Close

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromax Zobacz posta
    Po co komuś lustrzanka gdy tylko trybu auto w niej używa? dla takich ludzi przeznaczone są hybrydy i kompakty, niech nie profanują naszych sprzętów.
    Przecież Twojego nikt nie używa, mojego też nie, więc naszych nie profanują. Tak Cię boli, że kogoś stać? Jak Cię stać i masz taki kaprys, pewnie kup sobie.

@Piotr3K - z opcjami opisanymi przez Ciebie, to dostęp jest trochę ułatwiony w D90. ISO i WB.
    Ale WB zawsze można dać auto, iso zresztą też - szczególnie w aparacie kategorii D90 i D5k.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 22-11-2010 o 18:30
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Nie ma z tym problemu w D5000. Robię najczęściej na manualu. ISO i WB na auto. Tylko mam wrażenie, że aparat lubi prześwietlać.

Domyślnie

Mam takie pytanie w sprawie szkła do D90, rozglądam się za używką 18-70 i czy odklejająca się guma(tak to wygląda na foto) na pierścieniu zoomu to w nim nic szczególnego czy dać sobie spokój i szukać innego egzemplarza?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Tylko mam wrażenie, że aparat lubi prześwietlać.
    dlatego robię głownie na S lub A, na P aparat mi się strasznie mota i sieczka wychodzi...

Oszczędny w słowach Awatar daromax
    Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

D90 często prześwietla, robiąc zdjęcia d300s miałem kociokwik w oku i zastanawiałem się co źle robię że takie ciemne wychodzi

Co to profanacji taki luźny nieprzemyślany tekst, ale ogólnie chodzi mi o to że jak ktoś chce używać typowo lustra na całkowitym auto w 99% z kitem (no bo jak ktoś nie kuma fotografii to po co mu inny obiektyw) to przecież lepsza już hybryda, zrobi lepsze zdjęcia niż lustrem na całkowitym auto z kitem.
    Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!

Oszczędny w słowach Awatar tkopec
    Miasto
    Łuków/Radzyń Podlaski

Domyślnie

jak już jesteś taki profi to nie rób fotek d90 tylko hasselblada kup

Oszczędny w słowach Awatar daromax
    Miasto
    Oświęcim/Kraków

Domyślnie

Nie jestem żaden profi ale osobiście zabolało mnie ostatnio jak zobaczyłem maleńką japoneczkę chyba ze 150 wzrostu która robiła równie słodkim koleżanką zdjęcia na rynku w krk nikonem d300 lub 300s (ciężko dojrzeć to małe "s") i chyba kitem 18-105. Jej walka z ciężarem aparatu była straszna...;]
    Coolpix P300 - mały....ale WARIAT !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromax Zobacz posta
    D90 często prześwietla, robiąc zdjęcia d300s miałem kociokwik w oku i zastanawiałem się co źle robię że takie ciemne wychodzi

Co to profanacji taki luźny nieprzemyślany tekst, ale ogólnie chodzi mi o to że jak ktoś chce używać typowo lustra na całkowitym auto w 99% z kitem (no bo jak ktoś nie kuma fotografii to po co mu inny obiektyw) to przecież lepsza już hybryda, zrobi lepsze zdjęcia niż lustrem na całkowitym auto z kitem.
    Hybryda wcale nie lepsza. No chyba, że komuś potrzebny jest jakiś tam zoom, a nie chce kupować obiektywów. jakość z lustrzanki tak czy siak będzie lepsza. Choćby z powodu wielkości matrycy i z reguły lepszej optyki nawet przy kicie np.18-105. Oprócz tego nawet w trybie auto w lustrzance będziesz mieć mnie zaszumione zdjęcie niż z kompakta, ale wszystko zależy co komu do czego potrzebne i jaki sprzęt porównujemy. Tak czy siak różnica między lustrzanką a hybrydą jest dosyć znaczna oczywiscie na + dla lustrzanki. Są ciekawe hybrydy i nawet kompakt mozna znaleźć z całkiem niezłymi możliwościami, ale koszt zakupu takiego aparatu zblizony jest do kosztu zakupu lustrzanki.
    Możesz wyjaśnić co miałeś na myśli mówiąc "...ogólnie chodzi mi o to że jak ktoś chce używać typowo lustra na całkowitym auto w 99% z kitem (no bo jak ktoś nie kuma fotografii to po co mu inny obiektyw) to przecież lepsza już hybryda, zrobi lepsze zdjęcia niż lustrem na całkowitym auto z kitem."
    Co to znaczy, że ktoś nie kuma fotografii? chodzi o obsługę sprzętu czy o sposób patrzenia? czy może o coś innego?
    Czy mówiąc, żę ktoś nie kuma masz na myślie w sensie, że kumasz? Ja mam np. tak że czasem kumam, a czasem nie i czy w tym wypadku mam kupic sobie hybrydę? nie kamam manoś o co chodzi.

Oszczędny w słowach Awatar tkopec
    Miasto
    Łuków/Radzyń Podlaski

Domyślnie

d5000 czy nawet d90 to wg mnie półka raczej amatorska,a od czego ma zaczynać amator jak nie od trybu auto?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tkopec Zobacz posta
    a dla amatora stanowczo D5000
    a to niby dlaczego dla amatora stanowczo d5000?? ja sie z tym wcale nie zgadzam.

Cytat Zamieszczone przez Piotr3K Zobacz posta
    Witam,
    No to może jeszcze jedno głupie pytanie
    A dla osoby korzystającej z priorytety przysłony w przypadku 95% zdjęć. Do tego manualna zmiana WB i ISO?
    Wystarczy D5000, czy D90 byłoby lepsze?
    Jak jest z dostępem do tych opcji?
    moim zdaniem bedzie ci latwiej na d 90 ja nie zastanawial bym sie tylko bral d 90. co zreszta zrobilem. mialem d 40 i bez zawachania kupilem 90tke

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów