Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Monito EIZO

Domyślnie Monito EIZO

Witam,

Właśnie zakupiłem monitor EIZO 2243W i mam taki problem każde zdjęcie jakie oglądam na forum widzę piksele w formie dużych kwadratów tak na oko to każdy kwadrat jest wilkości 2 mm na 2 mm szczególnie to widać w internecie ponieważ gdy przeglądam własne zdjęcia to tego efektu nie ma. Czy to może być problem z przeglądarką używam Opera.
    AwedPK

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zainstaluj mozille i sprawdź.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    Zainstaluj mozille i sprawdź.
    A co to FF takie cudo.......wrrrrrr

Sprawdz w ustawieniach, moim zdaniem masz wlaczone jakies przyspieszenie przegladania i nie sciaga calych zdjec, sciaga tylko szybki podglad, sprawdz dokladnie w opcjach, albo pomysl co ostatnio grzebales......a na 100% masz w kompie IE zobacz czy tam tez masz taka pixeloze. No i zawsze mozesz zainstalowac Chroma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    A co to FF takie cudo.......wrrrrrr
    Cudo, nie cudo, ale profilowanie działa

A w Chrome działa? Bo w Opera chyba nadal nie. ... a w IE 8 na pewno nie działa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Cudo, nie cudo, ale profilowanie działa

A w Chrome działa? Bo w Opera chyba nadal nie. ... a w IE 8 na pewno nie działa.
    Chrome wyswietla prawidlowo sRGB, IE8 tez......w FF z tego co wiem bywaja problemy, ale po odpowiednim ustawieniu znikaja Po zainstalowaniu Chroma nic nie robilem i wszystko jest ok...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Chrome wyswietla prawidlowo sRGB, IE8 tez......w FF z tego co wiem bywaja problemy, ale po odpowiednim ustawieniu znikaja Po zainstalowaniu Chroma nic nie robilem i wszystko jest ok...
    Jak napisałeś że Chrome prawidłowo wyświetla to zainstalowałem z ciekawości i ...

http://www.color.org/version4html.xalter

... nie wyświetla prawidłowo ... ani Chrome (ani IE8 ) . FF przynajmniej potrafi sobie poradzić z v2 (dawniej też v4). Czyli przy Chrome i IE8 na monitorze szerokogamutowym sRGB będzie przesycone a na wąskogamutowym aRGB wyblakłe.

ps. poza tym ogólnie barwy na przeglądarkach bez CMS są mniej lub bardziej rozjechane, ale mówię tylko o tym co nawet laik dostrzeże
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 09-11-2010 o 10:11

Domyślnie

Witam,

Już doszedłem Opera miała wlączone opcje turbo i wtedy nie ładuje dokładnego zdjecia tylko pierwsza warstwe.

Mozna zamknac dzieki za uwagi.
    AwedPK

Uprawnienia umieszczania postów