. A pod Fn przypisałem WB. Korzystam z RAW i P a kółkiem robie fleksje, tak że mam sterowanie przysłoną pod ręką.

Domyślnie

kolesie przy kasie nakupowali sobie D90, D300, a nawet D700 czasami nawet dobrze nie wiedząc co się z czym je. ja mam jak Slawko i tkopec również D5000 i nie narzekam, do tego co nim robię starcza mi w sam raz. i nie wiem, ale czasami mam wrażenie że tych z modelami niższymi niż D90 uważa za gorszych fotografów. nie każdy z nas na tym zarobkuje, tylko z mniejszym lub większym zaangażowaniem uprawia swoje hobby i tyle...

Oszczędny w słowach Awatar daromax
    Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

Nikt tutaj nie jedzie po waszych d5k pod względem robienia zdjęć, ich jakości, optyki. Ale musicie przyznać że modele D90 i w górę maja większą ergonomię, wygodę pracy i szybkość pracy(czytaj obsługa). Dla mnie osobiście d5k za lekkie...
    Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromax Zobacz posta
    Nikt tutaj nie jedzie po waszych d5k pod względem robienia zdjęć, ich jakości, optyki. Ale musicie przyznać że modele D90 i w górę maja większą ergonomię, wygodę pracy i szybkość pracy(czytaj obsługa). Dla mnie osobiście d5k za lekkie...
    racja, o ergonomii D90 nie ma co dyskutować, parę razy trzymałem go w ręce i robiłem zdjęcia. nie twierdzę, że akurat ktoś w tym wątku jedzie po użytkownikach D5000. Ale zauważ, że poleca się na siłę D90 twierdząc, że lepsza (np. pod względem ergonomii i tu racja) zapominając że są inne niższe modele doskonałe do nauki fotografii, a przede wszystkim robienia dobrych zdjęć. Szkoda, że przez wielu wszystko poniżej D90 nazywane jest plastikową zabaweczką. ot tyle...
    Ostatnio edytowane przez jadzik ; 23-11-2010 o 22:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadzik Zobacz posta
    Szkoda, że przez wielu wszystko poniżej D90 nazywane jest plastikową zabaweczką. ot tyle...
    Potrzymaj deTrzy, to wszystko poniżej będzie plastikową zabaweczką Ja tam lubię D5k za jego lekkość. Jak nie chce mi się dźwigać całego złomu, to biorę D5k + 35 i idę w miasto. Idealny
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Potrzymaj deTrzy, to wszystko poniżej będzie plastikową zabaweczką
    no niestety nie trzymałem, więc pewno dlatego się spieram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    to znaczy, że dla kogo? d5000 nie ma nawet wyświetlacza na górze, który bardzo pomaga bez podglądu na ekran tylny czy tez grzebania w menu. Po 2 wiadomo, że można tym aparatem zrobić wiele ciekawych tematów, ale jednak wygoda użytkowania jest większa w d90. Grip też przemawia za d90. Im lepsze możliwości tym wyższa półeczka aparatu dlatego d5000 jest dobre dla amatora. Pro wybiora raczej ff, a zaawansowany amator wedle potrzeb i finansów myslę, że od d90 wzwyż.
    Ekran w D5000 nie musi być tylni. Można go ustawić prostopadle do body i masz ekran górny. :P Nie trzeba grzebać w menu. No i najważniejsze informacje (ISO, czas naświetlania, przysłona) mogą być wyświetlane w wizjerze. Na korzyść D90 przemawia moim zdaniem głównie silnik AF.

Oszczędny w słowach Awatar daromax
    Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

No zdecydowanie gdyby w d5k był silnik AF to ten aparacik byłby super opcją, ale myślę że wtedy tez wzrosła by jego cena jak i ciężar.
    Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów