Close

Strona 16 z 29 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 290

Domyślnie

Może Cie zdziwi - Zamieniłem super śłitaśnego i5 750 właśnie na PII x6 1075T. Dodam że przed i5 miałem PII x4 955. Żadnych zwisów, bsod nie uświadczyłem ani na AMD ani na Intelu. Po prostu dbam o dobry stan mojego systemu
    No i jak żyję takiej bajki że coś jest stabilniejsze na intelu to nie widziałem . Procesor nie ma nic do stabilności oprogramowania, chyba że jest niestabilny po OC, masz kiepski zasilacz, kiepski układ zasilania na płycie itp, itd. Nie można generalizować.
    Ostatnio edytowane przez introll ; 09-12-2010 o 21:48 Powód: Literówka

Domyślnie

Napisałem, że może to zbieg okoliczności.
    Introll, a możesz pisać jaki to super-duper jest AMD i jak bardziej słitaśny od Intelka, ja mam swoje zdanie i go nie zmienię.
    I nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Jeśli ktoś uważa, że lepiej mu śmiga na AMD, niech sobie ma komputer z Phenomenalnym procesorem.
    Ja mam na Intelu, bo mam takiego pierodlca, bo uważam, że mi stabilniej chodzi i basta. No i co...?
    D200 plus graty...

Domyślnie

Nie moim zamiarem było przekonywać Cie że AMD jest lepsze a Intel jest be.
    Zwracam tylko uwagę, że w danej kategorii cenowej nie można stwierdzić który producent jest lepszy. AMD będzie lepsze w jednych zastosowaniach, Intel w innych.
    Ale obok bzdur typu "na intelu stabilniej" nie mogę obojętnie przejść. Bo to po prostu bzdura. Każdy problem sprzętowo-software-owy ma głownie jedno źródło - użytkownik.
    BTW mój system "stoi" od +/- roku (Win 7 Home Premium) I przeżył zmiany procka AMD-Intel-AMD, jedynym powodem niestabilności było zawsze zbyt wysokie OC.
    Ostatnio edytowane przez introll ; 09-12-2010 o 22:04

Domyślnie

Ja nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę zwolennikiem OC. Takie jest moje zdanie wynikające z kilkunastoletniego doświadczenia w użytkowaniu komputerów opartych na AMD i Intelu. Kto wie, może kolejnym procesorem w budzie będzie AMD, ale na razie mam Intela i bardzo dobrze nam się układa ta współpraca.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez introll Zobacz posta
    "ja uważam" - doskonale to ująłeś

http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=47

raz + dal intela, raz + dla amd.

Różnica jest taka że AMD kosztuje 700 zł a i7 920 1100

Im bardziej program korzysta z wielowątkowości, tym większa przewaga AMD.

Do tego AM3 jest podstawką przyszłościową, na której będziesz mógł w przyszłości posadzić Buldożera. A intelowskie 1156, 1155 i 1366 są już zastępowane nowymi podstawkami... Jeśli priorytetem dla kupującego będzie wydajność za wszelką cenę, bierze intela za 3k+ jeżeli zaś cena i przyszłościowość zakupu - coś na Thubanie.

P.S Testy z anandtech nie są zbyt miarodajne, polecam przeglądnąć coś na pclab.pl - porównanie z tego serwisu wstawiłem wyłącznie w celach poglądowych, w większości przypadków jednak 1090T j.est przed i7 920
    super... wkleiles mi procki rozniace sie ponad pol gigahercem na rdzen .. #palmface .. 386SX nie bylo? no ale tak.. zapomnialem ... polka cenowa.. i do tego moja ulubiona opowiesc kulawego o przyszlosci podstawek te plyty zdaza pasc i spuchnac w 99% zanim ktos na nich procka zmieni.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

A wie ktoś ile rdzeni wykorzystuje podczas pracy CS5? Rozumiem, że jeśli np 4 to nie ma sensu kupować procka 8 rdzeniowego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez introll Zobacz posta
    P.S Testy z anandtech nie są zbyt miarodajne, polecam przeglądnąć coś na pclab.pl - porównanie z tego serwisu wstawiłem wyłącznie w celach poglądowych, w większości przypadków jednak 1090T jest przed i7 920
    Wiesz, o czym piszesz, czy nie czytasz najwiekszego serwisu (Anandtech), bo nie znasz jezyka? PCLab przy nich to... Pamietam, jak zapierniczalem do kafejki z dyskietkami (!! wtedy dopiero wchodzili pendrive), aby przegrac sobie kilka artykulow i poczytac w domu na kompie. Lepszych i doglebnych testow nie czytalem.

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gerall Zobacz posta
    A wie ktoś ile rdzeni wykorzystuje podczas pracy CS5? Rozumiem, że jeśli np 4 to nie ma sensu kupować procka 8 rdzeniowego?
    nie zmieniasz komputera przeciez co pol roku, jesli teraz nie wykorzysta tych 4 rdzeni to z czasem na pewno,
    roznica w cenie 2,3,4 rdzeniowcow jest smieszna,

kup AMD Phenom II X4 955 3.2GHz do tego Goodramy 4GB PC1333Mhz do tego mobo + grafika wg.uznania i ciesz sie zyciem

u mnie przy takiej konfiguracji PS/LR smiga jak talala

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    nie zmieniasz komputera przeciez co pol roku, jesli teraz nie wykorzysta tych 4 rdzeni to z czasem na pewno,
    roznica w cenie 2,3,4 rdzeniowcow jest smieszna,

kup AMD Phenom II X4 955 3.2GHz do tego Goodramy 4GB PC1333Mhz do tego mobo + grafika wg.uznania i ciesz sie zyciem

u mnie przy takiej konfiguracji PS/LR smiga jak talala
    Słyszałem opinie znajomego, u którego w pracy zakupili bodajże 7 rdzeniowe procki do CAD'a i wszystko się muli bo na 100% są tylko dwa słupki wykorzystania procesora, czyli obliczają tylko dwa rdzenie a reszta się marnuje.

Stąd moje pytanie ile rdzeni wykorzystuje CS5, po to aby zakupić jak najbardziej optymalny sprzęt.
    Zna ktoś odpowiedź?

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Moim zdaniem dopłata do 4 rdzeni patrząc w przyszłość i biorąc po uwagę dzisiejsze ceny jest warta przemyślenia.
    PS/LR raczej nie wykorzystują w pełni 2 rdzeni.

Strona 16 z 29 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów