Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Domyślnie

Nie wiem czy taki wątek się już pojawił czy nie - nie znalazłem. (w razie czego ten wyślijcie w kosmos)

Dziś w Rzeczpospolitej (oczywiście, że o gazetę chodzi) dołączano płytkę "Photoshop - kurs obróbki kolorystycznej zdjęć". Akurat udało mi się upolować, więc jeśli ktoś jest zainteresowany, a nie miał szczęścia trafić w kiosku tej gazetki -- zapraszam na PW Przykłady są w wersji CS4.

Chyba, że udostępnienie obrazu w postaci .iso jest legalne - wtedy mogę tu podlinkować; ale niech się może jakiś spec od prawa wypowie... bo znów nas/mnie będą ścigać jakieś złe moce.

UPDATE:
    Wszystkim zainteresowanym odpowiem na PM jak tylko wykona się operacja wysyłania odpowiednich plików na odpowiedni FTP

UPDATE 2:
    Powariowaliście!!

Jakieś zapisy, kolejka, panie w ciąży przodem... no nie wiem.

... się kopiuje...
    Ostatnio edytowane przez JK ; 09-11-2010 o 23:01
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Hehehe,a ja miałem przyjemność zakupić gazetkę razem z płytą po uprzednim odwiedzeniu 10 kiosków.
    Taaaaak tylu,bo kuźwa o 8.00 rano zabrakło Rzeczpo........hmmm:/.
    Mam smoka i nie zawaham się go użyć

Domyślnie

Bo to trzeba mieć "znajomości", Panie.
    Ja uprzedziłem dzień wcześniej znajomą panią z kiosku osiedlowego z prośbą o "towar spod lady" dnia następnego... jak się okazało - skutecznie
    Zatem w drodze po bułki o poranku gazetka z płytką podczepioną gumką aptekarską czekała dzielnie, łypiąc spod lady stęsknionym wzrokiem... ulitowałem się, zaś. Zanabyłem. I dobrem podzielić się zechciałem. A co!

... swoją drogą w życiu bym nie przypuszczał, że nagle tylu nikoniarzy jest "przy nadziei"!!
    www.jswierad.pl

Domyślnie

lepiej powiedzcie czy warto, bo ani ja w ciąży, ani kombatant a kolejka jak się czyta to kawałek ma
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    lepiej powiedzcie czy warto, bo ani ja w ciąży, ani kombatant a kolejka jak się czyta to kawałek ma
    Znając Twoje zdjęcia -- nie warto.
    Co prawda IMO jest to dość fajnie zrobione (dobra jakość, sensowna forma, bardzo przystępnie pokazane, dużo skrótów klawiszowych np.), jednak merytorycznie to raczej podstawy i próba "natchnienia" młodych adeptów photoshopa do eksperymentów (np. poprzez zaprezentowanie pracy na maskach, różne tryby krycia warstw itp.)

Ponadto w większości gość pracuje na JPG, dopiero na końcu jest wzmianka o Camera RAW.

UPDATE:
    Odpisuję na PMki
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Znając Twoje zdjęcia -- nie warto.
    ojej, dziękuję
    w takim razie nie robię sztucznego tłoku.
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

ja zamówiłem w kiosku ale niestety nie dotarła ani jedna sztuka. Jak nie znajdę u znajomych to ustawie się w kolejce

ale mam wczorajszą płytę sztuka robienia zdjęć
    Ostatnio edytowane przez JK ; 09-11-2010 o 23:01
    d7100 VELBON SHERPA 250R

Domyślnie

a wczoraj byl kurs robienia zdjec, chcialem kupic ale juz nie mieli ale za to zamowilem sobie dzisiejsza gazetke i rano odebralem Wiec niedlugo pierwsze kroki z ps...

Domyślnie

Dobra. Słuchajcie. U mnie koniec zapisów.
    Na te PMki które dostałem - odpowiedziałem.

Jeśli wśród tych co pobiorą znajdzie się ktoś, kto będzie chętny dalej się dzielić - proszę bardzo. Myślę, że w wątku pojawią się info...
    Plik pod linkiem który podałem powisi do jutra do 11 rano. Później zniknie.

EDIT:
    Aha; Dodam oczywiście, że wszelkie datki w postaci dobrego alkoholu (i tak; piwo _jest_ dobre) na ten przykład przy okazji wizyty w Krakowie mile widziane

EDIT2:
    Aaaaa!! No nie dziękujcie mi każdy z osobna via PM! Już raz skrzynkę zapchaliście, chcecie to koniecznie powtórzyć?!
    Wiem, wiem, na pewno każdy jest bardzo wdzięczny
    Ostatnio edytowane przez messer ; 09-11-2010 o 22:47
    www.jswierad.pl

Domyślnie

W sumie troche PS znam ale maski to dla mnie czarna magia, wiec chocby dla tego warto, moze jeszcze uda sie dostac poprzednia czesc. A i Panie messer dziekowac bardzo, dobry czlowieku.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów