Dzięki wszystkim Wam za rady, uwagi i krytykę.
Co do tła to było jednolite ale lekko pofałdowane i pewnie stąd te cienie, resztę uwag zabieram ze sobą i następnym razem coś z nimi zrobię.
Szukaj
Dzięki wszystkim Wam za rady, uwagi i krytykę.
Co do tła to było jednolite ale lekko pofałdowane i pewnie stąd te cienie, resztę uwag zabieram ze sobą i następnym razem coś z nimi zrobię.
Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |
Szkoda ciętych włosów. Ja albo bym je zostawił w całości, albo ciął poniżej grzywki i kadrował w kwadrat.
Osobiście wolę takie portrety w BW.
Gdybym miał określić czy to zdjęcie mi się podoba to tak, podoba mi się.
Pozdrawiam![]()
Mi ucięta fryzura nie przeszkadza. Bardzo fajny portret wyszedł. Gratulacje.
Pimps, miałem Ci na TFP pisać jak Maniek że fota bardzo fajna.
ot pstrykam....
Dzięki wszystkim za rady i pochwałki.
Kuba - witam i myśle że Seba też będzie zadowolony.
Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |
Przychylam się do tej opinii, ale rzadko zwracam na to uwagę. To już dość mocno w sferę gustów wchodzi. Na szczęście nie oglądam prawie fotografii dziecięcej (albumowej), bo tam pewnie bym to komentował częściej. Chyba to od zbliżenia zależy. Jeżeli jest taki kadr jak tu, to też chyba wolałbym tułów razem w głową.Czasem widuję na forum komentarze, że głowa jest odcięta od tułowia - czyli jednak może to drażnić więcej osób. I sugeruje, że zbyt mała głębia nie zawsze jest pożądana, nawet gdy oczy są ostre (co zdaje się wyznacznikiem pożądanej głębi).
PS. Żeby nie było, że narzekam - to jest udany portret, tak sobie tylko przemyślenia własne porządkuję przy okazji.
Skontaktuj się z nami