Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Nelly

Domyślnie Nelly

Znajoma poprosiła mnie o kilka fotek córki w parku , wszystko szybko i na wariata - przy okazji załapał się też i brat
    A to wynik pod krytykę
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9

Domyślnie

Świetne kadry! Piękne kolory.
    Jakim szkłem robione?
    D90 N50/1.4 SB600

Domyślnie

Kadry świetne, czujesz temat, ale z obróbką trochę przegiąłeś moim zdaniem....
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

dzięki - szkła to sigma 70-200 2.8 i 85 1.8 , Jakubas jeśli mógłbyś rozwinąć temat obróbki byłbym wdzięczny - generalnie mało gmeram, w tych fotkach obróbka w ps ograniczyła sie do przyciemnienia tła i rozjasnienia postaci , ale w lajtromie mogło mi sie wymsknąć dlatego każda konkretna uwaga jest cenna pozdrawiam

Domyślnie

A mi się kolorki jak najbardziej podobają.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Hm, porównaj sobie np 9 z 6. Na 9 wszystko wygląda naturalnie, 6 jest moim zdaniem przekombinowana - oczy i cera głównie, coś jak nie do końca udana zabawa krzywymi. Ciężko mi punkt po punkcie Ci to wytłumaczyć, bo nawet nie znam Lightrooma, ale zawsze w takich sytuacjach przytaczam Andy_O - obrabiasz, obrabiasz, potem wszystkie suwaki z powrotem o 30% i zapisujesz Ja stawiam na 2 i 7 (chociaż cały set jest dobry) mimo, że na 2 dziewczynka jest chyba zbyt jasna, a saturacja trochę za duża.

Wszystko oczywiście IMHO
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Zdjęcia przyjemne w odbiorze, kadry bardzo na +

Domyślnie

Bardzo dobre
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

Dzięki za komentarze - Jakubas jeśli chodzi o różnicę pomiędzy tymi dwoma zdjęciami to w głównej mierze spowodowały ją warunki oświetleniowe nr6 lekkie słońce na otwartej przestrzeni nr9 0,5h później brak słońca kompletny i do tego pod drzewami - nie da rady zrobić identycznie a przynajmiej ja tego nie potrafię(a co do tych suwaczków to coś w tym jest przy następnej okazji na pewno przetrenuję)

Domyślnie

Bardzo fajne. Na niektórych dzieciaczki wyglądają nieco upiornie ale taka już widocznie ich uroda

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów