Close

Strona 21 z 26 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 252

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Bez przesady. 100 na 50? MZ to rzadkość.
    ty tak na serio? bo ja takie "rzadkosci" widze niemal za kazdym razem jak jade odcinek dluzszy niz 2-3km
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    ty tak na serio? bo ja takie "rzadkosci" widze niemal za kazdym razem jak jade odcinek dluzszy niz 2-3km
    W moim mieście to naprawdę rzadkość. Wiecej za to niedzielnych kierowców i mega zawalidróg, którzy na 100 potrafia jechać... 30 km/h. Oczywiście z "ajfonem" przy uchu. Przez tego typu p...y nie da się jeżdzić po moim mieście nawet 50 a co dopiero 100. Choć w większych miastach (Poznań, Wrocek itp.) spotkałem się, że 100 w mieście to normalka. No ale Qunin to mała mieścina...
    Nikon

Domyślnie

Andrzej a moze ty licznik masz w milach albo w wezlach?
    mam zupelnie inne odczucia co do konina aczkolwiek od czasu gdy da sie go ominac bardzo mnie to cieszy

ps. to w koninie sa w miescie miejsca poza autostrada gdzie wolno stowka jechac? :P
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Durnych z komórką przy uchu rozstrzeliwałbym zaraz po zatrzymaniu. Kretyni... Tydzień*po tym, jak kupiłem samochód, taki dupek przywalił mi w tył...
    Zdradziłem Nikona na rzecz Sony,ale sentyment o forum pozostał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto4deg Zobacz posta
    Durnych z komórką przy uchu rozstrzeliwałbym zaraz po zatrzymaniu. Kretyni... Tydzień*po tym, jak kupiłem samochód, taki dupek przywalił mi w tył...
    Moim zdaniem, to akurat bez różnicy czy z komórką, czy bez.
    Zastanawiam się jakie jest wyjaśnienie fenomenu telefonu komórkowego w samochodzie ?
    Rozproszyć może kierowcę mucha ( lepiej - osa ) w kabinie, włączanie radia ( nie jest zakazane ), palenie papierosa itp. Niebezpieczeństwo, nawet moim zdaniem większe, wprowadza picie gorącej kawy. Przykłady można mnożyć. Z jakiegoś tajemniczego względu prawo w wielu krajach przyczepiło się akurat do telefonu ( przy uchu można za to trzymać inne-dowolne przedmioty-np. papierosa, lub nawet golarkę do twarzy ). Czy ktoś zna odpowiedź ?

Domyślnie

Albo elektryczną szczoteczkę do zębów, można też robić kilka innych rzeczy. Może prawo mówi o telefonach, bo są najpopularniejsze? Bo każdy ma telefon, a nie każdy pali w samochodzie, goli się, czy myje zęby w trakcie jazdy. Prawo ogranicza naszą wolność osobistą, w teorii dla naszego bezpieczeństwa. Jeżeli chodzi o prowadzenie samochodu i korzystanie z telefonu - czy to rozmowy czy odpisywanie na SMSy, jestem jak najbardziej za zakazem.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    Moim zdaniem, to akurat bez różnicy czy z komórką, czy bez.
    Zastanawiam się jakie jest wyjaśnienie fenomenu telefonu komórkowego w samochodzie ?
    Rozproszyć może kierowcę mucha ( lepiej - osa ) w kabinie, włączanie radia ( nie jest zakazane ), palenie papierosa itp. Niebezpieczeństwo, nawet moim zdaniem większe, wprowadza picie gorącej kawy. Przykłady można mnożyć. Z jakiegoś tajemniczego względu prawo w wielu krajach przyczepiło się akurat do telefonu ( przy uchu można za to trzymać inne-dowolne przedmioty-np. papierosa, lub nawet golarkę do twarzy ). Czy ktoś zna odpowiedź ?
    Wiem z autopsji, że rozmawiając przez komórkę skupiam się na rozmowie o wiele bardziej niż na paleniu papierosa czy piciu kawy i to oczywiście odciąga moją uwagę od jazdy. Wydaje mi się że zestaw głośnomówiący nic tutaj nie pomoże.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Pomoże o tyle, że obie dłonie trzymasz na kierownicy, a głowa kręci się bez ograniczenia ręką trzymającą komórkę.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Trzymając komórkę w lewej ręce kierowcy nie używają kierunkowskazów (no kurrr... pajac zajeżdża znienacka drogę), a w prawej mają problem ze zmianą biegów. Kierowca powinien mieć obie ręce wolne!
    D7100, D80, SB900, N18-70, Jupiter 21M/ЮПИТЕР 21М, Mir 24N/МИР 24Н, Helios 44M/ГЕЛИОС 44М, N AF 50 mm 1:1.8 Mk I, N AF 70-210 mm 1:4-5.6 D

Domyślnie

Moim zdaniem to zwykłe pójdzie na łatwiznę, ciężko prawem nakazać trzymanie cały czas obu rąk na kierownicy choć w sumie byłbym za takim nakazem w mieście na przykład a zakazanie rozmawiania przez telefon jest proste do egzekwowania.

Mam dużo znajomych, którzy jak zaczynają rozmawiać przez telefon cisną 30km/h szybciej niż 'zwykle' ja na szczęście wyrobiłem sobie odwrotny nawyk i w trakcie rozmowy nieświadomie zwalniam.

Jedzenie w aucie czegokolwiek bardziej absorbującego niż baton też jest marnym pomysłem.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Strona 21 z 26 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów