Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Norwegia okolice Stavanger

Zdjęcia z jednodniowego wypadu w okolicach Stavanger

1. Droga na Pulpit Rock

2. Droga na Pulpit Rock ciąg dalszy

3. Widok z Pulpit Rock

4. Zachód słońca nad fiordem

pozdrawiam,
    Wojtek
    D7000, D7200, N 10-24, N 17-55, S 30 1.5, N 85 G 1.8, T70-200, SB-900, YN-560, YN-460, 4 x RF-603, Sherpa 750

c-man
    Gość

Domyślnie

Ogólnie pierwsze 3 mi się podobają (szczególnie #3)- bardzo piękna okolica...
    Ale ostatnie nie - przeszkadzają mi te krzaczorki na pierwszym planie i "ślady ludzkości"

Domyślnie

Dla siebie biorę ostatnie-b.dobry kadr.
    Natomiast obróbka reszty-nie dla mnie i takie ramki też nie dla mnie.

Domyślnie

1 i 2 były jedynie bardzo delikatnie zmodyfikowane. Na 3 została rozjaśniona skalna ściana po prawej stronie. Niebo wychodzi tak dzięki filtrowi polaryzacyjnemu.

Co do 4 to jest to widok z domku letniskowego mojego kolegi taki odpowiednik polskiej działki pracowniczej.

A ramki jak to ramki zostały dodane, żeby lepiej zdjęcia prezentowały się na czarnym tle forum.
    D7000, D7200, N 10-24, N 17-55, S 30 1.5, N 85 G 1.8, T70-200, SB-900, YN-560, YN-460, 4 x RF-603, Sherpa 750

Domyślnie

Ja sobie wybiorę trójkę. Szkoda, że na wszystkich zdjęciach trochę kiepsko z ostrością. Okolice są przepiękne i mają ogromny potencjał, jednak nie do końca go wykorzystałeś. Ja popracowałbym zdecydowanie nad obróbką, bo tak sobie myślę, że można z tych zdjęć więcej "wyjąć".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Ja sobie wybiorę trójkę. Szkoda, że na wszystkich zdjęciach trochę kiepsko z ostrością. Okolice są przepiękne i mają ogromny potencjał, jednak nie do końca go wykorzystałeś. Ja popracowałbym zdecydowanie nad obróbką, bo tak sobie myślę, że można z tych zdjęć więcej "wyjąć".
    tylko trójka, mz . dwie pierwsze leżą obróbkowo, sa zbyt nijakie i mało ostre, czworka z tym ucietym fragmentem chałupki w LD niezbyt się prezentuje, a jakościowo to chyba najlepsza fotka z całej serii

Domyślnie

Najbardziej z tych prac widzi mi się pozycja nr 3, choć i ona nie jest idealna, przede wszystkim brak światła, być może obróbka by pomogła temu zdjęciu, bo narazie jakieś one takie mdłe, a po drugie brakuje ostrości na tej focie...

Reszta praca taka sobie, sporo niedociągnięć...

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Za poprzednikami, 3 zdecydowanie się wyróżnia na tle pozostałych.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Żadne mi sie nie podoba.
    Może 3 by sie troche broniła, ale niestety dla Ciebie byłem tam (prekestolen chyba po ich niejszemu się to nazywa) i wiem że miejsce ma dużo większy potencjał.
    "Of course, there will always be those who look only at technique, who ask „how,” while others of a more curious nature will ask „why”."
    Man Ray

Domyślnie

Wielkie dzięki za opinie.
    Czyli muszę wyostrzać zdjęcia jeszcze po minimalizacji, no i wybierać lepsze foty .
    MiX masz rację, że z tego miejsca da się zrobić lepszą zdjęcie, ale miałem tylko jedną szansę i musiałem wykorzystać światło takie jakie było. Miałem i tak szczęście, że nie lało.

bonus
    Tutaj Pulpit Rock czyli Preikestolen klif o wysokości 604m

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów