Witam
Czy którys z obecnych tutaj fotografów używa? używał? tego wynalazku, bo chciałem wymienić opinie i zasiegnąc porady bo sam w końcu go uruchomiłem ale jak na razie bez rewelacji:P
Szukaj
Witam
Czy którys z obecnych tutaj fotografów używa? używał? tego wynalazku, bo chciałem wymienić opinie i zasiegnąc porady bo sam w końcu go uruchomiłem ale jak na razie bez rewelacji:P
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 13-11-2010 o 01:04 Powód: o matulu, ile błędów...
To znaczy czego się spodziewałeś?
Piter
liczylem ze czas przesyłu zdjęć bedzie zbliżony do tego jaki osiągam po zwykłym kablu usbale sie przeliczylem, bo z tego co wyczytalem to jest to norma, bo mialem pewne obawy , że może źle skonfigurowałem urządzenie
Wifi ma teoretycznie 54Mb/s (realnie 1/2 z tego) USB 480Mb/s, tak wiec 10 razy wolniej od USB to i tak dobry wynik.
A nie zalezy to od predkosci polaczenia w sieci bezprzewodowej?
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
panownie z nikona wyjasnili sprawei niestety taki urok urzadzenia
![]()
W sumie bez sensu wydawac prawie 2500 zl na urzadzenie, ktore dziala 10x wolniej niz kabelek usb za 10zlI nawet bezprzewodowosc nic tu nie pomoze, chyba ze ktos na sesji np. fashion robi zdjecie co minute
![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
calkiem bez sensu to urzadzenie nie jest jednak, i ma swoje plusy a bezprzewodowosc przydaje sie w plenerze i do tego pierwotnie mialo sluzyctak czy inaczej dzieki za jakikolwiem odzew w tej sprawie
Dokładnie "blackfox_fm" coś za coś. Ale długi kabel USB też spowalnia transmisję fotek do kompa. Eksperymentowałem z kablem 5m i 10m. To drugie jest rozwiązanie jest bardzo wolne.
Piter
wystarczyło zrobić multiplex z wifi, za 2500pln można było dodać jeszcze dwie czy cztery końcówki mocy, podzielić dane na 4 kanały i do komputera dodawać np usb dongle z 4 kanałami do odbioru... Byłoby nadal wolno ale 4 razy szybciej niż obecnie. Już 6 lat temu firma US Robotics na to wpadła i mam w domu router oraz dwie karty pcimcia które mają dwa kanały i jeśli jest to potrzebne to działa toto w trybie turbo jako 108Mbps a nie jak zwykłe g czyli 54Mbps.
D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3
Skontaktuj się z nami