Liczniki zawyżają, więc jechałeś mniej niż pokazywała wskazówka. Poza tym gówniane przekroczenie, milicja miała zły dzień.
Szukaj
Liczniki zawyżają, więc jechałeś mniej niż pokazywała wskazówka. Poza tym gówniane przekroczenie, milicja miała zły dzień.
Ostatnio edytowane przez georghe ; 11-11-2010 o 22:49
Nikon
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
Przeważnie jadą jakiś czas bo liczą że bardziej przegniesz prędkość albo dodatkowo wywiniesz jakiś numer.
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
jeśli tak jest, to pomiar jest prędkości radiowozu, a nie samochodu przed nim. Kazda sprawa wygrana.
Zastanów się, w jaki sposób można zmierzyć prędkość innego przedmiotu?
Rozumiem, ze ten z suszarka tez ma "precyzyjny prędkościomierz sprzężony z nogami i przelicza kroki w raz z ich długoscią, a wszystko ma zapisane w mapach kroków via prędkość podczas kalibracji z certyfikatem GUM*" Bzdura kompletna
Otomoto nie czytam, i fakt tam sa bzdury a w zasadzie tylko część prawdy.
Każde słowo składa się z liter i aby wiedzieć co to za słowo trzeba znać wszystkie litery. Jesli wypowiesz tylko pierwszą i trzecią to wyjdą bzdury.
*Główny Urząd Miar.
fotoMichal dał linka na wikipedię... http://pl.wikipedia.org/wiki/Wideorejestrator
D200 plus graty...
Potwierdzam. Zmiana rozmiaru opon zmienia faktyczną prędkość pokazywaną na liczniku.
Potwierdzam również, że videorejestrator nagrywa prędkość radiowozu a nie samochodu przed nim lub za nim. Wystarczy pooglądać "Uwaga pirat", tam często policjanci to potwierdzają.
Ja mam Vectrę C taką jak policja (oczywiście wizualnie, nie ten silnik i nie to wyposażeniei jak jeżdżę z GPS, to dopiero ponad 100/h mam rozbieżność z GPS. Generalnie jak jeździłem kilkoma autami to Vectra ma najmniejszą rozbieżność z tych wszystkich aut.
Ja prywatnie powiem tak : jeśli nie lubisz się szarpać to te 100-200 zł zapłać i zapomnij. Jak lubisz mieć swoje na wierzchu i widząc nagranie nie jest idealnie widać, że oni jechali dokładnie równiutko z tobą, to możesz się nie zgadzać z mandatem i szukać swoich praw w sądzie. Nie sadzę jednak żeby to było opłacalne, bo po pierwsze w sądzie policja zawsze ma plecy, a po drugie to ciężko Ci będzie jednak udowodnić że jednak nie jechałeś tą prędkością.
To moje prywatne zdanie. Nie jestem ani policjantem ani sędzią ani jakimś wariatem drogowym. Po prostu taką moja opinia na temat videorejestratorów. Osobiście bym zapłacił i zapomniał.
D80 / MB-D80 / S10-20 4-5.6 / N18-200 VR / N50 1.4 AF / SB-800 / KENKO RINGS / COKIN / SHERPA 750 R Fotografia Bartoszyce
Gliniarze używają urządzeń firmy Zurad. http://www.zurad.com.pl/tstrona/modu...?name=Videorej Polecam filmikI wszystko jasne.
A z drugiej strony. Widziałem pod polibudą jak się ustawili koło świateł takim samochodem i zdejmowali agentów przechodzących na czerwonym świetle. I nie ma zmiłuj, filmik jest![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Hehehe... fale mówisz? Może mikrofale?
Samochód policyjny musi zrównać prędkość z samochodem rejestrowanym i wtedy następuje pomiar uśredniony na odcinki min. 100m. (może mniej, ale tego nie jestem pewien). Żadne fale, żadne inne fiku-miku. Zwykłe nagrywanie materiału dwóch jadących samochodów z taką samą prędkością. Policyjny "rejestrator" jest "sprzężony" z kołami radiowozu. I dokładnie jak ktoś już napisał, mierzona jest prędkość policyjnego autka, a że na kamerze rejestruje się "bandyta" który to jedzie z taką samą prędkością jak policja to jemu wlepia się mandacik.
Zawsze mnie nurtuje dlaczego tylko "bandyta", a nie policja. Przecież jeżeli nie mają włączonych odpowiednich sygnałów to są NORMALNYMI uczestnikami ruchu, których obowiązują takie same przepisy jak "bandytę". Może jest tutaj ktoś "biegły" w tych sprawach i mi to wyjaśni?
No i tutaj dochodzimy do ciekawostki. Homologowany jest rejestrator łącznie z samochodem (jako komplet) - czasowo. Ważne są tam również "kapcie". A policja czasem oszczędza...
---
edit.
Oczywiście rejestruje prędkość bardzo zbliżoną do swojego. Ale nie zmienia to faktu otrzymania mandatu za prędkość radiowozu.
Ostatnio edytowane przez zuto ; 11-11-2010 o 23:47
same klamoty...
podobną, podobną, nie jest udowodnione, ze z taka samą, jeśli nie ma pomiaru bezpośredniego,
Nic nie jest jasne. Filmik pokazuje tylko jak to wygląda z zewnątrz. takie filmiki oglądamy w "uwaga pirat"Tu nie ma nic a nic jak dokładnie działa taki wideorejestrator.
Ostatnio edytowane przez Slawko ; 11-11-2010 o 23:48
Skontaktuj się z nami