Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Anna nie jesiennie ;-)

Helou
    Dawno nic nie wrzucałam, czasu ciągle było zbyt mało...teraz jest go więcej, więc postanowiłam oddać się Waszej krytyce...
    Liczę na konstruktywne opinie

1.

2.

3.

4.

5.

więcej oczywiście na blogu

Nie wiedziałam gdzie umieścić zdjęcia...pasują zarówno do mody jak i portretu...ale czy to istotne ?
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl
    Kanon fotografii to Nikon

Domyślnie

Dla mnie nie istotne ! Bardzo mi się podoba secik ! 1, 3 i 5 moje faworytki !
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Dość ciekawie
    Fajna kolorystyka
    Ale przydałoby się więcej odwagi w kadrowaniu i na 1 modelka ma słupek w głowie.

Zbanowany
    Miasto
    50-cio tysięczne

Domyślnie

czym doswietlalas?

Domyślnie

cupcake niczym nie było doświetlane

co do odwagi w kadrowaniu to sie zgadzam...ale boję się, że coś zepsuję...dlatego jest prosto, równo itp
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl

Domyślnie

kadry przyjemne dla oka, ogólnie wszystko wygląda dobrze. No, ale te rajstopy... Cos nie teges mi tu z nimi, a takie detale drażnią

Domyślnie

Dobre prace, obróbka dla mnie zbyt agresywna, ale zdobiona nieźle, podoba się. 1 kadr przesunąłbym w prawo trochę - inaczej rozłożył ciężar.
    Ogólnie poprawnie, ale zabrakło tej lekkości kadrowania którą pokazałaś tu i tu. Doszłaś moim zdaniem do takiego poziomu, gdzie musisz po prostu kombinować i przełamywać "poprawność".

EDIT: Ostatnie z bloga najlepsze mimo problemów z ostrością.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monikowska Zobacz posta
    cupcake niczym nie było doświetlane

co do odwagi w kadrowaniu to sie zgadzam...ale boję się, że coś zepsuję...dlatego jest prosto, równo itp
    też tak mam chociaż czasem sie zastanawiam, czy u mnie to nie wynik pedantycznego zboczenia i uwielbienia symetrii

zdjęcia sa poprawne, takie prawie modeowe, porządne czyste kadry, modelka pokazana korzystnie, jedyne co mnie ciut denerwuje to ostatnia moda na zdjęcia wzorowane na 2 Panów kolegów fotografów, którzy trzaskają dużo takich poprawnych rzemieślniczych wręcz sesji bez wyrazu - i to uwaga nie tylko do tych zdjęć, ale do wielu tu pokazywanych

niezależnie od moich powyższych wypocin - to są dobre zdjęcia

EDIT jedyna rzecz do której się przyczepię to stopy w kostkach na kilku zdjęciach psuja odbiór, bo są dziwnie powyginane
    Ostatnio edytowane przez missbizarre ; 12-11-2010 o 10:26
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez missbizarre Zobacz posta
    też tak mam chociaż czasem sie zastanawiam, czy u mnie to nie wynik pedantycznego zboczenia i uwielbienia symetrii

zdjęcia sa poprawne, takie prawie modeowe, porządne czyste kadry, modelka pokazana korzystnie, jedyne co mnie ciut denerwuje to ostatnia moda na zdjęcia wzorowane na 2 Panów kolegów fotografów, którzy trzaskają dużo takich poprawnych rzemieślniczych wręcz sesji bez wyrazu - i to uwaga nie tylko do tych zdjęć, ale do wielu tu pokazywanych

niezależnie od moich powyższych wypocin - to są dobre zdjęcia
    chyba wiem co masz na myśli i kogo
    Jednak powiem, że obecnie panująca moda na poobcinane ręce, nogi, crossy, chamskie płaskie błyskanie, nijak mi nie odpowiada i ilekroć jestem w galerii handlowej oglądam sobie własnie takie fotografie na witrynach to myślę - ja bym lepsze zrobiła
    Lubię właśnie tak prosto i schludnie...następnym razem zrobię bardziej ekstrawaganckie i mniej poprawne technicznie zdjęcia

dziękuję za wszystkie słowa ! czekam na więcej

ps. słupek można wyretuszować...i tak zrobię
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl

Domyślnie

Zdjęcia takie sobie. Raczej słabe. Jedyna rzecz jaka mi się na nich podoba to wyraz twarzy modelki na jedynce. Natomiast cała pozycja i otoczenie już mniej. Gdybyś skadrowała (w momencie wykonywania) to zdjęcie tylko do małego fragmentu - mniej więcej popiersia - mogłoby być super. Chociaż pewnie byłby problem z kadrem i jak w nim ręce zmieścić. Zdjęcia są dla mnie sztuczne, zachowawcze, rzemieślnicze. Bezpieczne. Zrobione tak, by tylko je poprawnie zrobić. Bez większej pasji i zaangażowania. Nuda. Niekoniecznie pasuje mi także mowa ciała modelki i ułożenie jego ułożenie. Na trzech zdjęciach wygląda jakby ją bolał brzuch.
    Oczywiście poziom techniczny w miarę wysoki, stąd i krytyka mocniejsza. Na 5 skóra chyba minimalnie zbyt ziemiście wyszła po obróbce. Na plus ładnie wydobyte na zdjęciach oczy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów